Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα καλοριφέρ

Το καθάρισμα των θερμαντικών σωμάτων από την βρωμιά και την σκόνη είναι σημαντικό. Ένα βρώμικο καλοριφέρ επηρεάζει την ένταση της θερμοκρασίας και απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο. Η ιδανική εποχή για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε, σε διαφορετική περίπτωση σιγουρευτείτε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα όταν καθαρίζετε, ειδικά αν τα σώματα έχουν πολλή σκόνη ή αν είστε επιρρεπείς στις αλλεργίες.

Αρχικά καθαρίστε την επιφάνεια του καλοριφέρ. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό και απαλό πανί απομακρύνετε την πολλή σκόνη και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

Στη συνέχεια περάστε στο εσωτερικό του καλοριφέρ. Σε περίπτωση που υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε τα πλαϊνά και βγάλτε το.

1. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση. Προμηθευτείτε σπρέι πεπιεσμένου αέρα για καθαρισμό (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε την σκόνη από το εσωτερικό. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

2. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα τοποθετώντας το βουρτσάκι στο στόμιό της. Βάλτε το κοντάρι της ηλεκτρικής σκούπας στο πάνω και στο κάτω μέρος των ραβδώσεων του καλοριφέρ. Ίσως να μην καθαριστεί όλο το εσωτερικό του καλοριφέρ αν η σκούπα δεν φτάσει μέχρι εκεί ωστόσο θα έχετε απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης ιδίως αν η σκούπα σας έχει λεπτή απόληξη.

3. Μία ακόμη πιο καλή λύση είναι η ειδική βούρτσα καθαρισμού για τα καλοριφέρ. Τέτοιες βούρτσες υπάρχουν στο εμπόριο σε μεγάλη ποικιλία όπως απλή βούρτσα καθαρισμού, περιστρεφόμενη βούρτσα καθαρισμού και άλλες. Η χρήση της είναι πολύ απλή και ακόμη πιο χρήσιμη με καλοριφέρ που διαθέτουν καπάκια. Απλά αφαιρέστε το καπάκι και πιέστε την βούρτσα καθαρισμού προς το εσωτερικό του καλοριφέρ.

4. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χάρακα και πανί για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ ιδίως τα παλαιού τύπου με φέτες. Τυλίξτε έναν χάρακα με ένα πανί και κρατώντας τον από την άκρη χρησιμοποιήστε τον για να καθαρίσετε τα πιο βαθιά σημεία.

5. Η τελευταία λύση που έχουμε να σας προτείνουμε είναι η χρήση του ατμοκαθαριστή. Με τον ατμοκαθαριστή μπορείτε να καθαρίσετε το εσωτερικό του καλοριφέρ, εύκολα, γρήγορα και απλά.

Τέλος τοποθετήστε το κάλυμμα πριν ανάψετε το καλοριφέρ.

Follow Getlife.gr στο Google News

21 ιδέες αποθήκευσης ρολών υγείας που θα απογειώσουν το μπάνιο σας.

Έξυπνες ιδέες για αποθήκευση πίσω από την πόρτα