Οι κιμωλίες δεν είναι μόνο για τους πίνακες. Χρησιμοποιήστε τες έτσι και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Οι κιμωλίες δεν είναι μόνο για τον μαυροπίνακα. Εξαιτίας της φύσης τους απορροφούν την υγρασία με αποτέλεσμα εκτός από το σχολείο να έχουν εξαιρετικές χρήσεις και στο σπίτι μας. Δείτε 7 χρήσεις της κιμωλίας που δεν είχατε σκεφτεί.

Διώχνει τις δυσάρεστες οσμές

Είναι γεγονός πως κάθε μικρός χώρος που παραμένει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αποκτήσει ανεπιθύμητες οσμές. Για να αφαιρέσετε την υγρασία και τη μυρωδιά από τον κάδο με τα άπλυτα ρούχα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων μερικές κιμωλίες. Ρίξτε το σακουλάκι μέσα στον κάδο και αφήστε το εκεί. Αυτό θα κάνει τη δουλειά του και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

Καλύπτει τρύπες και σημάδια στους τοίχους

Για να αφαιρέσετε σημάδια από λεκέδες στους τοίχους σας πάρτε ένα κομμάτι κιμωλίας που ταιριάζει με το χρώμα τους και τρίψτε το πάνω στους λεκέδες. Μπορείτε να εφαρμόσετε κιμωλία σε μικρές ρωγμές και θραύσματα στον τοίχο σας επίσης και να τα εξαφανίσετε.

Καθαρίζει ασημικά και ασημένια κοσμήματα

Με την πάροδο του χρόνου τα ασημικά χάνουν την λάμψη τους και μαυρίζουν λόγω της υγρασίας. Για να τα γυαλίσετε, βάλτε μέσα ή κοντά σε αυτά μια κιμωλία. Αυτή θα απορροφήσει την υγρασία και θα τα κάνει και πάλι σαν καινούργια. Για να μείνουν τα μαχαιροπίρουνά σας λαμπερά βάλτε μια κιμωλία μέσα στο συρτάρι τους.

Διώχνει τα μυρμήγκια

Απλά τραβήξτε γραμμές με μια κιμωλία σε όλα τα σημείο από τα οποία έχετε παρατηρήσει ότι περνάνε μυρμήγκια. Αυτά μισούν την κιμωλία και μένουν μακριά της και κατά συνέπεια θα μείνουν μακριά και από το σπίτι σας.

Καθαρίζει λιπαρούς λεκέδες από τα ρούχα

Τρίψτε με ένα κομμάτι κιμωλία το λερωμένο ρούχο και να περιμένετε για 10 λεπτά. Σκουπίστε την κιμωλία που περισσεύει και στη συνέχεια πλύνετε κανονικά στο πλυντήριο το λερωμένο ρούχο. Η κιμωλία απορροφά το λίπος και το αφαιρεί εύκολα.

Εξαφανίζει την υγρασία από τις ντουλάπες

Βάλτε 1-2 κιμωλίες μέσα σε ένα τούλι και δέστε το τούλι με λίγο σχοινί.Η κιμωλία είναι πορώδες υλικό οπότε απορροφά την υγρασία. Κρεμάστε τις κιμωλίες κάπου μέσα στην ντουλάπα σας και δείτε την υγρασία σταδιακά να εξαφανίζεται.

Προστατεύει τα εργαλεία σας

Τα εργαλεία και γενικά τα μεταλλικά αντικείμενα σκουριάζουν γιατί οξειδώνονται από την υγρασία του αέρα. Βάλτε κομμάτια κιμωλίας μέσα στην εργαλειοθήκη σας ώστε να μην σκουριάσουν εύκολα τα εργαλεία. Η κιμωλία λειτουργεί πάντα ως απορροφητικό της υγρασίας και γι’αυτό είναι καλό να τη χρησιμοποιείτε σε οτιδήποτε μεταλλικό έχετε μέσα στο σπίτι σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

23 ιδέες για μοντέρνα διακόσμηση τοίχου με τηλεόραση

Κάντε το σιδέρωμα παιχνιδάκι ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές