Πως να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα και τα κολλώδη υπολείμματα από τα πλαστικά. Δοκιμάστε αυτούς τους 6 τρόπους.

Η χαρά που νιώθετε μετά την αγορά ενός νέου αντικειμένου μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε απογοήτευση όταν προσπαθείτε να αφαιρέσουμε το αυτοκόλλητο τιμής. Ξεκινάτε σιγά σιγά, ξεφλουδίζοντας την ετικέτα προσπαθώντας να αφαιρέσετε και τα τελευταία κομματάκια. Τις περισσότερες φορές όμως, καταλήγετε να έχετε κολλώδη υπολείμματα που έχουν απομείνει και δεν φεύγουν με τίποτα.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο από πλαστικό και είναι όλοι εξαιρετικά εύκολοι. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους καθαρισμού χρησιμοποιούν καθημερινά οικιακά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, οινόπνευμα, ακόμη και φυστικοβούτυρο. Με λίγα μόνο λεπτά και λίγη προσπάθεια, θα απαλλαγείτε από τα κολλώδη υπολείμματα και θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε τη νέα σας αγορά.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τα ενοχλητικά υπολείμματα αυτοκόλλητων από το πλαστικό, αλλά φροντίστε να δοκιμάσετε πρώτα τη μέθοδο που έχετε επιλέξει σε μια δυσδιάκριτη περιοχή. Για παράδειγμα, υλικά όπως το ελαιόλαδο μπορούν να λερώσουν κάποια απορροφητικά πλαστικά και η θερμότητα από το πιστολάκι μαλλιών θα μπορούσε να αλλάξει το σχήμα του αντικειμένου σας, ανάλογα με το πόσο λεπτό είναι το πλαστικό.

Δείτε 6 τρόπους για να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα και τα κολλώδη υπολείμματα από τα πλαστικά.

1. Πώς να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων με πιστολάκι μαλλιών

Εάν έχετε πιστολάκι μαλλιών και δεν έχετε ήδη προσπαθήσει να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο από το πλαστικό σας, η θερμότητα μπορεί να χαλαρώσει την κόλλα.

Βήμα 1: Ζεστάνετε τα υπολείμματα
Πρώτα, στρέψτε το πιστολάκι σας στο αυτοκόλλητο. Ενεργοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών και θερμάνετε την περιοχή για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα,

Βήμα 2: Ξύστε τα υπολείμματα
Τραβήξτε απαλά το αυτοκόλλητο με τα νύχια σας ή με ένα πλαστικό εργαλείο απόξεσης ή μια πλαστική κάρτα.

Βήμα 3: Επαναλάβετε
Επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειάζεται μέχρι να ξεκολλήσουν και να αφαιρεθούν όλα τα υπόλειμματα κόλλας..

2. Πώς να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων με ζεστό σαπουνόνερο

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να απαλλάξετε τα πλαστικά προϊόντα από τα υπολείμματα αυτοκόλλητων είναι με λίγο σαπούνι και νερό.

Βήμα 1: Ανακατέψτε νερό και υγρό πιάτων
Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρού πιάτων σε ένα μεγάλο μπολ ή νεροχύτη κουζίνας και μετά γεμίστε με ζεστό ή καυτό νερό.

Βήμα 2: Βυθίστε το πλαστικό στο σαπουνόνερο
Εάν είναι ασφαλές να το κάνετε, βυθίστε το πλαστικό σας στο σαπουνόνερο και αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αυτοκόλλητο και τα υπολείμματα να αρχίσουν να ξεκολλάνε.

Βήμα 3: Αφαιρέστε τα υπολείμματα που απομένουν
Αφαιρέστε το αντικείμενο και χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα, πλαστική ξύστρα ή κάτι παρόμοιο για να αφαιρέσετε τα εναπομείναντα κομμάτια αυτοκόλλητου.

3. Πώς να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων με ελαιόλαδο

Εάν επιλέξετε αυτήν τη μέθοδο, φροντίστε να τη δοκιμάσετε πρώτα σε δυσδιάκριτη περιοχή, καθώς ορισμένα πλαστικά μπορεί να απορροφήσουν το λάδι και τους λεκέδες.

Βήμα 1: Αφαιρέστε το υπόλειμμα
Ξεκινήστε αφαιρώντας όσο περισσότερο από το αυτοκόλλητο μπορείτε με τα δάχτυλά σας.

Βήμα 2: Scrub με ελαιόλαδο
Στη συνέχεια, ρίξτε σε ένα πανί ή χαρτοπετσέτα ελαιόλαδο και μετά τρίψτε το υπόλειμμα με αυτό.

Βήμα 3: Εναλλάξ με σαπουνόνερο
Μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε το λάδι να καθίσει πάνω στο υπόλειμμα για λίγα λεπτά ή/και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ σαπουνόνερου και λαδιού για να απαλλαγείτε από την κόλλα.

4. Πώς να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων με λευκό ξύδι

Το ξύδι είναι μια κοινή λύση καθαρισμού, επομένως δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να αφαιρέσουν αυτοκόλλητα από το πλαστικό. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι για να καθαρίσετε τα κολλώδη υπολείμματα, τα βήματα θα είναι παρόμοια με το ελαιόλαδο.

Βήμα 1: Αφαιρέστε το υπόλειμμα
Ξεκινήστε αφαιρώντας όσο περισσότερο από το αυτοκόλλητο μπορείτε με τα νύχια σας.

Βήμα 2: Μουσκέψτε την περιοχή
Στη συνέχεια, μουσκέψτε μια χαρτοπετσέτα σε ξύδι, πιέστε την στο αυτοκόλλητο και αφήστε τη να καθίσει για αρκετά λεπτά πριν την επιστρέψετε για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.

Βήμα 3: Σκουπίστε και καθαρίστε
Σκουπίστε την περιοχή με ένα υγρό πανί για να τελειώσετε.

5. Πώς να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων με οινόπνευμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα για να απαλλαγείτε από υπολείμματα αυτοκόλλητων στις περισσότερες επιφάνειες, όπως ξύλο, γυαλί και φυσικά πλαστικό.

Βήμα 1: Μουλιάστε το υπόλειμμα
Αφού ξύσετε όσο περισσότερο από το αυτοκόλλητο μπορείτε, βάλτε μια χαρτοπετσέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα πάνω από τα υπολείμματα που έχουν απομείνει.

Βήμα 2: Αφήστε το να καθίσει
Αφήστε το οινόπνευμα να καθίσει για πέντε λεπτά ή περισσότερο για να δράσει.

Βήμα 3: Σκουπίστε
Μόλις μαλακώσει λίγο η κόλλα, σκουπίστε τα υπολείμματα με το μουσκεμένο χαρτί κουζίνας και μετά καθαρίστε την με ένα υγρό πανί.

6. Πώς να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων με φυστικοβούτυρο

Αυτός είναι ίσως ο πιο περίεργος τρόπος για να απαλλάξετε το πλαστικό προϊόν σας από τα υπολείμματα αυτοκόλλητων. Τα έλαια από το φυστικοβούτυρο μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση της κόλλας, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε με ασφάλεια τα υπολείμματα χωρίς να καταστρέψετε το πλαστικό σας.

Ρίξτε λίγο φυστικοβούτυρο πάνω από τα υπολείμματα του αυτοκόλλητου. Αφήστε το να απορροφηθεί για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το φυστικοβούτυρο με μια στεγνή χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιήστε λίγο σαπουνόνερο και ένα πανί πλύσης για να σκουπίσετε τη λιπαρότητα και τυχόν κολλώδη υπολείμματα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Έπιπλα από παλέτες. 40 μοναδικές ιδέες διακόσμησης σε διάφορα στυλ

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. 9 πανέξυπνες συμβουλές που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο ενώ καθαρίζετε