Σταματήσετε να ξοδεύετε χρήματα για μαλακτικό πλυντηρίου ρούχων: Φτιάξτε το δικό σας με φυσικά υλικά.

Η τοποθέτηση μαλακτικού στην θήκη του πλυντηρίου είναι μια συνήθεια όταν βάζουμε πλυντήριο ρούχων. Οι περισσότεροι από εμάς δεν το σκέφτονται καν, απλά παίρνουν το αγαπημένο τους μαλακτικό και γεμίζουν τον δοσομετρητή. Τα ρούχα βγαίνουν απαλά και μυρωδάτα.

Υπάρχουν όμως εναλλακτικοί τρόποι για να πλύνετε τα ρούχα χωρίς τη χρήση μαλακτικού, που έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς καθώς τα ρούχα βγαίνουν απαλά χωρίς να ξοδεύεστε για την αγορά ιδιαίτερου μαλακτικού.

Τα υπολείμματα σαπουνιού που έχουν μείνει σε ίνες υφασμάτων από προηγούμενες πλύσεις τείνουν να σκληραίνουν τα ρούχα μας. Ουσίες που χαρακτηρίζονται από μια ορισμένη οξύτητα, όπως το ξύδι ή το κιτρικό οξύ (το γνωστό και ως ξινό), διαλύουν αυτά τα υπολείμματα και επιπλέον μαλακώνουν το σκληρό νερό.

Κιτρικό οξύ

Αναμείξτε το με απεσταγμένο νερό, έτσι ώστε να αποφευχθεί ένας άλλος παράγοντας που σκληραίνει τα ρούχα, δηλαδή τα άλατα στο νερό. Ρίξτε 150 γραμμάρια κιτρικού οξέος σε μισό λίτρο πολύ ζεστό, απεσταγμένο νερό. Όταν κρυώσει, ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και κρατήστε το έτοιμο για χρήση ως κανονικό απορρυπαντικό κατά το πλύσιμο. Το κιτρικό οξύ έχει άρωμα εσπεριδοειδών, αλλά μπορείτε επίσης να το συμπληρώσετε με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ή να το συνδυάσετε με λίγο αιθέριο έλαιο μέντας ή λεβάντας αν προτιμάται αυτά τα αρώματα στα ρούχα σας.

Λευκό ξύδι

Χρησιμοποιήστε το μόνο του, ή μαζί με μαγειρική σόδα. Στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να ρίξετε ένα ποτήρι ξύδι απευθείας στο τύμπανο ή στη θήκη του διανομέα. Στη δεύτερη περίπτωση, ρίξτε μισό ποτήρι μαγειρική σόδα στο τύμπανο και το ξύδι στο δοσομετρητή.


Follow Getlife.gr στο Google News

Μπατονέτες: 4 απίθανες χρήσεις στον καθαρισμό του σπιτιού που θα σας κάνουν να τα χάσετε.

36 σούπερ πρωτότυπες ιδέες για να διαμορφώσετε ιδανικά ένα μικρό υπνοδωμάτιο