Πώς να καθαρίσετε τα Converse σας για να δείχνουν σαν καινούρια

Τα αθλητικά παπούτσια είναι ένα από τα πιο εύκολα στο να λερωθούν είδη. Με δεδομένο πόσο δημοφιλή είναι τα αθλητικά παπούτσια Converse, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να χρειάζονται καθάρισμα από καιρό σε καιρό. Τα καλά νέα είναι ότι καθαρίζονται εύκολα.

Είτε φοράτε τα Converse σαν αθλητικά παπούτσια είτε απλά για στυλ, μάθετε πώς να καθαρίζετε σωστά όλους τους τύπους των πάνινων Converse.

Θα χρειαστείτε: μια βούρτσα με μαλακές τρίχες ή παλιά οδοντόβουρτσα, ένα μικρό μπόλ, μια βούρτσα για σουέτ αν τα παπούτσια σας είναι σουέτ, σφουγγάρι μελαμίνης και ένα απλό σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών. Επιπλέον θα χρειαστείτε: απαλό απορρυπαντικό, λευκό λεπτό χαρτί, μαγειρική σόδα, άμυλο καλαμποκιού.

Για δερμάτινα ή πάνινα converse

1. Αφαιρέστε και καθαρίστε τα κορδόνια

Είναι πάντα πιο εύκολο να καθαρίσετε κάθε τύπο πάνινα παπούτσια αν αφαιρέσετε πρώτα τα κορδόνια καθώς είναι ευκολότερο να μπείτε πιο βαθιά στο εσωτερικό για να καθαρίσετε την εσωτερική σόλα.

Για να καθαρίσετε τα κορδόνια, γεμίστε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων. Βυθίστε τα κορδόνια και αφήστε τα να μουλιάσουν καθώς καθαρίζετε τα υπόλοιπα παπούτσια. Μετά το μούσκεμα, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες (μια παλιά οδοντόβουρτσα λειτουργεί τέλεια) για να τρίψετε τα κορδόνια. Ξεπλύνετε καλά με νερό και τυλίξτε σε μια πετσέτα για να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας. Κρεμάστε τα κορδόνια για να στεγνώσουν.Αν είναι εξαιρετικά βρώμικα μπορείτε απλά να τα αντικαταστήσετε.

2. Αφαιρέστε την περίσσεια βρωμιάς

Αν τα παπούτσια σας έχουν λάσπη, αφού στεγνώσουν εντελώς χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και βουρτσίστε τα απαλά για να αφαιρέσετε τη βρωμιά από τις σόλες και το επάνω μέρος.

3. Σκουπίστε τη βρωμιά από το εξωτερικό

Φτιάξτε ένα διάλυμα ζεστού νερού και ήπιου απορρυπαντικού σε ένα μικρό μπολ. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί μικροϊνών στο διάλυμα και στύψτε μέχρι να μην στάζει. Τρίψτε απαλά το sneaker για να αφαιρέσετε το χώμα από τον καμβά και την εξωτερική σόλα. Ξεπλένετε συχνά το ύφασμα καθώς μεταφέρεται το χώμα. Εάν υπάρχουν γρατζουνιές στην εξωτερική σόλα, βουτήξτε ένα σφουγγάρι μελαμίνης στο διάλυμα καθαρισμού και τρίψτε απαλά τη σόλα. Μην χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι μελαμίνης στον καμβά ή στο δερμάτινο επάνω μέρος.Το σφουγγάρι μελαμίνης σχεδιασμένο να αφαιρεί σκληρούς ρύπους χωρίς τη χρήση απορρυπαντικών. Χάρη στη μοναδική του δομή, σκουπίζει τη βρωμιά όπως μια γόμα.

4. Καθαρίστε το εσωτερικό των παπουτσιών

Ανακατέψτε ένα φρέσκο ​​διάλυμα από το μείγμα καθαρισμού. Βουτήξτε ένα πανί μικροϊνών στο διάλυμα και στύψτε το καλά για να σκουπίσετε το εσωτερικό των sneakers.

5. Στεγνώστε τα αθλητικά παπούτσια στον αέρα

Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν τελείως στον αέρα πριν τα φορέσετε. Για να βοηθήσετε τα ψηλά μποτάκια να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το στέγνωμα, γεμίστε τα με λευκό χαρτί. Εάν τα παπούτσια είναι αρκετά υγρά, αλλάξτε το χαρτί μετά από μία ώρα. Όταν τα παπούτσια στεγνώσουν, βάλτε τα κορδόνια στα sneakers και είστε έτοιμοι.

Πώς να καθαρίσετε τα Converse από σουέτ

Αν τα αγαπημένα σας sneakers είναι από σουέτ ακολουθήστε πάλι τα ίδια βήματα. Προσέξτε ότι το σουέτ πρέπει να είναι τελείως στεγνό και να βουρτσίζεται μόνο με μια ειδική βούρτσα σουέτ για να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Αν υπάρχουν λιπαροί λεκέδες, πασπαλίστε τους με άμυλο καλαμποκιού. Αφήστε το άμυλο αραβοσίτου να παραμείνει στο σουέτ για αρκετές ώρες για να απορροφήσει το λάδι και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το. Επαναλάβετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι ή σφουγγάρι μελαμίνης για να καθαρίσετε την εξωτερική σόλα. Μετά τον καθαρισμό, μόλις στεγνώσει τελείως το εσωτερικό και το εξωτερικό των σουέντ sneakers, χρησιμοποιήστε το πινέλο σουέτ για να σηκώσετε το πέλος.

Συμβουλές για να διατηρήσετε τα αθλητικά σας παπούτσια Converse καθαρά περισσότερο

Ο ιστότοπος των Converse προειδοποιεί ότι τα πάνινα παπούτσια της δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο ή να μπαίνουν στο στεγνωτήριο σε καμία περίπτωση.

Καθαρίζετε ή αντικαθιστάτε συχνά τα κορδόνια.

Περιποιηθείτε τα πάνινα πάνινα παπούτσια με ένα προστατευτικό σπρέι για ύφασμα που απωθεί την βρωμιά.

Αποθηκεύστε τα αθλητικά παπούτσια Converse σε μια βαμβακερή τσάντα που αναπνέει για να αποτρέψετε την καθίζηση της σκόνης στα παπούτσια.

Για να φρεσκάρετε τα δύσοσμα αθλητικά παπούτσια μεταξύ των καθαρισμών, χαλαρώστε τα κορδόνια και ανοίξτε το παπούτσι όσο το δυνατόν περισσότερο. Πασπαλίστε το εσωτερικό με ξηρή μαγειρική σόδα. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να δράσει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι καλύτερα. Ανακινήστε τη μαγειρική σόδα πριν τη φορέσετε.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς να ξεφορτωθείτε λιπαρούς λεκέδες από το τζιν σας

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα πρόδρομα συμπτώματα της ημικρανίας και αποτρέψτε μια κρίση