Menu

Πείτε αντίο στο φριζάρισμα με αυτόν τον DIY ορό μαλλιών με αλόη βέρα και λάδι καρύδας

Έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε μια περιουσία σε σέρουμ μαλλιών που υπόσχονται να σας χαρίσουν υπέροχες μπούκλες χωρίς φριζάρισμα αλλά τελικά αφήνουν τα μαλλιά σας βαριά και λιπαρά; Λοιπόν, σας έχουμε καλά νέα. Μπορείτε να φτιάξετε έναν ορό μαλλιών στο σπίτι χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά που δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά και απίστευτα ωφέλιμα για τα μαλλιά σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε έναν ορό μαλλιών στο σπίτι με αλόη βέρα και λάδι καρύδας, δύο συστατικά που είναι γνωστά για τις εκπληκτικές τους ιδιότητες περιποίησης μαλλιών. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε!

Η αλόη βέρα και το λάδι καρύδας είναι γνωστά για τα οφέλη τους για το δέρμα και τα μαλλιά. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών και στη μείωση της βλάβης της τρίχας. Το serum μαλλιών με αυτά τα συστατικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επωφεληθείτε από τα οφέλη του και να επιτύχετε υγιή, λαμπερά μαλλιά.

Δείτε πώς να φτιάξετε σέρουμ μαλλιών στο σπίτι με αλόη βέρα και λάδι καρύδας:

Συστατικά:

*1/2 φλιτζάνι φρέσκο τζελ αλόης βέρα
*1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
*1 κουταλιά της σούπας λάδι βιταμίνης Ε
*1 κουταλιά της σούπας λάδι αργκάν
*5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προαιρετικά)

1. Ξεκινήστε εξάγοντας το φρέσκο τζελ αλόης βέρα από το φυτό. Κόψτε μερικά φύλλα από το φυτό αλόης βέρα, πλύντε τα καλά και αφαιρέστε τις ακανθώδεις άκρες. Κόψτε τα φύλλα και ξύστε το τζελ με ένα κουτάλι.

2. Τοποθετήστε το τζελ αλόης βέρα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.

3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τζελ αλόης βέρα με λάδι καρύδας, λάδι βιταμίνης Ε και λάδι argan.

4. Προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο στο μείγμα για άρωμα (προαιρετικά).

5. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μια λεία, κρεμώδη σύσταση.

6. Μεταφέρετε τον ορό μαλλιών σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο μπουκάλι.

7. Αποθηκεύστε τον ορό μαλλιών σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
ορός μαλλιών αλόης βέρα

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ορό μαλλιών για ίσια και χωρίς φριζάρισμα μαλλιά

Λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας ως συνήθως. Πάρτε μια μικρή ποσότητα από τον ορό μαλλιών και εφαρμόστε τον σε νωπά μαλλιά, εστιάζοντας στις άκρες. Κάντε μασάζ με τον ορό στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα μαλλιά σας. Μπορείτε τον αφήσετε χωρίς να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας ή αν θέλετε λουστείτε την επόμενη μέρα.

Ο ορός μαλλιών θα κάνει τα μαλλιά σας λεία και λαμπερά χωρίς να φριζάρουν. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ορό τακτικά, μπορείτε να προωθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών, να μειώσετε την πιτυρίδα και να επιτύχετε υγιή, λαμπερά μαλλιά. Δοκιμάστε το και δείτε μόνοι σας τα αποτελέσματα!

Exit mobile version