Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από μελάνι: απολυμαντικό χεριών

Το ξέρατε ότι το απολυμαντικό χεριών που έχει γίνει πλέον απαραίτητο σε κάθε σπίτι μπορεί να έχει και άλλη χρήση; Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό χεριών για να αφαιρέσετε μόνοι σας λεκέδες μελανιού.

Θα χρειαστείς:
Απολυμαντικό χεριών
Μια παλιά οδοντόβουρτσα
χαρτί κουζίνας ή μια παλιά πετσέτα

Οδηγίες:

Για να αφαιρέσετε έναν λεκέ από μελάνι, αρχικά βάλτε μια παλιά πετσέτα ή μπόλικο χαρτί κουζίνας κάτω από το ύφασμα έτσι ώστε ο λεκές να μην μεταφερθεί σε άλλα σημεία καθώς θα διαλύεται. Ρίξτε άφθονο απολυμαντικό χεριών στον λεκέ. Στη συνέχεια, πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε τον για ένα ή δύο λεπτά για να βοηθήσετε να διεισδύσει ο διαλύτης στις ίνες του υφάσματος.

Μετά το τρίψιμο, ρίξτε το αντικείμενο στο πλυντήριο και πλύνετε ως συνήθως. Εάν ο λεκές δεν έχει φύγει εντελώς, επαναλάβετε τη διαδικασία και πλύνετε ξανά. Μην χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήριο μέχρι να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από μελάνι έχει φύγει εντελώς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να αφαιρέσετε λεκέδες από μελάνι από βαμβακερά ρούχα, χαλιά, τζιν υφάσματα και άλλα. Λάβετε υπόψη ότι οι μικροί λεκέδες είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν από τους μεγάλους και φροντίστε να δοκιμάσετε πρώτα την σταθερότητα του χρώματος σε μια γωνία του υφάσματος.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόστε οινόπνευμα, λακ μαλλιών ή ασετόν για να αραιώσετε τον λεκέ διευκολύνοντας την αφαίρεσή του κατά το πλύσιμο. Αυτοί οι διαλύτες βοηθούν στην αντιμετώπιση των περισσότερων τύπων λεκέδων μελανιού,

Follow Getlife.gr στο Google News

Nail trends: Νύχια, ιδέες για μανικιούρ σε nude, καφέ και πορτοκαλί αποχρώσεις

Αφρός ξυρίσματος: δεν θα πιστέυετε στα μάτια σας αν τον χρησιμοποιήσετε έτσι