Πώς να καθαρίσετε τα σημάδια μούχλας από τους τοίχους σας

Η μούχλα είναι ένας μύκητας που αναπτύσσεται σε κλειστά περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία και έλλειψη φωτισμού.Τα μέτρα που μπορεί κάποιος να πάρει για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μούχλας στους τοίχους και στο ταβάνι διαχωρίζονται σε αυτά που καταπολεμούν την εμφάνιση και αυτά που καταπολεμούν την αιτία.

Για αφαίρεση μούχλας από τοίχο, εκείνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να καθαρίσει την περιοχή ψεκάζοντας με ένα ειδικό υγρό. Υπάρχουν αρκετά αντιμουχλικά προϊόντα στο εμπόριο καθώς και φυσικά υλικά που δίνουν γρήγορες λύσεις αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη μούχλα στο ταβάνι του μπάνιου, χωρίς να δίνουν όμως μόνιμη λύση στο πρόβλημα της μούχλας στο σπίτι. Η ιδανική επιλογή είναι να εξαλείψετε την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα της μούχλας στο σπίτι σας.

Πώς να καθαρίσετε τα σημάδια μούχλας στους τοίχους σας.

Το πρώτο και πολύ σημαντικό, είναι να ανοίξετε τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος.Ο σκοπός είναι να στεγνώσει φυσικά το σημείο που έχετε καθαρίσει και να ανανεωθεί ο αέρας του σπιτιού.
Επίσης, φροντίστε να μην έρθετε σε άμεση επαφή με τη μούχλα καθώς μπορεί να προκαλέσει ποικιλία ασθενειών με την πάροδο του χρόνου. Φορέστε πλαστικά γάντια και ιατρική μάσκα για να μην εισπνέετε τον αέρα που έχει μολυνθεί από μούχλα, την οποία αφαιρείτε από τον τοίχο.

Καθαρισμός με χλωρίνη

Αραιώστε τη χλωρίνη με νερό, σε αναλογία 1 προς 8, μέσα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε επιμελώς στα σημεία όπου εμφανίζεται το πρόβλημα. Η χλωρίνη είναι ένα δραστικό λευκαντικό και θα εξαφανίσει τα ίχνη μούχλας. Δώστε όμως ιδιαίτερη προσοχή καθώς η χλωρίνη αποχρωματίζει τα ρούχα. Αφήστε το μείγμα να δράσει και να στεγνώσει καλά η επιφάνεια. Δεν πρέπει να τρίψετε τις επιφάνειες γιατί με το τρίψιμο η μούχλα θα εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του χώρου.

Καθαρισμός με λεμόνι και οξυζενέ

Σε ένα μεγάλο δοχείο με νερό, προσθέστε μισή κούπα χυμό από λεμόνι και μια κούπα οξυζενέ. Ανακατέψτε το μείγμα για να γίνει ομοιογενές και στη συνέχεια γεμίστε με αυτό ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε το μείγμα πάνω στο σημάδι από μούχλα στον τοίχο και τρίψε καλά, μέχρι να εξαφανιστεί η μούχλα.

Καθαρισμός με σαπούνι πιάτων ή λευκό ξύδι

Αν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, υπάρχουν και άλλα συστατικά που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μια λύση είναι να καθαρίσετε με ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Απλώστε το μείγμα στις μουχλιασμένες επιφάνειες και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Εκτός από αυτό, δοκιμάστε και την εναλλακτική λύση του λευκού ξυδιού, το οποίο είναι γνωστό για τη χρησιμότητα του στον καθαρισμό του σπιτιού.

Καθαρισμός με βόρακα

ο βόρακας είναι ένα φυσικό προϊόν καθαρισμού που δεν εκπέμπει χημικές ουσίες ή επικίνδυνες αναθυμιάσεις και αποτελεί εξαιρετική λύση κατά της μούχλας.
Ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας βόρακα με χλιαρό νερό σε μια λεκανίτσα. Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται για να βγει ένα συμπαγές μείγμα, σαν πάστα. Με τη βοήθεια μιας βούρτσας απλώστε το μείγμα στα προβληματικά σημεία, χωρίς όμως να τρίψετε. Αφήστε το να δράσει για 2 με 3 ώρες και στη συνέχεια σκουπίστε καλά με καθαρό πανί. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Μούχλα στους τοίχους και το ταβάνι. Το ξέρετε γιατί εμφανίζεται;

Πώς να επιδιορθώσετε μια βρύση που στάζει