Πάνινα αθλητικά παπούτσια: πλύσιμο στο πλυντήριο έναντι πλυσίματος στο χέρι

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πλένουν τα πάνινα αθλητικά παπούτσια τους στο πλυντήριο γιατί είναι γρήγορο και εύκολο, αλλά αυτή η επιλογή μπορεί να κρύβει κινδύνους. Το πλύσιμο στο πλυντήριο, ειδικά το πολύ συχνό, ενδεχομένως να αποδυναμώσει την κόλλα που συγκρατεί τα παπούτσια. Επομένως, ο καθαρισμός των παπουτσιών σας με το χέρι μπορεί να απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την καταστροφή τους.

Όπως θα δείτε , δεν χρειάζεται καν τόσο πολύ χρόνο ή προσπάθεια για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας με το χέρι. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι!

Θα χρειαστείτε:
Κουβά ή νιπτήρα
Ζεστό νερό
Καθαριστικό λεκέδων σε σκόνη με ενεργό οξυγόνο
Βούρτσα καθαρισμού ή οδοντόβουρτσα
Πετσέτα

Βήμα 1 – Αφαιρέστε τα κορδόνια και τους πάτους

Ξεκινήστε αφαιρώντας τα κορδόνια από τα παπούτσια. Εάν τα παπούτσια σας έχουν αφαιρούμενους πάτους ή έχετε βάλει ένα ζευγάρι μέσα τους, αφαιρέστε τους και αυτούς από τα παπούτσια σας. Πλύντε τα κορδόνια ξεχωριστά στο χέρι ή στο πλυντήριο.

Βήμα 2 – Μουλιάστε

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για τρίψιμο για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη και ξεραμένη βρωμιά από τα παπούτσια σας. Στη συνέχεια, σε έναν κουβά ή τον νιπτήρα σας, φτιάξτε ένα διάλυμα με 1/4 φλιτζάνι καθαριστικό λεκέδων με ενεργό οξυγόνο σε τέσσερα λίτρα ζεστού νερού. Βυθίστε τα παπούτσια σας στο διάλυμα και αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά έως δύο ώρες, ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι.

Βήμα 3 – Τρίψιμο και ξέπλυμα

Μετά το μούλιασμα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε βρωμιά και λεκέδες.Ξεπλύνετε καλά τα παπούτσια με καθαρό νερό και μετά χρησιμοποιήστε μια στεγνή πετσέτα για να απορροφήσετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε από το εξωτερικό και το εσωτερικό των παπουτσιών.

Βήμα 4 – Στεγνώστε

Τέλος, γεμίστε με χαρτί κάθε παπούτσι για να απορροφήσετε την υπερβολική υγρασία και να κρατήσετε το σχήμα τους όσο στεγνώνουν. Αφήστε τα παπούτσια στην άκρη και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς, κάτι που μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες. Τοποθετείστε πάτους και κορδόνια και είστε έτοιμοι.

Tips

Χρησιμοποιήστε ελάχιστη πίεση κατά το τρίψιμο.
Αποφύγετε τα σκληρά καθαριστικά.
Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή προϊόντα με βάση τη χλωρίνη στα πάνινα παπούτσια, εκτός εάν είναι λευκά.
Να καθαρίζετε πάντα την εξωτερική σόλα του παπουτσιού πριν καθαρίσετε το πανί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για αυτό.
Προσπαθήστε να βουρτσίζετε προς μία κατεύθυνση και όχι συνεχές τρίψιμο μπρος-πίσω.
Να είστε πιο ήπιοι όταν καθαρίζετε γύρω από τις ραφές.

Follow Getlife.gr στο Google News

Οθόνες αφής: αυτός είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού

Υπολείμματα καμένου φαγητού: 4 τρόποι να τα καθαρίσετε με σόδα, ξύδι και αλουμινόχαρτο