Οθόνες αφής: αυτός είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού

Αναλυτικός οδηγός βήμα-βήμα

Είτε πρόκειται για smartphone, tablet ή υπολογιστή όλες οι συσκευές με οθόνη αφής πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Με την πάροδο του χρόνου, η διεπαφή της οθόνης συσσωρεύει μικρόβια, βρωμιά και υπολείμματα. Εάν δεν καθαρίσετε τη συσκευή σας με την οθόνη αφής, η παρουσία αυτής της βρωμιάς και των υπολειμμάτων μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις εντολές αφής. Παρακάτω αναφέρονται πολλά σημαντικά πράγματα που πρέπει να ακολουθείτε όταν καθαρίζετε μια συσκευή με οθόνη αφής.

1) Χρησιμοποιείστε πανί από μικροΐνες που δεν αφήνει χνούδι.
Σκουπίζετε πάντα την επιφάνεια της συσκευής σας με οθόνη αφής με ένα πανί από μικροΐνες που δεν αφήνει χνούδι για να την καθαρίσετε. Δεν είναι όλα τα πανιά κατάλληλα για συσκευές με οθόνη αφής καθώς ένα απλό πανί μπορεί να αφήσει μικρά κομμάτια υλικού ή και να γρατσουνίσει την συσκευή σας, Το ίδιο και αν χρησιμοποιήσετε χαρτομάντηλα ή χαρτοπετσέτες. Τέτοιο πανί που δεν αφήνει χνούδι είναι π.χ. αυτό που καθαρίζετε τα γυαλιά οράσεως ή τους φακούς της φωτογραφικής μηχανής.

2) Εμφανίστε όσο το δυνατόν πιο λευκή εικόνα στην οθόνη σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο επεξεργασίας κειμένου και να μην πληκτρολογήσετε τίποτα σε αυτό. Το λευκό φόντο θα σας διευκολύνει να δείτε τη βρωμιά.

3) Τώρα σκουπίστε την οθόνη, ασκώντας ελαφρά και μόνο ελαφριά πίεση. Χωρίς μεγάλη πίεση περάστε οριζόντια το πανάκι στην οθόνη. Αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα δοκιμάστε να σκουπίσετε κάθετα ή να χρησιμοποιήσετε κυκλικές κινήσεις.

4) Εάν η οθόνη είναι ακόμα βρώμικη γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού περίπου μέχρι τη μέση με απεσταγμένο νερό. Στη συνέχεια, γεμίστε το μέχρι το τέλος με λευκό ξύδι. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινήστε.

5) Κλείστε τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας. Δεν θέλετε να περνάει ρεύμα αυτή τη στιγμή.

6) Ψεκάστε λίγο από το μείγμα, ίσα να νοτίσει, σε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες που δεν αφήνει χνούδι. Μην ψεκάζετε απευθείας στην οθόνη. Στη συνέχεια σκουπίστε όπως περιγράφεται παραπάνω.

7) Όταν τελειώσετε, σκουπίστε το ξανά με ένα καθαρό, στεγνό πανί από μικροΐνες που δεν αφήνει χνούδι — ή τουλάχιστον με μια καθαρή, στεγνή γωνία του πανιού που χρησιμοποιούσατε. Μην ενεργοποιείτε τη συσκευή μέχρι να στεγνώσει η οθόνη.

Follow Getlife.gr στο Google News

Σοκολάτα χωρίς ενοχές: 8 λόγοι για να τρώτε περισσότερη σοκολάτα

Πάνινα αθλητικά παπούτσια: πλύσιμο στο πλυντήριο έναντι πλυσίματος στο χέρι