Πλύσιμο πιάτων στο πλυντήριο vs πλύσιμο στο χέρι. Ποια μέθοδος κερδίζει;

Τι γίνεται με το πλύσιμο των πιάτων; Είναι ένα αναγκαίο κακό μια και τα άπλυτα πιάτα, φλυτζάνια και ποτήρια και μαγειρικά σκεύη είναι καθημερινό φαινόμενο. Ευτυχώς το πλυντήριο πιάτων ήρθε για να μας απαλλάξει από αυτόν τον μπελά.

Εάν μισείτε το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι, δείτε αυτά αυτά τα στοιχεία για το πλύσιμο πιάτων στο πλυντήριο versus το πλύσιμο στο χέρι και μάθετε ποια μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική.

1. Τα πλυντήρια πιάτων χρησιμοποιούν λιγότερο νερό

Όταν πλένετε τα πιάτα στο χέρι, πρέπει να αλλάζετε το νερό αρκετά συχνά για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να καταλήξετε να χρησιμοποιείτε περίπου 100 λίτρα για την ίδια ποσότητα πιάτων που μπορεί να χωρέσει ένα πλυντήριο πιάτων. Από την άλλη πλευρά, τα πλυντήρια πιάτων, κατά μέσο όρο, χρησιμοποιούν μόνο περίπου 12 λίτρα νερού ανά κύκλο.

2. Το πλυντήριο πιάτων τα κάνει όλα

Όταν πλένετε τα πιάτα στο χέρι, πιθανότατα τα ξεπλένετε αρχικά, τρίβετε και στη συνέχεια ξεπλένετε ξανά για να αφαιρέσετε το σαπούνι. Αυτό προσθέτει όλο και περισσότερο νερό καθώς προχωράτε. Στο τέλος τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά ή τα σκουπίζετε.

Από την άλλη, το πλυντήριο πιάτων κάνει πιο πολλές δουλειές: ξεπλένει, πλένει, ξεβγάζει ξανά, και τέλος στεγνώνει τα πιάτα σας για εσάς! Πολύ πιο εύκολο.

3. Μερικά πράγματα δεν είναι για το πλυντήριο πιάτων

Αν και το πλυντήριο πιάτων είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, δεν είναι ικανό να καθαρίσει τα πάντα. Δεν πρέπει να βάζετε αντικολλητικά τηγάνια, μαχαίρια σεφ ή ξύλινα αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων. Πλύνετε τα στο χέρι, αντί αυτού.

4. Τα πλυντήρια πιάτων είναι πιο αποτελεσματικά

Τα πλυντήρια πιάτων είναι καλύτερα στο καθάρισμα. Χρησιμοποιούν πιο συμπυκνωμένο απορρυπαντικό και τρόπους για βαθύ καθαρισμό των πιάτων σας. Εφόσον δεν έχετε ένα σούπερ παλιό μοντέλο, τα πλυντήρια πιάτων μπορούν να αφαιρέσουν σκληρούς λεκέδες και να απολυμάνουν τα πιάτα σας με ζεστό νερό και ατμό.

5. Το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι είναι λιγότερο υγιεινό

Γνωρίζατε ότι σχεδόν όλα τα πλυντήρια πιάτων έχουν βακτήρια; Τα καλά νέα είναι ότι αυτού του είδους τα βακτήρια δεν είναι επιβλαβή. Επιπλέον το πλυντήριο πλένει σε υψηλή θερμοκρασία. Από την άλλη πλευρά, το πλύσιμο στο χέρι είναι λιγότερο υγιεινό, επειδή επιβλαβή βακτήρια μπορεί να υπάρχουν στο σφουγγάρι ή το πανί που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε.

Κορυφαία Συμβουλή

Πολλοί άνθρωποι ξεπλένουν τα πιάτα τους πριν τα βάλουν στο πλυντήριο πιάτων, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο, χρήμα και νερό απλά σκουπίζοντας με μια χαρτοπετσέτα τα υπολείμματα από τα τρόφιμα στον κάδο απορριμμάτων ή στα σκουπίδια. Έπειτα βάλτε απλά τα πιάτα σας στο πλυντήριο πιάτων, δεν χρειάζεται να τα ξεπλύνετε.

Follow Getlife.gr στο Google News

5 πληροφορίες για τα πλυντήρια πιάτων που είμαστε σίγουροι πως δεν γνωρίζετε

Πως να απομακρύνετε την δυσάρεστη μυρωδιά του τηγανίσματος