Μην αφήνετε το άγχος να καταστρέφει τη μέρα σας: 5 τρόποι για να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας στη δουλειά

Μια δύσκολη μέρα στη δουλειά μπορεί να είναι τόσο ψυχικά όσο και σωματικά δύσκολη. Το βάρος των προθεσμιών, των συναντήσεων, των πολλαπλών εργασιών και των ευθυνών μπορεί να σας εξαντλήσει εάν δεν κάνετε ένα διάλειμμα ή δεν χαλαρώνετε το σώμα και το μυαλό σας από καιρό σε καιρό.

Αν στον εργασιακό σας χώρο δεν έχετε χρόνο χαλάρωσης για ένα διάλειμμα, είναι πιθανό να νιώσετε εξάντληση σύντομα. Δώστε στο σώμα σας λίγο χρόνο να ξεκουραστεί και προσπαθήστε να αφήσετε στην δουλειά όλη την ανησυχία και την ένταση πριν επιστρέψετε σπίτι. Μάθετε και εφαρμόστε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το σώμα και το μυαλό σας όταν αισθάνεστε άγχος ή καταπονημένοι στη δουλειά ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Μην ξεχνάτε πως το να παραμένετε συγκροτημένοι και σταθεροί στη δουλειά είναι μια απαραίτητη ηγετική ικανότητα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα μυαλό που είναι συγκεντρωμένο, ήρεμο και ισορροπημένο».

5 τρόποι για να χαλαρώσετε στον χώρο εργασίας για να μειώσετε το άγχος

1. Εξασκηθείτε στη σωστή αναπνοή

Το πρώτο βήμα για να ρυθμίσετε το μυαλό είναι να ρυθμίσετε την αναπνοή σας. Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης με αναπνοές καθώς είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε παντού και πάντα όταν αντιμετωπίζετε μια στρεσσογόνο κατάσταση. Η σωστή διαφραγματική βαθιά αναπνοή μειώνει το άγχος, τον θυμό, ρυθμίζει την πείνα, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει επίσης τον κύκλο του ύπνου σας αν την ασκείτε καθημερινά.

2. Οραματιστείτε αυτό που θέλετε

Η οπτικοποίηση είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση. Στον ελεύθερο χρόνο σας, οραματιστείτε τους στόχους σας. Σκεφτείτε τις λεπτομέρειες σχετικά με την επίτευξή τους και πώς θα νιώσετε με την επιτυχία σας. Να είστε λεπτομερείς στη διαδικασία και μην αφήνετε το λογικό μυαλό να παρεμβαίνει με ερωτήσεις. Το υποσυνείδητο είανι πολύ σημαντικό κομμάτι της συνολικής εγκεφαλικής λειτουργίας. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με σύνεση. Αυτό που σκέφτεστε θα γίνει πραγματικότητα μια μέρα και θα χτίσετε τη ζωή που πάντα θέλατε να ζήσετε.

3. Γράψτε ένα ημερολόγιο

Το επόμενο βήμα στην τεχνική οπτικοποίησης είναι να γράψετε τους στόχους σας σε χαρτί. Ενώ γράφετε, να είστε συγκεκριμένοι με τους στόχους σας—προσωπικούς ή επαγγελματικούς. Να είστε όσο το δυνατόν πιο περιγραφικοί για τρεις τομείς: άμεσους στόχους, μεσοπρόθεσμους στόχους και μακροπρόθεσμους στόχους.

4. Εκφράστε ευγνωμοσύνη

Η πρακτική της ευγνωμοσύνης έχει αποδειχθεί ότι αλλάζει τα εγκεφαλικά κύματα. Κάποιος τείνει να νιώθει πιο ήρεμος, πιο ικανοποιημένος και οργανωμένος. Στα πλαίσια της ενσυναίσθησης για τους συνεργάτες σας εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας στην ομάδα σας με τακτικά email, κάντε διαλείμματα και κάντε ειλικρινείς συζητήσεις ή απλώς καθίστε μοναχικά για να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας που είστε τόσο απίστευτα σκληρά εργαζόμενος. Αναγνωρίστε τη δική σας δουλειά.

5. Χαμογελάστε και κάντε κομπλιμέντα στους ανθρώπους

Οι κινήσεις του προσώπου έχουν άμεσο αντίκτυπο στα συναισθήματα και το μυαλό μας. Συνδεθείτε με ανθρώπους, γίνεται μέλη της ομάδας, συμμετάσχετε σε υγιείς αλληλεπιδράσεις και εκφράστε το εάν αισθάνεστε έμπνευση και κίνητρο από αυτούς. Δεν χρειάζεται να ασχολείστε και να κρίνετε το πώς φαίνονται οι άνθρωποι ή τι φοράνε.

Αυτές οι πρακτικές θα προσθέσουν νόημα και σκοπό στην εργασία σας, οδηγώντας σε εκπλήρωση, ειρήνη και ευτυχία στην εργασία.

Follow Getlife.gr στο Google News

5 τροφές με υγιεινά λιπαρά που πρέπει να εντάξεις στην διατροφή σου

Πιστολάκι μαλλιών: 6 συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την θερμότητα αν το χρησιμοποιείτε καθημερινά