Πώς να πλύνετε ένα πουπουλένιο πάπλωμα

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ αν είναι εντάξει να πλένετε το πουπουλένιο παπλωματάκι σας, η απάντηση είναι ναι. Μπορείτε να πλύνετε με ασφάλεια το πάπλωμα. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε ήπιο απορρυπαντικό, μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου (ή καθαρές μπάλες του τένις), ένα μεγάλης χωτητικότητας πλυντήριο ρούχων και ένα μεγάλο στεγνωτήριο ρούχων. Ακολουθούν οδηγίες βήμα προς βήμα:

Βήμα 1: Πλύντε το στο κατάλληλο πλυντήριο

Τοποθετήστε το πουπουλένιο πάπλωμά σας στο μεγαλύτερης χωρητικότητας πλυντήριο ρούχων που έχετε διαθέσιμο. Όσο περισσότερο χώρο έχει το πάπλωμα στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα. Αν δεν χωράει στο οικιακό σας πλυντήριο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλυντήρια που λειτουργούν με κέρματα (ή απλά να το δώσετε στο καθαριστήριο).

Βήμα 2: Απορρυπαντικό

Προσθέστε μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με πρόσθετα όπως μαλακτικά. Να είστε προσεκτικοί εδώ, καθώς η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού θα αφαιρέσει τα πούπουλα ή τα φτερά από τη φυσική τους επίστρωση που τα κάνουν θερμομονωτικά.

Βήμα 3: Ζεστό νερό και απαλό στύψιμο

Το ιδανικό είναι να να πλύνετε ένα πάπλωμα χρησιμοποιώντας αυτές τις ρυθμίσεις στο πλυντήριο: Ζεστό πλύσιμο, κρύο ξέβγαλμα. απαλή (λεπτή) ανάδευση και δύο κύκλοι ξεβγάλματος.

Βήμα 4: Ρυθμίστε στο χαμηλό το στεγνωτήριο

Στεγνώστε το πάπλωμα στη ρύθμιση χαμηλής θερμοκρασίας σε στεγνωτήριο ρούχων μεγάλης χωρητικότητας. Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο—ακόμα και μερικές ώρες, οπότε να έχετε υπομονή. Ο στόχος εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι το πούπουλο είναι εντελώς στεγνό για να αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας.

Βήμα 5: Στεγνώστε με μπάλες

Προσθέστε τουλάχιστον έξι μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου στο στεγνωτήριο για να αποτρέψετε τη συσσώμάτωση του πούπουλου καθώς στεγνώνει. Ενώ οι μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου είναι οι πιο ιδανικές, οι καθαρές μπάλες του τένις θα λειτουργήσουν επίσης καθώς θα αναπηδούν όπως στεγνώνει το πάπλωμα έτσι ώστε να διατηρείται η πουπουλένια γέμιση σε κίνηση.

Βήμα 6: Ελέγχετε συχνά

Φροντίστε να σταματάτε το στεγνωτήριο και να βγάζετε το πάπλωμα μερικές φορές (ακόμα και 5 ή 6 φορές) για να αφρατέψει κατά τη διαδικασία στεγνώματος. Αυτό θα βοηθήσει στην ανακατανομή του πούπουλου έτσι ώστε να στεγνώσει ομοιόμορφα.

Βήμα 7: Κρεμάστε το σε εξωτερικό χώρο

Ακόμα κι αν το πάπλωμα φαίνεται να είναι τελείως στεγνό με το πούπουλο χνουδωτό και καλά κατανεμημένο, κρεμάστε το σε εξωτερικό χώρο σε μια ηλιόλουστη περιοχή ή σε μια περιοχή μέσα στο σπίτι που θα επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί παντού γύρω του.

Βήμα 8: Χρησιμοποιήστε παπλωματοθήκη

Αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη, χρειάζεστε μια παπλωματοθήκη για το πουπουλένιο πάπλωμά σας. ΄Έτσι και το πάπλωμα διατηρείται καθαρό και η παπλωματοθήκη μπορεί να βγει και να πλυθεί τακτικά. Αυτό θα μειώσει τον αριθμό των φορών που χρειάζεται να πλυθεί το πάπλωμα στη διάρκεια της ζωής του και θα παραμείνει όμορφο, απαλό και ζεστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Tips: πώς να πλένετε τα λευκά σας ρούχα για να είναι πάντα αστραφτερά

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας και αποφύγετε τις ιώσεις ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές