Μικρό υπνοδωμάτιο; Κάντε το λειτουργικό ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

Τα μικρά υπνοδωμάτια, δεν αφήνουν πολλές επιλογές για σχεδιαστικές και διακοσμητικές λύσεις. Παρόλα αυτά μπορείτε να μετατρέψετε το μικρό σας υπνοδωμάτιο σε έναν πανέμορφο προσωπικό χώρο που θα ξεκουράζεστε και θα περνάτε ποιοτικό χρόνο. Το μόνο που χρειάζεστε ΄είναι ο έξυπνος σχεδιασμός και καλό γούστο.

Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό του υπνοδωματίου σας – κατά μήκος και κατά ύψος. Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι το φως, αφήστε το φυσικό φως να μπει άπλετο στο δωμάτιό σας.

Διαβάστε 7 έξυπνες συμβουλές που θα κάνουν το μικρό σας υπνοδωμάτιο να γίνει κομψό και ταυτόχρονα λειτουργικό.

Τοποθετήστε μικρά κομοδίνα. Ένα κομοδίνο είναι πολύ βολικό για να ακουμπάτε το τηλέφωνό σας, ένα βιβλίο ή ένα φωτιστικό κοντά σας. Αν όμως έχετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο επιλέξτε ένα μικρό στρογγυλό κομοδίνο για να μειώσετε τον όγκο των επίπλων σας. Αναζητήστε έξυπνες λύσεις όπως έπιπλα που μπορούν να έχουν πολλαπλές χρήσεις. Μια μικρή συρταριέρα μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως κομοδίνο για να βάλετε το φωτιστικό σας ή το ξυπνητήρι σας.

Δημιουργήστε στυλ. Ένα μικρό υπνοδωμάτιο, μπορεί να είναι ταυτόχρονα πολύ στιλάτο. Κάντε έξυπνους συνδυασμούς χρωμάτων για να να δημιουργήσετε έναν φωτεινό και καλόγουστο χώρο που μπορείτε να ξεκουραστείτε με ηρεμία και στυλ. Ένα έργο τέχνης στον τοίχο μπορεί να γίνει το επίκεντρο του δωματίου. και τα μικρά έπιπλα εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες αποθήκευσης.

Δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους. Μπορεί το υπνοδωμάτιο να είναι μικρό, αλλά δεν πρέπει να στερείται αποθηκευτικούς χώρους. Τα συρτάρια ή ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κρεβάτι είναι μια εξαιρετική ιδέα όπως και η κάθετη αποθήκευση με ράφια τοίχου τα οποία είναι ιδανικά για να φιλοξενήσουν τα πράγματά σας.

Εκμεταλλευτείτε το ύψος για να βάλετε το κρεβάτι και να αφήσετε ανοιχτό όλο τον υπόλοιπο χώρο. Έτσι θα αποκτήσετε έναν λειτουργικό χώρο για να διαβάζετε, να διαμορφώσετε χώρο ηλεκτρονικών παιχνιδιών ή να δεχτείτε τους φίλους σας.

Παίξτε με το φως. Κάποιες φορές, το μόνο που χρειάζεται ένα μικρό υπνοδωμάτιο για να δείχνει μεγαλύτερο είναι ανοιχτόχρωμο ή εντελώς λευκό χρώμα σε συνδυασμό με το φως. Βάλτε καθρέφτες που αντανακλούν το φως δίνουν πάντα την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Σε περίπτωση που ο φυσικός φωτισμός δεν επαρκεί κάντε σωστή επιλογή σε τεχνητό φωτισμό.

Εκμεταλλευτείτε και το τελευταίο εκατοστό. Τοποθετήστε το κρεβάτι στο κέντρο και βάλτε ράφια αριστερά και δεξιά και από πάνω ντουλάπια για να αποθηκεύσετε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται αποθήκευση.

Δημιουργήστε ιδιαίτερες γωνιές. Υπάρχουν φορές που ένα μικρό έπιπλο αρκεί για να δημιουργήσετε έναν χώρο όλο στυλ. Ένα μικρό κλασικό γραφείο ή ένα σεκρετέρ μπορεί να γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και λειτουργεί και ως κομοδίνο σε έναν μικρό χώρο. Τοποθετήστε φυτά που δίνουν μια νότα ζωντάνιας στον χώρο σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Υπέροχη χειμερινή διακόσμηση σπιτιού με πλεκτά.

Γιορτινό μανικιούρ: 45 πρωτότυπες ιδέες για τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα νύχια