Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα; Χρησιμοποιείστε ξύδι.

7 έξυπνες λύσεις καθαρισμού με λευκό ξύδι

Για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε το σπίτι σας φρέσκο ​​και καθαρό και ταυτόχρονα να μην αγοράζετε ακριβά καθαριστικά, σας έχουμε 7 έξυπνες λύσεις καθαρισμού με λευκό ξύδι.

1. Αποκτήστε γυαλιστερές καθαρές επιφάνειες.

Κάντε τις επιφάνειές σας να αστράψουν κατά τον καθαρισμό, ψεκάζοντας απλώς με ξύδι. Γεμίστε με λευκό ξύδι ένα μπουκάλι ψεκασμού και το χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τέλεια όλες τις επιφάνειες του σπιτιού μου, από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Αν η μυρωδιά σας φαίνεται πολύ έντονη αραιώστε 50/50 μείγμα νερού-ξυδιού. Χρησιμοποιήστε το στο σφουγγάρισμα για απολύμανση των πατωμάτων, καθαρίστε όλες τις inox επιφάνειες, γυαλίστε τις κεραμικές εστίες της κουζίνας σας, περάστε τους πάγκους της κουζίνας. Προσοχή γιατί μερικές επιφάνειες από φυσική πέτρα όπως ο γρανίτης και το μάρμαρο δεν πρέπει να καθαρίζονται με ξύδι, το οξύ στο ξύδι μπορεί να φθείρει το προστατευτικό σφραγιστικό του γρανίτη και διαβρώνει το μάρμαρο.

2. Καθαρίστε την καφετιέρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι για να καθαρίσετε σε βάθος την αυτόματη καφετιέρα σας ή τον βραστήρα από τα άλατα. Ρίξτε ξύδι κατευθείαν στην καφετιέρα σας και βάλτε την σε λειτουργία μία φορά. Λειτουργήστε την μόνο με νερό μερικές φορές μέχρι να καθαρίσει και να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού».

3. Καθαρίστε τα τζάμια.

Λίγα πράγματα αφαιρούν τη βρωμιά και τη βρωμιά από τα παράθυρά σας πιο γρήγορα από το ξύδι. Το καθαρό ξύδι (χωρίς αιθέρια έλαια) είναι το καλύτερο καθαριστικό και γυαλιστικό τζαμιών. Απλώς προσθέστε ένα μέρος ζεστό νερό εάν θέλετε να κρατήσετε μακριά τη μυρωδιά του ξυδιού.

4. Εξαλείψτε τις άσχημες μυρωδιές.

Τίποτα δεν αφαιρεί τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σας τόσο αποτελεσματικά όσο το ξύδι, ακόμα και τη μυρωδιά από το τσιγάρο. Πλύντε κάθε πιθανή επιφάνεια του χώρου σας με αγνό λευκό ξύδι και ψεκάστε το και σε καναπέδες και χαλιά. Αφήστε μπολ με ξύδι διάσπαρτα στον χώρο σας (για να βοηθήσετε στην αναρρόφηση περισσότερων άσχημων μυρωδιών). Στην αρχή θα μυρίζει έντονα ξύδι, αλλά μόλις ξεθυμάνει, θα πάρει μαζί του όλες τις άσχημες μυρωδιές.

5. Καθαρίστε τα πιάτα σας.

Εάν το κανονικό σας απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων δεν καθαρίζει τα πιάτα σας όπως θα θέλατε, ρίξτε λίγο ξύδι για να λειτουργήσει ως λαμπρυντικό. Για να έχετε λαμπερά πιάτα, απαλλαγμένα από θαμπάδες, χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων κανονικά και προσθέστε περίπου δύο φλιτζάνια ξύδι στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων σας.

6. Αποφράξτε και αποσμήστε μια αποχέτευση.

Γιατί να σπαταλάτε χρήματα σε ακριβά καθαριστικά αποχέτευσης όταν το ξύδι μπορεί να κάνει τη δουλειά φθηνά; Ρίξτε μαγειρική σόδα σε μια αποχέτευση και στη συνέχεια προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι μέχρι να φουσκώσει. Αυτή η φυσική αντίδραση συνήθως είναι αρκετή για να απομακρύνει την συσσωρευμένη βρωμιά. Ξεπλύντε στην συνέχεια την αποχέτευση με πολύ ζεστό νερό.

7. Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα.

Αν δεν αντέχετε τη μυρωδιά του ξιδιού, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας. Όταν αγοράζετε πορτοκάλια, μαζέψτε όλες τις φλούδες σε ένα μεγάλο βάζο και περιχύστε τες με ξύδι. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για μια εβδομάδα και μετά χρησιμοποιήστε το μείγμα ξιδιού-πορτοκαλιού για να καθαρίσετε το σπίτι μας. Επιπλέον από την καθαριστική δράση του ξυδιού κάνει τα πάντα να μυρίζουν σαν πορτοκάλι κατά το καθάρισμα.

Follow Getlife.gr στο Google News

27 ιδέες για τις πιο χαλαρωτικές κρεβατοκάμαρες σε παστέλ

6 λόγοι για να μην πετάξετε ποτέ το κατακάθι του καφέ