Τι είναι η μεσογειακή διατροφή;

Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στα παραδοσιακά φαγητά που τρώνε οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Είναι γεμάτη με επιλογές πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με έμφαση στα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα ψάρια και το ελαιόλαδο.
Έρευνες δείχνουν ότι ακολουθώντας αυτή τη δίαιτα μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, διαβήτη και άλλων προβλημάτων υγείας.

Αυτό το διατροφικό μοτίβο περιλαμβάνει ολόκληρα τρόφιμα, ποικιλία και γευστικά γεύματα – αντί για αυστηρούς περιορισμούς – καθιστώντας τη Μεσόγειο μια υγιεινή επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους να ακολουθούν μακροπρόθεσμα.

Έχει ονομαστεί η καλύτερη συνολική δίαιτα από το “U.S. News and World Report”, με βάση τα σχόλια μιας ομάδας ειδικών σε θέματα διατροφής.

\Οι μεσογειακές συνταγές είναι τόσο γευστικές που είναι εύκολο να ακολουθήσεις αυτό το νόστιμο διατροφικό μοτίβο μακροπρόθεσμα.
Επιπλέον, μετατοπίζοντας την εστίαση από τη νοοτροπία του περιορισμού σε μια νοοτροπία γεύσης, κοινότητας και αφθονίας, είναι πιο εύκολο να υιοθετήσεις τον μεσογειακό τρόπο ζωής .

Follow Getlife.gr στο Google News

Converse: Φορέστε τα αγαπημένα σας μποτάκια και δημιουργήστε μοναδικά στυλ

Χάσε πόντους σε 7 ημέρες. Μικρότερο νούμερο τζιν σε μια εβδομάδα: Πώς να το πετύχεις!