Οργάνωση ντουλάπας: πώς να κάνετε εκκαθάριση στην ντουλάπα σας.

Οι 7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας

Η εποχή που αλλάζει είναι ένας καλός λόγος να κάνετε μια καλή εκκαθάριση ξεσκαρτάροντας τα ρούχα στην ντουλάπα σας. Πετάξετε ή να χαρίστε όσα δεν φοράτε και να καταγράψετε τις ελλείψεις σας. Προκειμένου να γίνει αυτό θα φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο μπροστά σας. Αδειάστε την ντουλάπα και τα συρτάρια σας από όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας. Δοκιμάστε όλα τα ρούχα που διαθέτετε και κάντε στον εαυτό σας τις ακόλουθες 7 ερωτήσεις.

Αν είναι ανέφικτο να γίνει στον ίδιο χρόνο για όλα τα ρούχα μπορείτε να το κάνετε και τμηματικά, ας πούμε πρώτα τα παντελόνια σας, μετά τις μπλούζες και τα πουκάμισα κοκ. Για να γίνει σωστή δουλειά θα πρέπει να είστε αποφασισμένες να ξεφορτωθείτε αρκετά πράγματα που συναισθηματικοί ή άλλοι λόγοι σας κάνουν να τα κρατάτε για χρόνια στην ντουλάπα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να κρατήσετε κάποια που δεν φοράτε πια, αποθηκεύστε τα σε σακούλες αποθήκευσης ρούχων και κατεβάστε τα στην αποθήκη του σπιτιού. Μην τα κρατάτε στην ντουλάπα.

1. Μου ταιριάζει αυτή τη στιγμή;

Μερικές φορές είναι δύσκολο να συμβιβαστείτε, αλλά δεν έχει νόημα να έχετε μια ντουλάπα γεμάτη με ρούχα που δεν σας κάνουν ή δεν στρώνουν ωραία στο σώμα σας. Εάν αντιμετωπίζετε μια προσωρινή αλλαγή βάρους, όπως μια εγκυμοσύνη ή ένα προσωρινό πρόβλημα υγείας, μπορείτε να είστε λίγο πιο επιεικείς εδώ, αλλά, ως επί το πλείστον, τα ρούχα που δεν σας ταιριάζουν ή δεν σας κάνουν πια πρέπει να φύγουν. Εάν αγαπάτε πραγματικά το ρούχο, αλλά απλώς δεν σας ταιριάζει σωστά, ίσως να μπορείτε να το μεταποιήσετε ώστε να το φέρετε στα μέτρα σας. Τοποθετήστε το στην άκρη και πηγαίνετε το άμεσα σε μια μοδίστρα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν θα επιστρέψει στη ντουλάπα σας μέχρι να σας κάνει.

2. Αυτό το ρούχο με κάνει να νιώθω καλά;

Μερικές φορές ένα ρούχο μπορεί να σας κάνει, αλλά απλά δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Ίσως δεν σας αρέσει το χρώμα ή η αίσθηση του υλικού. Ή ίσως νιώθετε ότι τονίζει προβληματικές περιοχές αντί να τονίζει τα θετικά σας χαρακτηριστικά. Εάν δεν αισθάνεστε καλά φορώντας το και δεν το αγαπάτε, το πιθανότερο είναι ότι θα μείνει αφόρετο στη ντουλάπα σας για πάντα. Ξεφορτωθείτε το λοιπόν!

3.Είναι στη μόδα; Και είναι το στυλ μου;

Η μόδα των ρούχων αλλάζει με την εποχή, και παρόλο που ορισμένα στυλ επιστρέφουν, δεν επιστρέφουν αρκετά γρήγορα ώστε να αξίζει τον κόπο να κρατάτε ρούχα εκτός μόδας με την λογική ότι θα ξαναφορεθούν. Ομοίως, κάποια ρούχα ενώ εξακολουθούν να είναι στην μόδα δεν είναι πλέον “το στυλ σας” για οποιοδήποτε λόγο. Πρέπει να νιώθετε άνετα με τα ρούχα που φοράτε, επομένως μην κρατάτε κάτι εάν το αντικείμενο δεν ταιριάζει πια με τον τρόπο που ντύνεστε πια.

4. Μπορώ να κινηθώ άνετα;

Μπορεί ένα ρούχο πραγματικά να φαίνεται ωραίο όταν στέκεστε και απλά ποζάρετε μπροστά σε έναν καθρέφτη, αλλά τα πράγματα μπορεί να φαίνονται εντελώς διαφορετικά μόλις αρχίσετε να κινείστε ή όταν κάθεστε. Απλώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι και καθίστε οκλαδόν στο πάτωμα. Εφαρμόζει ακόμα το ρούχο όπως θα έπρεπε ή μήπως στρίβει ή φαίνεται κοντό; Φαίνεται καλό και από πίσω; Αν η απάντηση είναι ναι, κρατήστε το.

5. Έχω πολλά παρόμοια ρούχα που δεν χρειάζομαι;

Αν και είναι εντάξει να έχετε πολλά παρόμοια είδη ρούχων που φοράτε συχνά, δεν χρειάζεστε πραγματικά πχ 20 τζιν παντελόνια. Είμαστε όλοι πλάσματα της συνήθειας και τείνουμε να έχουμε τα αγαπημένα μας που μας αρέσει να φοράμε ξανά και ξανά ενώ τα υπόλοιπα απλώς πιάνουν χώρο στην ντουλάπα. Δωρίστε εκείνα τα έξτρα που δεν προλαβαίνετε ποτέ να φορέσετε όσο είναι ακόμα στη μόδα και άλλοι άνθρωποι μπορούν να τα αξιοποιήσουν!

6. Θα αγόραζα αυτό το ρούχο σήμερα;

Προσποιηθείτε ότι είστε σε ένα κατάστημα αυτή τη στιγμή και δοκιμάζετε το ρούχο για πρώτη φορά. Θα το αγοράζατε ακόμα; Αν όχι, θα πρέπει πραγματικά να το ξεφορτωθείτε.

7. Έχω κάτι να το συνδυάσω;

Ένα υπέροχο πουκάμισο είναι υπέροχο, αλλά αν δεν έχετε τίποτα να φορέσετε μαζί του, δεν πρόκειται να σας κάνει πολύ καλό. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς mix and match με τα περισσότερα από τα ρούχα σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε πολλαπλές εμφανίσεις με λιγότερα ρούχα. Πειραματιστείτε μεδιαφορετικές επιλογές ρούχων για να έχετε μια καλή ιδέα για το τι φαίνεται καλό με τι. Εάν έχετε ένα ρούχο που δεν ταιριάζει πραγματικά με οτιδήποτε άλλο, είναι καιρός να το δωρίσετε ή να δώστε στον εαυτό σας ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα για να βρείτε κάτι που να ταιριάζει με αυτό. Και πάλι, μην το ξαναβάλετε στη ντουλάπα σας μέχρι να έχετε κάτι να φορέσετε μαζί του. Κρατήστε το σε μια τσάντα στο αυτοκίνητό σας, ώστε να το έχετε μαζί σας την επόμενη φορά που θα πάτε στο εμπορικό κέντρο.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς να καθαρίσετε την βουλωμένη με τρίχες αποχέτευση στο μπάνιο σας

Γιατί κρατάμε ρούχα που ποτέ δεν φοράμε;