Πώς να φτιάξετε ξηρό σαμπουάν

Παρατηρήσατε ποτέ πώς γίνονται τα μαλλιά σας όταν δεν έχετε χρόνο για να τα λούσετε για λίγες μέρες; Δεν είστε μόνο εσείς, το πρόβλημα με τα λιπαρά μαλλιά και το συχνό λούσιμο που απαιτούν είναι μεγάλο. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, υπάρχει ένας εύλογος λόγος για αυτό, και σχετίζεται με τα έλαια που παράγει το τριχωτό της κεφαλής και συσσωρεύονται φυσικά γύρω από το στέλεχος της τρίχας.

Ένα υπέροχο ξηρό σαμπουάν μπορεί να σας βοηθήσει τις μέρες που πνίγεστε από θέμα χρόνου και το λούσιμο των μαλλιών (και η επακόλουθη φροντίδα) δεν είναι εφικτό. Κάνει θαύματα αποτρέποντας το πρόβλημα, επειδή απορροφά το υπερβολικό λάδι ώστε απλά να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας και να είστε έτοιμη. Επιπλέον, το ξηρό σαμπουάν μπορεί να παρατείνει την διάρκεια του χτενίσματος για μέρες, να δώσει ζωή στα χαλαρά μαλλιά ή να τα κάνει να φαίνονται σαν να έχετε μόλις λουστεί.

Τα ποιοτικά ξηρά σαμπουάν μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβά και δεν ξέρετε όλα τα συστατικά που περιέχουν. Το να φτιάξετε το δικό σας ξηρό σαμπουάν λύνει όλα τα προβλήματα: Θα ξέρετε με βεβαιότητα τι περιέχει, λειτουργεί πολύ καλά και κοστίζει ελάχιστα.

Πώς να φτιάξετε το ξηρό σαμπουάν που λειτουργεί πραγματικά

Θα χρειαστείτε:

✅ 5 λεπτά

✅ Δοχείο σέικερ

✅ μικρό μπολ ανάμειξης

✅ μαγειρική σόδα

✅ άμυλο καλαμποκιού

✅ αιθέριο έλαιο, προαιρετικό

Χρειάζονται μόνο πέντε λεπτά ή λιγότερο για να φτιάξετε μια παρτίδα σούπερ απορροφητικού, ξηρού σαμπουάν που αφαιρείται εύκολα. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα, το άμυλο καλαμποκιού και το προαιρετικό αιθέριο έλαιο σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης. Μεταφέρετε σε σέικερ με τρύπες σαν μεγάλη αλατιέρα.. Το κάνει εξαιρετικά εύκολο να το ρίχνετε στα μαλλιά σας, αλλά σας επιτρέπει επίσης να κλείνετε το καπάκι για να μην τραβάει υγρασία μεταξύ των χρήσεων.

Χρήση
Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση ξηρό σαμπουάν. Απλώστε μια μικρή ποσότητα πασπαλίζοντάς την στα μαλλιά σας και στη συνέχεια απλώστε τη στις ρίζες με τα δάχτυλά σας ή μια βούρτσα μαλλιών. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο μακιγιάζ βυθίζοντάς το στο ξηρό σαμπουάν και στη συνέχεια ταμπονάροντάς το στις ρίζες. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά για να απορροφήσει το λιπαρό λάδι και, στη συνέχεια, βουρτσίστε το με μια καλή βούρτσα μαλλιών.

Εάν έχετε σκούρα μαλλιά, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αυτό το ξηρό σαμπουάν αφήνει αρχικά ένα λευκό υπόλειμμα γύρω από τις ρίζες. Αυτό θα εξαφανιστεί, οπότε μην ανησυχείτε. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να συμβεί αυτό μπορείτε να προσθέσετε φυσικό χρώμα στο ξηρό σαμπουάν σας. Για μαύρα μαλλιά προσθέστε μια μικρή ποσότητα ξηρής σκόνης κακάο. Η κανέλα λειτουργεί για κοκκινοκαφέ καστανά μαλλιά. Θυμηθείτε ότι θα αφαιρέσετε την μεγαλύτερη ποσότητα, αν όχι όλη, ωστόσο, τυχόν υπολείμματα που θα μείνουν θα πάρουν το χρώμα του κακάο ή της κανέλας και δεν θα διακρίνονται.

Follow Getlife.gr στο Google News

Ασύλληπτο δημιούργημα: Ζευγάρι έφτιαξε το ωραιότερο κυκλαδίτικο τροχόσπιτο, εμπνευσμένο από τη Μύκονο

Εύκολοι τρόποι για να διατηρήσετε την καστανή ζάχαρη μαλακή