Πως να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες του ιδρώτα από τα λευκά σας ρούχα με φυσικά υλικά

Έχετε βαρεθεί να πετάτε τα λευκά πουκάμισα με τους κίτρινους λεκέδες από τον ιδρώτα; Ή μήπως έχετε σταματήσει εντελώς να αγοράζετε λευκά ρούχα επειδή δεν μπορείτε να βρείτε λύση σε αυτό το πραγματικά ενοχλητικό πρόβλημα;

Δεν είστε οι μόνοι και ευτυχώς έχουμε την λύση με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι σας. Δεν είναι πια απαραίτητο να αγοράζετε τα ακριβά υπερλευκαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Διαβάστε παρακάτω πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τον ιδρώτα από τα λευκά σας ρούχα, ώστε να τα ευχαριστηθείτε φορώντας τα περισσότερο. Δοκιμάστε αυτά τα 3 κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων για να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από τα λευκά ρούχα σας.

Πριν καθαρίσετε κάποιο ρούχο, διαβάστε πρώτα την ετικέτα φροντίδας του ενδύματος. Εάν ένα ρούχο έχει ετικέτα μόνο για στεγνό καθάρισμα ή είναι κατασκευασμένο από μαλλί, μετάξι ή δέρμα, οι ακόλουθες μέθοδοι μπορεί να μην είναι κατάλληλες.

1. Υπεροξείδιο του υδρογόνου, μαγειρική σόδα και αλάτι

Όταν πρόκειται για την αφαίρεση των κίτρινων λεκέδων από τα λευκά ρούχα, δύο συστατικά λειτουργούν καλύτερα: το υπεροξείδιο του υδρογόνου ή οξυζενέ και η μαγειρική σόδα. Και οι δύο ουσίες έχουν ισχυρές ικανότητες απομάκρυνσης λεκέδων. Όταν το υπεροξείδιο του υδρογόνου διασπάται, απελευθερώνει αέριο οξυγόνο. Αυτή η διαδικασία εξαφανίζει τους λεκέδες ή όπως λέμε τους λευκαίνει.

Από την άλλη πλευρά η ήπια αλκαλικότητα της μαγειρικής σόδας την καθιστά ιδανική για την αφαίρεση λίπους και λαδιών, δύο συστατικών που συμβάλλουν στον σχηματισμό κίτρινων λεκέδων. Επιπλέον, αφρίζει όταν αναμιγνύεται με νερό, βοηθώντας στην απομάκρυνση της βρωμιάς και άλλων σωματιδίων όπως αυτά που περιέχονται στα αντιιδρωτικά προϊόντα. Λόγω της κρυσταλλικής δομής της, η μαγειρική σόδα είναι επίσης ένα εξαιρετικό λειαντικό.

Το αλάτι είναι επίσης λειαντικό. Η κοκκώδης υφή του το καθιστά ιδανικό για το τρίψιμο των πιο σκληρών λεκέδων και την απορρόφηση του λίπους και του λαδιού.

Για να φτιάξετε αυτό το καθαριστικό αναμείξτε σε ένα μπολ 1,5 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου και 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βρέξτε τους λεκέδες από το ρούχο σας με κρύο νερό. Απλώστε το παραπάνω μείγμα πάνω στους κίτρινους λεκέδες και αφήστε το για 20 έως 30 λεπτά. Κατόπιν τρίψτε ελαφρώς, ξεπλύνετε, στη συνέχεια πλύνετε το στο πλυντήριο με το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων σας και στεγνώστε ως συνήθως.

Γενικά όσο περισσότερο αφήνετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου να μουλιάσει σε έναν λεκέ, τόσο το καλύτερο. Ανακατέψτε ίσα μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερού και μουλιάστε το λεκιασμένο πουκάμισό σας σε αυτό όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε τους λεκέδες χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο την επόμενη μέρα

2. Υγρό πιάτων, υπεροξείδιο του υδρογόνου και μαγειρική σόδα

Αναμείξτε 1 φλιτζάνι υγρό απορρυπαντικό πιάτων με 2 φλιτζάνια υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα μπολ ανάμειξης. Εφαρμόστε το μείγμα στον κίτρινο λεκέ. Στη συνέχεια ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα πάνω από τη λεκιασμένη περιοχή.
Αφήστε το πουκάμισο ή το ρούχο να καθίσει για μία ώρα. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να τρίψετε απαλά την μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ. Ξεπλύνετε και στη συνέχεια πλύνετε στο πλυντήριο με το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων σας. Στεγνώστε το πουκάμισό σας στον ήλιο αντί στο στεγνωτήριο για ακόμα πιο φωτεινά αποτελέσματα.

3. Λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα, αλάτι και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί καλά μαζί για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι με 2 φλιτζάνια υπεροξείδιο του υδρογόνου, ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να βάλετε το διάλυμα στον λεκέ. Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει. Για πρόσφατους λεκέδες, αρκεί ένα μούλιασμα 10 ή 15 λεπτών. Για παλαιότερους λεκέδες, αφήστε το πουκάμισο να καθίσει μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα. Ξεπλύνετε, στη συνέχεια πλύνετε στο πλυντήριο με το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων σας και μετά στεγνώστε ως συνήθως.

Follow Getlife.gr στο Google News

Τι είναι ο λευκός, ροζ και καφέ θόρυβος και γιατί μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα;

4 είδη ασκήσεων για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς