Οι καλύτεροι τρόποι για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας χωρίς να ξοδευτείτε

Όταν πρόκειται για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, τίποτα δεν κάνει μεγαλύτερη διαφορά από μια ολοκαίνουργια κουζίνα ωστόσο το κόστος είναι συνήθως απαγορευτικό. Αν παρόλα αυτά είστε αποφασισμένοι να δώσετε νέα πνοή στην κουζίνα σας χωρίς να ξοδευτείτε ιδιαίτερα αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να το πετύχετε.

1. Εγκαταστήστε νέα επένδυση τοίχου

Η επένδυση τοίχου είναι ένα εξαιρετικά λειτουργικό στοιχείο της κουζίνας, αφού προστατεύει τους τοίχους σας από πιτσιλιές. Κάνει πολύ πιο εύκολο το να διατηρείτε την κουζίνα σας καθαρή, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για σημάδια λίπους που λερώνουν τους τοίχους σας. Αλλά η κατάλληλη επένδυση μπορεί επίσης να δώσει πολύ στυλ στην κουζίνα σας. Εάν η υπάρχουσα επένδυση από πλακάκια φαίνεται παλιά και βαρετή,απλά σκεφτείτε ένα νέο φρέσκο ​​σχέδιο, χρώμα ή υλικό. Υπάρχουν επίσης πολλές προσωρινές επιλογές, όπως αυτοκόλλητα πλακάκια, ή θέλετε μια πιο οικονομική λύση.

2. Αλλάξτε τα πόμολα

Στον κόσμο των οικονομικών ανακαινίσεων κουζίνας, η αλλαγή των παλαιών χειρολαβών και πόμολων της πόρτας με νέα είναι ένα από τα πιο γνωστά κόλπα. Η αναβάθμιση με φρέσκο ​​και μοντέρνο νέο υλικό βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση μιας κουζίνας. Γίνεται πολύ εύκολα και πιθανότατα έχετε ήδη όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε.

3. Προσθέστε ανοιχτά ράφια

Εάν δεν έχετε τον προϋπολογισμό για να αντικαταστήσετε τα ντουλάπια σας ή έχετε ανάγκη έξτρα αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μερικά ανοιχτά ράφια σε έναν τοίχο για να αντικαταστήσετε μια περιοχή από ντουλάπια ή να γεμίσετε μια άδεια γωνιά της κουζίνας. Ότι κι αν επιλέξετε, θα προσθέσει χώρο αποθήκευσης και στυλ στο δωμάτιο.

4. Αναβαθμίστε τον φωτισμό σας

Για να αναβαθμίσετε άμεσα την κουζίνα σας ασχοληθείτε με τον φωτισμό. Εγκαταστήστε κάποιο μοντέρνο κρεμαστό φωτισμό πάνω από την νησίδα ή το πάσο, προσθέστε φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια σας και γενικά βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο φωτισμό για να κάνετε την κουζίνα σας πιο λειτουργική. Ο βελτιωμένος φωτισμός δεν προσθέτει απλώς στην αισθητική του χώρου, αλλά θα κάνει και το μαγείρεμα πιο εύκολο.

5. Προσθέστε αξεσουάρ

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να προσθέσετε περισσότερο στυλ στην κουζίνα σας είναι τα αξεσουάρ. Εάν έχετε μοντέρνες ελκυστικές συσκευές όπως μια κομψή καφετιέρα ή μίξερ, εμφανίστε τες στον ελεύθερο χώρο του πάγκου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία όπως φυτά, ένα διακοσμητικό πιάτο ή ακόμα και έναν μικρό πίνακα ακουμπισμένο σε ένα ράφι. Προσθέστε ένα όμορφο χαλί κάτω το οποίο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

6. Βάψτε τα ντουλάπια

Η αντικατάσταση των ντουλαπιών της κουζίνας σας είναι ένα τεράστιο κόστος και αν είναι ακόμα σε αρκετά καλή κατάσταση η πλήρης αντικατάσταση ενδεχομένως δεν έχει νόημα. Αντίθετα, δοκιμάστε να βάψετε τα ντουλάπια για να φρεσκάρετε τον χώρο. Με μια απλή στρώση χρώματος μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μετατρέψετε το παλιό ξύλο σε μια υπέροχη μοντέρνα εμφάνιση που πάντα ονειρευόσασταν. Συνδυάστε το με μερικά νέα πόμολα και λαβές και κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι είναι τα ίδια ντουλάπια.

7. Αλλαγή εξαρτημάτων

Τα πόμολα της πόρτας και ο φωτισμός δεν είναι τα μόνα εξαρτήματα που μπορείτε να αντικαταστήσετε για να δώσετε στην κουζίνα σας μια νέα εμφάνιση. Τα υδραυλικά είδη όπως η βρύση και ο νεροχύτης είναι επίσης μια αρκετά εύκολη αλλαγή όσον αφορά την ανακαίνιση κουζίνας και μπορούν να δώσουν στην κουζίνα σας ένα άμεσο λίφτινγκ. Αλλάξτε τις παλιές βρύσες με πιο μοντέρνες επιλογές που ταιριάζουν στην υπόλοιπη αισθητική σας ή/και αντικαταστήστε τον παλιό σας νεροχύτη με κάτι επίσης μοντέρνο.

8. Ανανεώστε τον αποθηκευτικό χώρο σας

Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι ανακαινίζουν τις κουζίνες τους, εκτός από την αισθητική, είναι να την κάνουν έναν λειτουργικό χώρο χρήσιμο και όμορφο. Εάν η κουζίνα σας απλώς δεν λειτουργεί πλέον για εσάς από άποψη οργάνωσης, σκεφτείτε να αναβαθμίσετε τον αποθηκευτικό χώρο σας. Προσθέστε διαχωριστικά συρταριών, αποθήκευση κάτω από το νεροχύτη, οργανώστε τα μπαχαρικά σας και τακτοποιήστε τα ντουλάπια σας. Η οργάνωση της κουζίνας σας μπορεί να της δώσει μια εντελώς νέα αίσθηση.

Follow Getlife.gr στο Google News

Υπέροχα παραδείγματα διακόσμησης σε κιτρινοπράσινο

27 υπέροχες ιδέες επένδυσης τοίχου για την κουζίνα