Πώς να λευκάνετε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια

Γιατί κιτρινίζουν τα μαξιλάρια; Αυτή η σκοτεινή κίτρινη απόχρωση που παίρνουν τα μαξιλάρια του κρεβατιού με την πάροδο του χρόνου είναι προϊόν της υγρασίας που απορροφούν καθώς κοιμάστε, συμπεριλαμβανομένου του ιδρώτα, του σάλιου, των φυσικών ελαίων από τα μαλλιά και το δέρμα σας, ακόμη και υπολείμματα προϊόντων περιποίησης προσώπου και μαλλιών. Είναι απολύτως φυσιολογικό τα μαξιλάρια να κιτρινίζουν – αν είναι ενοχλητικό – αλλά υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρετε σε καθαρότερη κατάσταση.

Πώς να λευκάνετε κιτρινισμένα μαξιλάρια

Για να λευκάνετε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη,
1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων σε σκόνη
1 φλιτζάνι λευκαντικό (ή χλωρίνη πλυντηρίου)
1/2 φλιτζάνι βόρακα

Πρώτα, ελέγξτε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πλύνετε το μαξιλάρι σας στο πλυντήριο. Γενικά, μπορείτε να βάλετε τα περισσότερα πουπουλένια μαξιλάρια, μαξιλάρια με φτερά και πούπουλα και συνθετικά μαξιλάρια στο πλυντήριό σας, αλλά είναι καλύτερα να το τσεκάρετε. Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και για μαξιλάρια αφρού μνήμης ( φροντίζοντας να ελέγξετε την πρώτα την ετικέτα). Πριν ξεκινήσετε αφαιρέστε τη μαξιλαροθήκη και το προστατευτικό μαξιλαριού.

1. Μούλιασμα σε ζεστό νερό

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία καθαρισμού είναι να μουλιάσετε το κίτρινο μαξιλάρι σας σε ζεστό νερό για να δώσετε στα καθαριστικά μέσα χρόνο για τη διάλυση αυτών των σκληρών λεκέδων.

Ξεκινήστε βάζοντας μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει στην εστία σας. Ρίξτε το νερό σε μια λεκάνη και προσθέστε το απορρυπαντικό ρούχων, το απορρυπαντικό πλυντηρίων πιάτων και τον βόρακα στο βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν τα συστατικά.

Μόλις διαλυθούν οι σκόνες στο νερό, ρίξτε το νερό στο πλυντήριό σας (ή σε μια μεγάλη λεκάνη ή την μπανιέρα) βάλτε τα μαξιλάρια και μετά προσθέστε το λευκαντικό. Στη συνέχεια, αφήστε τα μαξιλάρια να μουλιάσουν στο διάλυμα για τουλάχιστον 30 λεπτά (μια ώρα ή περισσότερο είναι ακόμα καλύτερα), αναποδογυρίζοντας τα μαξιλάρια περίπου στα μισά του χρόνου μουλιάσματος για να βεβαιωθείτε ότι έχουν κορεστεί και στις δύο πλευρές.

2. Πλύσιμο

Μετά το μούλιασμα, πλύνετε τα μαξιλάρια στο πλυντήριό σας σε κανονικό κύκλο ζεστού νερού. Προσθέστε ένα επιπλέον ξέβγαλμα, εάν το πλυντήριό σας σας δίνει τη δυνατότητα.

3. Στέγνωμα

Τέλος, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να στεγνώσετε τα μαξιλάρια σας. Αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο βεβαιωθείτε πως τα πουπουλένια μαξιλάρια στεγνώνονται στη ρύθμιση «fluff» ή «air», ενώ τα συνθετικά μαξιλάρια μπορούν να στεγνώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε μερικές μπάλες τένις ή μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου στο στεγνωτήριο για να αφρατέψουν τα μαξιλάρια καθώς στεγνώνουν. Λάβετε υπόψη ότι αν έχετε μαξιλάρια με αφρό μνήμης, ο αφρός μνήμης θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει, οπότε φροντίστε να τα αφήσετε επαρκή χρόνο στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία. Εάν θέλετε να στεγνώσετε τα μαξιλάρια σας έξω βεβαιωθείτε ότι έχει ένα ωραίο αεράκι και ήλιο για να στεγνώσουν φυσικά.

Follow Getlife.gr στο Google News

Οι διαφορές μεταξύ μαγειρικής σόδας, σόδας πλυσίματος και βόρακα

Παίρνει ένα κομμάτι από τζιν και ένα ξυραφάκι, το αποτέλεσμα… Θα γλιτώσουμε πολλά ευρώ!!!