Πώς να ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πια . Ακολουθήστε αυτή την checklist

Το να έχετε πάρα πολλά πράγματα κάνει πολύ δύσκολο να διατηρείτε τον χώρο σας καθαρό και οργανωμένο. Επιπλέον, κάνει τα πάντα να φαίνονται αποπνικτικά καθώς δημιουργεί οπτική ακαταστασία όσο τακτοποιημένα και αν είναι.

Μπορεί να το αισθάνεστε σαν ένα τεράστιο εγχείρημα να ξεφορτωθείτε πράγματα από το σπίτι σας μια για πάντα, γι’ αυτό ενδεχομένως να σας βοηθήσει μια λίστα εργασιών καθώς είναι το πρώτο βήμα. Μην ξεχνάτε πως λιγότερα πράγματα ισοδυναμούν με λιγότερο άγχος.

Προκειμένου να ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πια σκεφτείτε ποια από αυτά θα μπορούσατε να δωρίσετε, να ανακυκλώσετε και ποια να πετάξετε. Μην πέσετε στην παγίδα να θέλετε να κρατήσετε πολλά από αυτά τα αντικείμενα. Οι δεύτερες σκέψεις θα σαμποτάρουν την πρόοδό σας. Ξεφορτωθείτε τα ειδικά αν είναι κάτι που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο.

Εάν η διαδικασία σας φαίνεται βουνό ξεκινήστε να πετάτε κάτι καθημερινά. Ακόμα κι αν είναι κάτι σαν παλιοί λογαριασμοί ή ένα περιοδικό. Τα μικρά πράγματα τελικά αθροίζονται σε μεγάλα πράγματα και σύντομα θα παρατηρήσετε ότι το σπίτι σας δεν θα είναι πλέον ακατάστατο.

Συμβουλές για το καθιστικό/σαλόνι
Το σαλόνι πρέπει να είναι ένα μέρος άνεσης, ένα μέρος για να χαλαρώνετε και είναι συνήθως το πρώτο μέρος που βλέπουν οι επισκέπτες σας στο σπίτι. Μπορεί να είναι ενοχλητικό μερικές φορές όταν το σαλόνι σας είναι πολύ γεμάτο. Εάν δεν μπορείτε να δείτε το τραπεζάκι του σαλονιού από τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω του ή ο καναπές σας μοιάζει με την ντουλάπα σας από τα πεταμένα ρούχα, είναι καιρός να αναλάβετε δράση.

Λίστα Καθιστικού
Παλιά περιοδικά
Παλιά διακοσμητικά μαξιλάρια καναπέ
Ταινίες που δεν βλέπετε, cd που δεν ακούτε
Cd/dvd που είναι γδαρμένα/δεν λειτουργούν ή δεν έχετε πρόγραμμα αναπαραγωγής
Καμένα κεριά
Επιτραπέζια παιχνίδια με κομμάτια που λείπουν
Παλιά/φθαρμένα βιβλία
Άπειρα διακοσμητικά μικροπράγματα

Συμβουλές για το μπάνιο
Το μπάνιο είναι άλλο ένα από εκείνα τα μέρη όπου τα πράγματα τείνουν να συσσωρεύονται επειδή είναι συνήθως μικρός χώρος. Είναι καιρός να τσεκάρετε ντουλάπια, ράφια, ντουλάπι φαρμάκων και πάγκο για να πετάξετε όλα τα παλιά πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται. Θα εκπλαγείτε με το πόσα σκουπίδια, όχι μόνο άχρηστα πράγματα, αλλά στην κυριολεξία σκουπίδια μαζεύονται στο μπάνιο χωρίς να το καταλάβουμε.

Λίστα μπάνιου
Σπασμένες συσκευασίες μακιγιάζ
Παλιό μακιγιάζ που δεν φοράτε πια
Παλιά βερνίκια νυχιών
Παλιά ή άδεια αρώματα
Παλιές οδοντόβουρτσες
Άδεια μπουκάλια σαμπουάν, αφρόλουτρα κτλ
Παλιές πετσέτες με τρύπες
Οτιδήποτε δεν έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους 3 μήνες
Ληγμένα φάρμακα

Υπνοδωμάτια και ντουλάπες

Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι θα φορέσουν ξανά τα τζιν που σας έκαναν πριν από 10 χρόνια ή θα βρείτε την κάλτσα που λείπει ή θα μπαλώσετε επιτέλους τις τρύπες στα ρούχα; Τότε ετοιμαστείτε να δώσετε σκληρή μάχη με τον εαυτό σας.

Λίστα υπνοδωματίου/ ντουλάπας
Μονές κάλτσες
Κάλτσες με τρύπες αν δεν πρόκειται να τις μπαλώσετε επιτόπου
Εσώρουχα με τρύπες
Ρούχα που δεν έχετε φορέσει εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες
Ρούχα που δεν σας κάνουν
Σκουλαρίκια χωρίς ταίρι
Παλιοί γραβάτες
Παλιές ζώνες
Παλιά πορτοφόλια
Παλιά καπέλα και γάντια
Φθαρμένα παπούτσια που δεν φοράτε πια
Φθαρμένες κουβέρτες
Παλιά μαξιλάρια

Συμβουλές για την κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένα πραγματικά πολυσύχναστο δωμάτιο με ένα σωρό gadget κουζίνας, δοχεία αποθήκευσης και έναν νεροχύτη γεμάτο πιάτα. Συν την επιπλέον ακαταστασία στο τραπέζι της κουζίνας. Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να πετάξετε στην κουζίνα, μπορεί να είναι φαγητό, είδη καθαρισμού ή ένα συρτάρι γεμάτο άχρηστα μικροπράγματα.

Λίστα κουζίνας
Ληγμένα τρόφιμα
Διαφημιστικά φυλλάδια
Παλιά κουπόνια
Παλιά ή άδεια είδη καθαρισμού
Σπασμένα πιάτα, ποτήρια ή κούπες
Υπερβολικά σκεύη πανομοιότυπα
Πανιά με τρύπες
Παλιά αλληλογραφία
Παλιά εγχειρίδια
Παλιές αποδείξεις
Παλιά χαρτιά
Κάρτες γενεθλίων

Συμβουλές για το παιδικό δωμάτιο

Αυτό είναι άλλο ένα δωμάτιο όπου η ακαταστασία είναι στο κόκκινο. Τα παιδικά πράγματα τείνουν να συσσωρεύονται. Αυτή η λίστα είναι μια καλή αρχή, αλλά θα πρότεινα επίσης να πετάξετε παλιά υλικά χειροτεχνίας, βιβλία ζωγραφικής ακόμα και ζωγραφιές ή παλιές χειροτεχνίες. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα πάντα παρόλο που θα θέλαμε.

Λίστα παιδικού
Σπασμένα παιχνίδια
Παιχνίδια δωράκια από παιδικά γεύματα
Οτιδήποτε με κομμάτια που λείπουν
Πράγματα με τα οποία δεν παίζουν ποτέ
Πολλαπλά παρόμοια παιχνίδια
Παζλ με κομμάτια που λείπουν
Παλιά βιβλία σχολικά ή παραμύθια για μικρότερες ηλικίες

Το ότι δεν θα έχετε αυτά τα πράγματα πλέον στο σπίτι σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταλήξουν στα σκουπίδια. Μπορείτε κάλλιστα να χαρίσετε τα παλιά πράγματα των παιδιών σας σε ένα παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο ενώ υπάρχουν οικογένειες και ιδρύματα που πραγματικά θα εκτιμήσουν αυτά που εσείς δεν χρειάζεστε πια.

Follow Getlife.gr στο Google News

Tips για να εφαρμόσετε σωστά το κραγιόν σας ώστε να είναι πάντα σταθερό

25 διασκεδαστικές οικογενειακές δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά σας