Τα 6 λάθη στο ξύρισμα που δεν γνωρίζετε ότι κάνετε

Picture showing young woman shaving legs in bathroom

Το ξύρισμα είναι μια αρκετά δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού καθώς είναι γρήγορο και θεωρείται εύκολο. Είναι όμως έτσι; Οι περισσότερες από μας κάνουμε 6 βασικά λάθη την ώρα που ξυριζόμαστε τα οποία δεν γνωρίζουμε ή τα κάνουμε γιατί έτσι μάθαμε από μικρές.

Δείτε τα 6 πιο συχνά και «σοβαρά» λάθη που κάνετε όταν ξυρίζεστε.

1. Χρησιμοποιείτε λάθος ξυραφάκι

Τα ξυραφάκια που έχουν μόνο μία λεπίδα είναι τα λιγότερο αποτελεσματικά καθώς είναι αρκετά πιθανό να κοπείτε καθώς τα χρησιμοποιείτε με πίεση. Τα ιδανικότερα είναι εκείνα που έχουν δύο ή τρεις λεπίδες και ευέλικτη κεφαλή. Αν όμως το ξυραφάκι σας έχει παραπάνω από τρεις λεπίδες, αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα καθώς κόβει την τρίχα πολύ κοντή κάνοντας τη να «γυρνάει» προς το δέρμα.

2. Ξυρίζεστε με γεμάτη μπανιέρα.

Όταν ξυρίζεστε κατά την διάρκεια του μπάνιου στην γεμάτη μπανιέρα έχετε την αίσθηση ότι οι τρίχες είναι μαλακές και ξυρίζονται ευκολότερα. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως το δέρμα πρήζεται όταν μείνει για ώρα στο ζεστό νερό, εμποδίζοντας έτσι το σωστό ξύρισμα, συνεπώς αυτός δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος ξυρίσματος.

3. Δεν πετάτε τα ξυραφάκια μίας χρήσης.

Ένα καινούριο, καθαρό ξυραφάκι θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται προφανές αλλά πόσες φορές κρατήσατε το ξυραφάκι περισσότερο από ότι έπρεπε; Το παλιό ξυραφάκι αυξάνει την τριβή με το δέρμα, πράγμα που ερεθίζει την επιδερμίδα, προσπερνά πολλές τρίχες και δε τις κόβει. Επιπλέον, οι λεπίδες από το ξυραφάκι γίνονται εστία βακτηρίων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση. Το χρησιμοποιημένα ξυραφάκια πρέπει να αλλάζονται μετά από μία εβδομάδα συνεχούς χρήσης.

4. Δεν βάζετε ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα.

Είναι γεγονός πως το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να ερεθιστεί πολύ πιο εύκολα από ότι το ενυδατωμένο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια και να παγιδεύονται τρίχες μέσα στο δέρμα. Βάζετεε πάντα κρέμα σώματος μετά το ξύρισμα ώστε τα πόδια σας να δείχνουν και να είναι μεταξένια.

5. Ξυρίζεστε προς τη λάθος κατεύθυνση.

Αν ξυρίζετε και εσείς τα πόδα σας από κάτω προς τα πάνω, το κάνετε λάθος. Το ξύρισμα πρέπει να ξεκινάει από το γόνατο και να καταλήγει στον αστράγαλο, να γίνεται δηλαδή κατά την φορά των τριχών για αποφυγή τραυματισμών και ερεθισμού του δέρματος.

6. Ξυρίζετε τα πόδια σας στεγνά.

Όταν βιάζεστε είναι συχνό φαινόμενο το να ξυρίζετε τα πόδια σας στεγνά, χωρίς να τα βρέξετε. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να καταλήξετε με ερεθισμένο και αφυδατωμένο κόκκινο δέρμα και να υποφέρετε από τσούξιμο μετά.

Βρέξτε τα πόδια και χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος ή εναλλακτικά λίγο κοντίσιονερ μαλλιών ώστε να βεβαιωθείτε ότι το ξυράφι γλιστράει εύκολα πάνω στο δέρμα σας και να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα κοψίματα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε όταν έχετε πονόλαιμο και ποιες να αποφεύγετε

11 συμβουλές μακιγιάζ για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα