Μακαρονάδα με στρείδια ΣΥΝΤΑΓΗ: Αφροδισιακό γεύμα για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Μια μέρα που είναι αφιερωμένη στον έρωτα, αξίζει να την τιμήσετε και με ένα ανάλογο γεύμα! Τα στρείδια, φημίζονται για την… αφροδισιακή τους επίδραση και συνδυάζονται τέλεια με τα ζυμαρικά. Ετοιμάστε, λοιπόν, μια γευστική μακαρονάδα με στρείδια για χάρη της συντρόφου σας και εκείνη θα σας το ανταποδώσει!

Μακαρόνια με στρείδια. Τι θα χρειαστείτε:

*1 κιλό στρείδια μικρού (ή ως μεσαίου) μεγέθους, ζωντανά μέσα στα κελύφη τους

* Μίγμα σπορελαίου και ελαιολάδου (μισό-μισό), ώστε να καλύψει την κατσαρόλα σε βάθος 1 εκατοστού περίπου.

* 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες και 2 ψιλοκομμένες

* 4 κουταλιές μαύρο πιπέρι και φρεσκοαλεσμένο

* 4 κουταλιές μαϊντανό κομμένος

* 1 κιλό σπαγγέτι ή σπαγγετίνι

Πως θα ετοιμάσετε τη μακαρονάδα με στρείδια και μύδια:

Πλένουμε καλά τα (κλειστά) όστρακα, αφαιρώντας ό, τι «γένια» ή φυτά έχουν, αλλά και για την απομάκρυνση τυχόν άμμου που μπορεί να έχει μείνει πάνω σε αυτά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τις τρεις χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδο και τις βράζουμε με το λάδι, μέχρι εκείνες να ροδίσουν. Αφού συμβεί αυτό, με τη βοήθεια ενός τρυπητού κουταλιού, τις απομακρύνετε από την κατσαρόλα και τις πετάτε.

Στη συνέχεια, ρίχνετε τα όστρακα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας αυτή τη φορά το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό και το πιπέρι. Τα βράζετε, μέχρι που τα όστρακα θα ανοίξουν και αφού έχετε ανακατέψει το μείγμα σας 1-2 φορές. Όσα όστρακα δεν άνοιξαν, πρέπει να τα απομακρύνετε.

Αφαιρούμε τα όστρακα, ενώ παίρνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα με προσοχή και γέρνοντας την στο πλάι, ώστε να μην συμπαρασύρουμε άμμο που μπορεί να έχει απομείνει. Στο μεταξύ, έχετε βράσει και στραγγίξει τα μακαρόνια, με τα οποία ανακατεύετε τη σάλτσα και τα βάζετε στα πιάτα. Τέλος, τοποθετείτε τα στρείδια στην κορυφή του κάθε πιάτου. Είστε έτοιμοι!

Follow Getlife.gr στο Google News

Εμβόλια Covid: Πόσο αποτελεσματικά είναι τελικά;

Nail Art: Νude νύχια. Ιδέες για να κάνετε το all time classic μανικιούρ