Menu

Οι κορυφαίες τάσεις διακόσμησης σπιτιού για το 2023

Με το νέο έτος να πλησιάζει, ο ιστότοπος Etsy κυκλοφόρησε τις κορυφαίες τάσεις της διακόσμησης του σπιτιού για το 2023. Επιπλέον από τα χρώματα της χρονιάς στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων υπάρχουν πολλά άλλα που θα σας ενθουσιάσουν τους επόμενους μήνες .

Η διαδικτυακή αγορά η οποία έχει προβλέψει τις τάσεις αγορών σε εσωτερικούς χώρους, μόδα, γάμους, παιδικά παιχνίδια και διακόσμηση, έχει παρατηρήσει την δυαδικότητα σαν το βασικό θέμα.

«Με τις τάσεις να κάνουν κύκλους πιο γρήγορα από ποτέ, η έννοια της δυαδικότητας αναδεικνύεται ως βασικό θέμα για το 2023 καθώς πολλές (μερικές φορές φαινομενικά αντίθετες) τάσεις δείχνουν ότι μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα», λέει η Etsy Trend Expert, Dayna Isom Johnson . «Και το καλύτερο είναι ότι στον σημερινό κόσμο δεν είναι μια κατάσταση είτε το ένα είτε το άλλο. Οι αγοραστές μπορούν να αποδεχτούν ένα συνδυασμό οποιουδήποτε στυλ τους μιλάει».

Δείτε τις τάσεις διακόσμησης σπιτιού για το 2023 σύμφωνα με το Etsy παρακάτω:

1. Τα χρώματα της χρονιάς

Για πρώτη φορά, το Etsy κυκλοφόρησε τα χρώματα της χρονιάς και σύμφωνα με την αγορά, το 2023 θα υπάρχουν περισσότερες από μία αποχρώσεις.

«Το θέμα της δυαδικότητας είναι να αγκαλιάσουμε την αντίθεση και να εξερευνήσουμε τα αντίθετα – μια ιδέα που ενέπνευσε την επιλογή να μην έχουμε ένα – αλλά δύο – Επίσημα Χρώματα της Χρονιάς Etsy που το καθένα αναδεικνύει τη λάμψη του άλλου», λέει η Dayna.

Το πρώτο βασικό χρώμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι το μπλε indigo, το οποίο έχει υψηλή επίδραση και είναι φουτουριστικό». Για να συμπληρώσει αυτό, η Etsy προβλέπει επίσης ότι το κίτρινο της κηρήθρας θα είναι μεγάλη επιτυχία. Αυτό το χρώμα «φωτίζει ένα δωμάτιο και μας υπενθυμίζει να εκτιμούμε και να προστατεύουμε τη νοημοσύνη της φύσης που υπάρχει παντού γύρω μας».

2. Μάρμαρο

Από πάγκους κουζίνας μέχρι αξεσουάρ σαλονιού, το μάρμαρο είναι μια κομψή πέτρα που χρησιμοποιείται σε όλο το σπίτι — και η δημοτικότητά του συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με το Etsy, σημειώθηκε αύξηση 183% στις αναζητήσεις στον ιστότοπο για μαρμάρινους νεροχύτες και αύξηση 117% στις αναζητήσεις για μαρμάρινα σουβέρ (από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο 2022, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους).

«Το μάρμαρο προσφέρει φωτεινότητα και διάσταση σε έναν χώρο και οι αγοραστές πρόκειται να αγκαλιάζουν αυτό το διαχρονικό υλικό με φρέσκους τρόπους το 2023 – συμπεριλαμβανομένων νέων χρωμάτων όπως το πράσινο και το μπορντό και δραματικά statement κομμάτια με μοτίβα με βαριές φλέβες – από ειδικά σκαλισμένους νεροχύτες μέχρι vintage βιβλιοστάτες και κηροπήγια», προσθέτει η Dayna.

3. Μορφές τήξης

Από τα γυάλινα διακοσμητικά μέχρι τα γλυπτά κηροπήγια, υπάρχει μια πρόσφατη άνοδος σε ανάγλυφες μορφές που εμπνέονται από την κίνηση της λιωμένης λάβας. Στο Etsy, σημειώθηκε αύξηση 8% στις αναζητήσεις για αντικείμενα με σχήμα που θυμίζει λιωμένο και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

«Μια εξέλιξη της δημοφιλούς τάσης διακόσμησης με κυματιστές, καμπύλες και χαλαρές άκρες, αυτή η αισθητική αποκαλύπτει τη ρευστότητα των τάσεων διακόσμησης σήμερα και κάνει μια δυναμική αντίθεση με τα πιο γεωμετρικά στυλ διακόσμησης του πρόσφατου παρελθόντος», εξηγεί η Dayna.

4. Εξερευνώντας το «φυσικό σύμπαν»

Όσον αφορά τις τάσεις στην κατηγορία που αφορά τα παιδιά, η περιπέτεια και η ανακάλυψη πρόκειται να είναι τα μεγάλα θέματα. Το Etsy σημείωσε αύξηση 49% στις αναζητήσεις για διακόσμηση παιδικού δωματίου με θέμα τη ζούγκλα και 12% αύξηση στις αναζητήσεις για διακόσμηση με θέμα τον ωκεανό.

«Από παιχνίδια και κρεμαστά μόμπιλε με θαλάσσια πλάσματα μέχρι ταπετσαρίες με θέμα τη ζούγκλα, αυτά τα κομμάτια πυροδοτούν την περιέργεια των παιδιών και τα βοηθούν να μάθουν τη σημασία της προστασίας των πολλών πολύτιμων φυτών και ζώων που αποκαλούν τη Γη σπίτι», λέει η Dayna.

Exit mobile version