Θέλετε δυνατή όραση; Καταναλώνετε καθημερινά αυτά τα τρόφιμα

Οι άνθρωποι περνάνε καθημερινά πολύ χρόνο μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του κινητού τους. Όλη αυτή η έκθεση έχει σαν αποτέλεσμα να κουράζονται τα μάτια και να θολώνει η όραση. Ευτυχώς υπάρχει λύση και την δίνει η φύση. Πώς; Καταναλώνοντας καθημερινά λίγο μπρόκολο και σπανάκι!

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Νευροεπιστήμης και Συμπεριφοράς Μπίλι Ρ. Χάμοντ, Ph.D., έδειξε ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, τα αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε σε σκούρα, φυλλώδη, πράσινα λαχανικά, μπορούν να απαλύνουν την ενόχληση που αισθανόμαστε όταν κοιτάμε για πολλή ώρα σε ένα φωτεινό σημείο, π.χ., την οθόνη του υπολογιστή.

Τα θρεπτικά αυτά συστατικά βοηθούν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού να απορροφήσει το μπλε φως που δημιουργεί λάμψη και έτσι να μειώσει την ενόχληση στα μάτια.

Για να έχετε δυνατή όραση δεν έχετε παρά να καταναλώνετε 12 mg λουτεΐνης και ζεαξανθίνης την ημέρα από τροφές όπως σπανάκι, πράσινο λάχανο, μπρόκολο και γενικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Follow Getlife.gr στο Google News

Φθινοπωρινές αλλεργίες: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Γρατσουνιές σε inox επιφάνειες; Όχι πια, αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.