Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες: Το πιο παλιό ξενοδοχείο του κόσμου – Για 1.300 χρόνια το διοικεί μία οικογένεια

Ένα ξενοδοχείο στην Ιαπωνία έχει κερδίσει τον τίτλο από τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες πως το παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου.

Πρόκειται για το Nishiyama Onsen Keiunkan Hotel, το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες του για περισσότερα από 1.300 χρόνια από την ίδρυσή του το 705 μ.Χ. Ξεκίνησε ως πανδοχείο αλλά σήμερα είναι 5άστερο ξενοδοχείο

Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία στους πρόποδες των βουνών Akaishi, γνωστές και ως Νότιες Ιαπωνικές Άλπεις, περίπου 87 μίλια (140 χλμ.) από το όρος Φούτζι.

Πρόκειται για το Nishiyama Onsen Keiunkan Hotel, το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες του για περισσότερα από 1.300 χρόνια από την ίδρυσή του το 705 μ.Χ.

Το Guinness World Records το αναγνώρισε επίσημα ως το παλαιότερο ξενοδοχείο που λειτουργεί συνεχώς στον κόσμο.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία σχετικά με αυτό το ξενοδοχείο είναι ότι διοικείται από την ίδια οικογένεια για 52 γενιές από την ίδρυσή του και ίσως αυτό είναι το μυστικό που έχει αντέξει στο πέρασμα των αιώνων.

Η οικογενειακή επιχείρηση ανακαινίστηκε το 1997 και τώρα διαθέτει 37 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων σουιτών με θέα στα γύρω βουνά και στις χαράδρες Hayakawa και Yukawa, όλα διακοσμημένα σε παραδοσιακό ιαπωνικό στιλ. Οι τιμές ξεκινούν από 390$ ανά διανυκτέρευση και όλα τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με απλό και κομψό ιαπωνικό ντιζάιν.

Επίσης, το Nishiyama Onsen Keiunkan διαθέτει πολλά εσωτερικά και εξωτερικά λουτρά.

Συγκεκριμένα, χάρη στην εγγύτητά του με τις ιαματικές πηγές, το ξενοδοχείο διαθέτει θερμά λουτρά φυσικής προέλευσης σε κάθε δωμάτιο , καθώς και δημόσια λουτρά για τους επισκέπτες.

Από την ίδρυσή του, το ξενοδοχείο έχει το ζεστό νερό που προέρχεται απευθείας από τις τοπικές πηγές Hakuho. Πολλοί άνθρωποι από ιστορικούς σαμουράι μέχρι διασημότητες και πολιτικούς έχουν έρθει στο πανδοχείο για την ιστορία και τα ιαματικά του νερά.
Δες περισσότερα για το ξενοδοχείο και κάνε κράτηση για Το παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου

Follow Getlife.gr στο Google News

Σιδερώστρα: μην την πετάτε, μεταμορφώστε την!

30 τρόποι για να φορέσετε το αμάνικο γιλέκο σας