Πώς να ξεφορτωθείτε λιπαρούς λεκέδες από το τζιν σας

Δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να αφήνεις λεκέ στα ρούχα σου, αλλά κανένας λεκές δεν είναι χειρότερος από έναν λεκέ από λίπος. Τη μια στιγμή απολαμβάνετε ένα πεντανόστιμο κομμάτι πίτσα, και την άλλη κοιτάτε έναν μεγάλο λεκέ από λάδι και αναρωτιέστε αν θα μπορέσετε ποτέ να φορέσετε ξανά αυτό το τζιν.

Μην φοβάστε – υπάρχουν πολλές απλές μέθοδοι για να αφαιρέσετε λεκέδες από λίπος και λάδια από τα ρούχα. Ο εμπειρικός κανόνας για τον καθαρισμό των λεκέδων λίπους είναι: όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Εάν μπορείτε να αντιμετωπίζετε τον λεκέ αμέσως, αδράξτε την ευκαιρία. Οι λεκέδες από λίπος χειροτερεύουν καθώς κάθονται και στεγνώνουν. Όσο περισσότερο λίπος κάθεται στο τζιν σας, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αφαιρέσετε τον λεκέ από το ύφασμα.

Αν είστε έξω όταν λερωθείτε τότε όταν φτάσετε στο σπίτι φροντίστε να προεπεξεργαστείτε τον λεκέ το συντομότερο δυνατό με λίγο υγρό απορρυπαντικό για λεκέδες και ξεκινήστε το πλύσιμο το πρωί. Θα χρειαστείτε μόνο λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων, μαγειρική σόδα, οδοντόβουρτσα και χαρτοπετσέτες.

Ταμπονάρετε τον λεκέ

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, πάρτε μια χαρτοπετσέτα, διπλώστε τη στη μέση και ταμπονάρετε απαλά τον λεκέ. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικό λάδι ή λίπος που μπορεί να εισχωρήσει στο τζιν. Ξεκινώντας με αυτό το βήμα θα γίνει πολύ πιο εύκολη η όλη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ από λάδι.

Αντιμετωπίστε τον λεκέ με μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε τον λεκέ με λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε τον να καθίσει για μερικές ώρες. Η μαγειρική σόδα απορροφά το λάδι, σηκώνοντας από το ύφασμα τυχόν λίπος που δεν μπορούσατε να μαζέψετε με χαρτοπετσέτα.Μόλις περάσουν μερικές ώρες, εάν έχετε ηλεκτρικό σκουπάκι ή σκούπα αφαιρέστε την περίσσεια μαγειρικής σόδας με ηλεκτρική σκούπα. Εάν δεν έχετε ηλεκτρική σκούπα, βουρτσίστε προσεκτικά τη μαγειρική σόδα. Και πάλι, όσο λιγότερο λάδι πρέπει να καθαρίσετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι το καθάρισμα.

Συνεχίστε με σαπούνι, νερό και οδοντόβουρτσα

Προσθέστε μια σταγόνα ήπιου απορρυπαντικού πιάτων απευθείας στον λεκέ. Το υγρό πιάτων είναι καλύτερο από το απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων εδώ – κάνει θαύματα στη διάσπαση και τη διάλυση του λίπους. Στη συνέχεια, πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ένα μαλακό σφουγγάρι και τρίψτε απαλά τον λεκέ ώστε να αφρίσει. Δύο έως τρία λεπτά με ένα απαλό χέρι θα πρέπει να είναι επαρκή. Τέλος, ξεπλύνετε το σαπούνι ή ρίξτε το τζιν σας στο πλυντήριο. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενισχυτικό πλυσίματος ρούχων για το πλυντήριο.

Στεγνώστε στον αέρα

Συχνά όταν αντιμετωπίζετε λίπος και λάδια στα τζιν, απαιτούνται πολλές προσπάθειες για να φύγει ο λεκές από το ύφασμα. Επιπλέον, η επεξεργασία του λεκέ με οποιοδήποτε είδος θερμότητας μπορεί πραγματικά να τον κάνει να πήξει βαθύτερα στο τζιν, καθιστώντας πιο δύσκολη την αφαίρεσή του. Αποφύγετε τη χρήση του στεγνωτηρίου σας και να επιλέξετε να στεγνώσετε το τζιν σας φυσικά απλώνοντάς το, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει φύγει.

Επαναλάβετε αν χρειαστεί

Αν μείνει κάποιο σημείο, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι το τζιν σας να φαίνεται σαν καινούργιο.Εάν η μέθοδος μαγειρικής σόδας και σαπουνιού πιάτων δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να ψεκάσετε λίγο ξύδι στον λεκέ αφού αφαιρέσετε τη μαγειρική σόδα. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διάσπαση του λίπους πριν από το πλύσιμο.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς να επιδιορθώσετε μια βρύση που στάζει

Πώς να καθαρίσετε τα Converse σας για να δείχνουν σαν καινούρια