Παιδιά και Κατοικίδια: Μια Υπέροχη Σχέση

Όλα τα παιδιά φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν κάποιο κατοικίδιο από τους γονείς τους. Σκύλος ή γάτα, είναι καλό να ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε όλη την διαδικασία της υιοθεσίας ενός κατοικίδιου καθώς και τα οφέλη που έχει στο παιδί σας. Αρχικά πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το παιδί θέλει ένα κατοικίδιο πραγματικά . Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κάνετε υπομονή για να εξακριβώσετε αν είναι κάποια μεμονωμένη στιγμή ή αν θέλει πραγματικά έναν τριχωτό φίλο.

Θετικές Επιρροές

Ένα κατοικίδιο μπορεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το παιδί σας θα είναι ισορροπημένο και ευτυχισμένο.

Συναισθηματική Στήριξη

Το νέο κατοικίδιο θα προσφέρει στο παιδί σας ένα υπέροχο αίσθημα ασφάλειας με την συνεχή του παρουσία δίπλα του. Ο σκύλος ή η γάτα αναπτύσσει ένα δέσιμο με το παιδί και έτσι το παιδί νιώθει ότι ανήκει κάπου. Αυτό το δέσιμο θα βοηθήσει το παιδί σας να ξεπεράσει διάφορες δυσκολίες και απώλειες στην ζωή.

Συναισθηματική Πρόοδος

Μέσα από την καθημερινή τριβή του παιδιού με το κατοικίδιο, μπορεί να επιτύχει σημαντική συναισθηματική πρόοδο σε σχέση με άλλα παιδιά. Έτσι το παιδί μπορεί να εκφραστεί καλύτερα και να σεβαστεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες κάποιου άλλου. Το παιδί σας θα μπορεί να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του αλλά και τα δικά σας και όλων των ανθρώπων γύρω του.

Ζωή και Θάνατος

Μέσα από αυτήν την σχέση τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα περίπλοκες έννοιες, όπως η ζωή, ο θάνατος και η ανάπτυξη. Αν καταφέρετε να αντιμετωπίσετε σωστά την αρρώστια ή τον θάνατο του κατοικίδιου, το παιδί σας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα μεγαλύτερες δυσκολίες στην ζωή του.

Κοινωνικοποίηση

Μέσα από το παιχνίδι με τον σκύλο το παιδί μαθαίνει να παίζει και έχετε έναν σύμμαχο όταν είστε πολύ κουρασμένοι για να παίξετε μαζί του. Τα παιδιά νιώθουν λιγότερο μοναχικά όταν έχουν συνεχώς μαζί τους το αγαπημένο τους κατοικίδιο.…

Follow Getlife.gr στο Google News

Φτιάξτε υπέροχα μπουρεκάκια πατάτας με τόνο. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πώς θα απαλλάξετε το σπίτι σας από μικρόβια με απλές καθημερινές συνήθειες