Πώς να επιδιορθώσετε μια βρύση που στάζει

Όλοι μας ξέρουμε πόσο εκνευριστική είναι μια βρύση που στάζει αλλά και πόσο ασύμφορη μπορεί να αποδειχτεί οικονομικά με τους λογαριασμούς του νερού να εκτοξεύονται. Η βρύση που στάζει αποτελεί ένα από τα πιο συχνά υδραυλικά προβλήματα και καλό είναι να ξέρετε να της δώσετε τις πρώτες βοήθειες.

Η πιθανότερη αιτία που στάζει η βρύση σου είναι τα φθαρμένα λαστιχάκια. Ξεκινήστε από αυτό και προμηθευτείτε από ένα μαγαζί με υδραυλικά εκείνα που αντιστοιχούν στη βρύση σας. Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι ένας κάβουρας και ένα κατσαβίδι.

1. Κλείστε την κεντρική παροχή νερού για το σπίτι. Ανοίξτε τέρμα τη βρύση μέχρι να αδειάσει από όλο το νερό που έχει παγιδευτεί εκεί. Το λαστιχάκι που θέλετε να αλλάξετε, είναι στερεωμένο σε μια βίδα. Με τον κάβουρα ξεβιδώστε την βρύση και με το κατσαβίδι βγάλτε τη βίδα που συγκρατεί το λαστιχάκι στο στόμιο.

2. Παρατηρήστε το λαστιχάκι αν είναι φθαρμένο ή απλά βρώμικο. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε απλά να το καθαρίσετε καλά και να το ξαναβάλετε στη θέση του.

3. Ξαναβιδώστε προσεχτικά την κεφαλή της βρύσης και ανοίξτε πάλι το γενικό διακόπτη. Ανοιγοκλείστε μερικές φορές τη βρύση για να αποκατασταθεί η ροή. Όταν το νερό κυλάει ομαλά παρατηρήστε αν το πρόβλημα συνεχίζεται ή τα έχετε καταφέρει. Αν όχι πρέπει να απευθείτε σε έναν επαγγελματία που θα λύσει το πρόβλημα εύκολα και άμεσα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς να καθαρίσετε τα σημάδια μούχλας από τους τοίχους σας

Πώς να ξεφορτωθείτε λιπαρούς λεκέδες από το τζιν σας