Πιστολάκι μαλλιών: 20 χρήσεις που θα σας εκπλήξουν

Είμαστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε το πιστολάκι μαλλιών, μόνο να στεγνώσετε γρήγορα τα μαλλιά σας ή να τα ισιώσετε στο σπίτι.Έχετε σκεφτεί όμως πώς θα μπορούσε να έχει και άλλες χρήσεις, αρκετές από τις οποίες θα σας λύσουν τα χέρια;

Μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε για να κάνετε διάφορα πράγματα, από την αφαίρεση επίμονων ετικετών μέχρι την παρασκευή τέλεια τραγανού κοτόπουλου. Διαβάστε 20 χρήσεις για το πιστολάκι μαλλιών που δεν φαντάζεστε.

1. Απομακρύνετε αυτοκόλλητα και ετικέτες
Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών σας για να αφαιρέσετε ετικέτες, αυτοκόλλητα και άλλα κολλημένα αντικείμενα. Η θερμότητα θα χαλαρώσει την κόλλα και θα διευκολύνει την αφαίρεση του αυτοκόλλητου.

2. Ξεκολλήστε αυτοκόλλητες γάζες ή χανσαπλάστ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι για τα μαλλιά σας για να κάνετε τις αυτοκόλλητες γάζες λιγότερο επώδυνες κατά την αφαίρεση. Απλώς φυσήξτε την ταινία για λίγα δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί η κόλλα και θα βγει πανεύκολα.

3. Καθαρίστε το αποτριχωτικό κερί
Συνέβη ατύχημα και χύθηκε κερί κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης; Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών σας για να μαλακώσετε το χυμένο κερί και να το καθαρίσετε ευκολότερα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να αφαιρέσετε το χυμένο κερί από λερωμένα κηροπήγια.

4. Αφαιρέστε σημάδια από κραγιόν
Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών σας για να αφαιρέσετε το κραγιόν από τοίχους και άλλες επιφάνειες. Τα κραγιόνι είναι επίσης φτιαγμένα από κερί, οπότε αν τα ζεστάνετε με το πιστολάκι θα τα σκουπίσετε εύκολα.

5. Ξεσκόνισμα
Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών σας στη δροσερή ρύθμιση για να κάνετε το ξεσκόνισμα σε δύσκολα σημεία πολύ πιο γρήγορα. Απλώς φυσήξτε και απομακρύνετε τη σκόνη από τα αντικείμενα και τις επιφάνειές σας και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη σκόνη με ηλεκτρική σκούπα από το πάτωμα μόλις καθίσει.

6. Πιτσιλιές νερού
Η θερμότητα από το πιστολάκι μαλλιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να στεγνώσει και να αφαιρέσει τους δακτυλίους νερού από τα ξύλινα έπιπλα. Τοποθετήστε το εξάρτημα ακροφυσίου, ενεργοποιήστε το στο κρύο και στη συνέχεια στρέψτε το στεγνωτήριο στο νερό. Αυξήστε τη θερμότητα μετά από λίγα δευτερόλεπτα και ο δακτύλιος θα εξαφανιστεί.

7. Ζεστάνετε τα σεντόνια
Για κάποιους μπορεί να είναι βασανιστικό να ξαπλώνουν σε ένα κρύο κρεβάτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι για να ζεστάνετε τα σεντόνια σας πριν τον ύπνο.

8. Στεγνώστε την γούνα κατοικίδιων ζώων
Τα βρεγμένα σκυλιά μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν χάος στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών σας για να στεγνώσετε τη γούνα του σκύλου σας.

9. Στεγνώστε τοπικά τα ρούχα
Χρησιμοποιήστε πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσετε γρήγορα τοπικά τα ρούχα. Αν βραχήκατε τοπικά δεν έχετε παρά να στεγνώσετε το βρεγμένο σημείο με το πιστολάκι.

10. Εξάνθημα από την πάνα
Για μωρά που είναι επιρρεπή σε εξάνθημα από την πάνα, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι σας για να τα διατηρήσετε στεγά και άνετα. Ενώ αλλάζετε την πάνα τους, χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση ψύξης για να βεβαιωθείτε ότι το σωματάκι τους είναι εντελώς στεγνό πριν φορέσετε τη νέα.

11. Στενά παπούτσια
Έχετε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια που σας είναι στενά; Φορέστε τις πιο χοντρές κάλτσες που έχετε, φορέστε τα παπούτσια και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι σας στα παπούτσια για μερικά λεπτά για να τα ανοίξετε.

12. Γυαλιά ηλίου που δεν εφαρμόζουν σωστά
Μήπως τα γυαλιά σας δεν εφαρμόζουν καλά, σας σφίγγουν ή γλιστρούν αμέσως; Ζεστάνετε τα μπράτσα των γυαλιών ηλίου σας με το πιστολάκι μαλλιών σας για να τα κάνετε πιο εύκαμπτα και μετά λυγίστε απαλά τα μπράτσα προς τα μέσα ή προς τα έξω για να το διορθώσετε.

13. Σγουρές βλεφαρίδες
Ζεστάνετε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σας με το πιστολάκι για λίγα δευτερόλεπτα πριν το χρησιμοποιήσετε. Το ζεστό ψαλιδάκι βοηθά στο καλύτερο και γρηγορότερο αποτέλεσμα.

14. Ζάρες ρούχων
Απαλλαγείτε γρήγορα από τις ζάρες των ρούχων. Ψεκάστε το ρούχο ελαφρά με νερό, στη συνέχεια ζεστάνετε την ζάρα με το πιστολάκι και δείτε την να εξαφανίζεται.

15. Ξεπαγώστε το φαγητό
Αν δεν διαθέτετε φούρνο μικροκυμάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι για τα μαλλιά σας για να ξεπαγώσετε και διαχωρίσετε τα κομμάτια από κρέας που κόλλησαν μεταξύ τους στην κατάψυξη. Φυσήξτε τους τον ζεστό αέρα αρκετή ώρα για να ξεκολλήσουν.

16. Μαλακώστε το βούτυρο
Ξεχάσατε να μαλακώσετε το βούτυρο για το κέικ; Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών σας για να μαλακώσετε γρήγορα το κρύο βούτυρο.

17. Εξαλείψτε τις σβώλους
Το αλάτι, το πιπέρι και η ζάχαρη μπορούν να σχηματίσουν σβώλους εάν τοποθετηθούν σε δοχεία που έχουν πάρει υγρασία. Ζεστάνετε τα δοχεία με το πιστολάκι για να φύγει η υγρασία.

18. Φτιάξτε τραγανό κοτόπουλο
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστλάκι σας για να φτιάξετε το πιο τραγανό, πιο νόστιμο ψητό κοτόπουλο. Το πιο περίεργο μέρος αυτής της συνταγής είναι ότι περιλαμβάνει το στέγνωμα του κοτόπουλου με πιστολάκι. Αλλά αυτό το βήμα είναι σημαντικό γιατί βοηθά να στεγνώσει πραγματικά το δέρμα του κοτόπουλου. Και το στέγνωμα του δέρματος είναι το κλειδί εάν θέλετε να γίνει πραγματικά τραγανό και νόστιμο.

19. Στεγνώστε τις μπογιές
Το πιστολάκι σας μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο όταν κάνετε μικρές επισκευές με μπογιά. Είναι πολύ βολικό για την επιτάχυνση της διαδικασίας στεγνώματος!

20. Στεγνώστε προϊόντα περιποίησης
Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών σας για να στεγνώσετε την οδοντόβουρτσα, τη λούφα και άλλα υγρά αντικείμενα πριν τα μαζέψετε για ένα ταξίδι. Αυτό θα τους αποτρέψει από το να αναπτύξουν μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας μέσα στο νεσεσέρ σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Διακόσμηση σε μπλε: 24 υπέροχες ιδέες διακόσμησης σαλονιού

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! 9 πρακτικές χρήσεις του γυαλόχαρτου που θέλετε να μάθετε