Πώς να καθαρίσετε την βουλωμένη με τρίχες αποχέτευση στο μπάνιο σας

5 τρόποι για να ξεβουλώσετε μόνες σας την αποχέτευση

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε πώμα αποστράγγισης, οι τρίχες μπορεί να συσσωρεύονται στις σωληνώσεις σας με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας συσσωματώματα στα οποία επικάθονται υπολείμματα από σαμπουάν και βρομιές με αποτέλεσμα να επιβραδύνουν δραστικά την αποστράγγιση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να σταματήσετε το ξύρισμα και το λούσιμο ή να λάβετε άλλα δραστικά μέτρα για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα. Εάν αντιμετωπίζετε φράξιμο με τρίχες μαλλιών στην αποχέτευση της μπανιέρας, του ντους ή του νιπτήρα του μπάνιου σας, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απαλλαγείτε από το μπλοκάρισμα και να βοηθήσετε την αποστράγγιση να ρέει ξανά ελεύθερα. Συνεχίστε να διαβάζετε για τους πέντε κορυφαίους τρόπους για να βγάλετε τις τρίχες από την αποχέτευση.

1. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και ξύδι :

Η μαγειρική σόδα και το ξύδι μπορούν να είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνετε τις τρίχες από την αποχέτευση. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήστε ρίχνοντας λίγο σαπούνι πιάτων στην αποχέτευση, ακολουθούμενο από ένα φλιτζάνι ξύδι και ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Περιμένετε περίπου πέντε λεπτά, για να δράσει η χημική αντίδραση του ξιδιού και της μαγειρικής σόδας, και μετά ρίξτε ένα φλιτζάνι ή περισσότερο βραστό νερό. Αυτό θα απομακρώνει αποτελεσματικά το μεγαλύτερο μέρος του φράγματος των μαλλιών, κάνοντάς τα να γλιστρήσουν μέσα στις σωληνώσεις. Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια επίπεδη βεντούζα στην αποχέτευση σας για να απαλλαγείτε από τυχόν τρίχες που έχουν μείνει πίσω.

2. Τραβήξτε με τσιμπιδάκι φρυδιών

Δοκιμάσετε να τραβήξετε τα μπλοκαρισμένα μαλλιά με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Πρώτα, θα πρέπει να βγάλετε το πώμα αποστράγγισης αν έχετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε χειροκίνητα, αν και μπορεί να χρειαστείτε και ένα κατσαβίδι, ανάλογα με τη φύση της αποχέτευσης σας (καθώς το κάνετε καθαρίσετε τυχόν συσσωρευμένες τρίχες από το πώμα). Μετά από αυτό, φωτίστε με έναν φακό την αποχέτευση σας, ώστε να μπορείτε να δείτε καλύτερα την εν λόγω απόφραξη. Από εκεί, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τσιμπιδάκι για να τραβήξετε την δυσάρεστη συσσώρευση τριχών. Καλό είναι να φοράτε γάντια καθώς προχωράτε σε αυτή τη διαδικασία, καθώς το τράβηγμα των μαλλιών μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστο. Όταν τελειώσετε θα πρέπει επίσης να ρίξετε λίγο ζεστό νερό στην αποχέτευση σας απλώς για να ξεπλύνετε τυχόν τρίχες που απέμειναν.

3.Χρησιμοποιήστε αυτοσχέδιο γάντζο

Για εμφράξεις που βρίσκονται πιο κάτω και το τσιμπιδάκι δεν τις φτάνει, φτιάξτε έναν γάντζο με ξετυλίγοντας μία μεταλλική κρεμάστρα ή χρησιμοποιώτας οποιοδήποτε χοντρό σύρμα έχετε στο σπίτι σας.

4.Χρησιμοποιήστε drain snake

Αν και πάλι δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί χρησιμοποιείστε τα ειδικά εργαλεία ξεμπλοκαρίσματος drain snakes. Υπάρχουν σε διάφορους τύπους από τα απλά πολύ οικονομικά πλαστικά μιας χρήσεως μέχρι και επαγγελματικά.

5.Αφαιρέστε ολόκληρη την αποχέτευση:

Η τελευταία λύση για να απαλλαγείτε από το επίμονο φράγμα των μαλλιών είναι η πιο δραστική. Εάν το φράξιμο εξακολουθεί να υφίσταται αφού δοκιμάσετε όλες τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς την αποχέτευση και να προσπαθήσετε να την καθαρίσετε με αυτόν τον τρόπο. Στην περίπτωση της αποχέτευσης του νιπτήρα σας, ξεβιδώστε τον σωλήνα αποστράγγισης σχήματος U κάτω από τον νιπτήρα τοποθετώντας έναν κουβά από κάτω για τυχόν νερό που στάζει. Και πάλι, χρησιμοποιήστε λαστιχένια γάντια κάθε φορά που βγάζετε μια αποχέτευση, καθώς είναι μια αρκετά ανθυγιεινή εργασία. Αν όλα αυτά σας ακούγονται πολύ περίπλοκα ή δεν αισθάνεστε άνετα να κάνετε μόνοι σας τόσο πολλές υδραυλικές εργασίες, μπορείτε απλά να φωνάξετε τον υδραυλικό.

Follow Getlife.gr στο Google News

Street style: πώς να είσαι στυλάτη με φούτερ

Οργάνωση ντουλάπας: πώς να κάνετε εκκαθάριση στην ντουλάπα σας.