Tips για να κάνετε τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ μια ευχάριστη εμπειρία

Τα ψώνια στο σουπερμάρκετ είναι μια πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν με χαρά αλλά υπάρχουν και αυτοί που είναι το χειρότερό τους. Διαβάστε κάποιες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο σούπερ μάρκετ είτε θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, είτε να εξοικονομήσετε χρήματα ή απλά να γλυτώσετε από τον πονοκέφαλο που σας προκαλεί.

1. Ζητείστε παράδοση στο σπίτι

Προτιμήστε την υπηρεσία παράδοσης στο σπίτι ή επιλέξτε να περάσετε από το κατάστημα αργότερα για να παραλάβετε την παραγγελία σας όταν σας βολεύει. Μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο σας για αγορές μέσω Διαδικτύου για τα πράγματα που χρειάζεστε, χωρίς την ταλαιπωρία και το άγχος της φυσικής παρουσίας στο κατάστημα. Με αυτό τον τρόπο εκτός από χρόνο μπορείτε ακόμα και να εξοικονομήσετε χρήματα εάν είστε συνήθως επιρρεπείς σε παρορμητικές αγορές.

2. Μην ψωνίζετε πεινασμένοι

Προγραμματίστε τις εξορμήσεις σας για τα απαραίτητα ψώνια στο σουπερμάρκετ μετά από ένα γεύμα ή τουλάχιστον μία ή δύο ώρες πριν από το επόμενο. Εάν ψωνίζετε όταν είστε πεινασμένοι, είναι πολύ πιο πιθανό να φύγετε με φαγητό και σνακ που δεν σχεδιάζατε να αγοράσετε κάτι που εκτός από την τσέπη σας είναι κακό και για την σιλουέτα σας!

3. Επιλέξτε την μικρότερη ουρά

Σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει σε μεγάλη ουρά στο ταμείο. Όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι καλύτερο να επιλέξετε την αορά με τον λιγότερο αριθμό ατόμων, ανεξάρτητα από το πόσο γεμάτα μπορεί να είναι τα καρότσια ή τα καλάθια τους. Αυτό βασίζεται στην ιδέα ότι χρειάζονται τουλάχιστον ένα ή δύο λεπτ για κάθε πελάτη στο ταμείο, ακόμα κι αν αγοράζει μόνο μερικά πράγματα. Κάθε είδος προσθέτει μόνο περίπου 3 δευτερόλεπτα στον συνολικό χρόνο ολοκλήρωσης αγοράς, επομένως ένα καλάθι γεμάτο αντικείμενα δεν χρειάζεται πραγματικά πολύ περισσότερο χρόνο για να σαρωθεί.

4. Πηγαίνετε όταν έχει λιγότερο κόσμο

Προγραμματίστε τα ψώνια σας τις πιο νεκρές μέρες και ώρες, και αποφύγετε όπως τα Σάββατα ή τα βράδια της Παρασκευής όταν οι ουρές είναι μεγάλες. Γενικά αν δεν περιτριγυρίζεστε από πλήθη θα έχετε μια καλύτερη, λιγότερο αγχωτική εμπειρία αγορών.

5. Κάντε το Διασκεδαστικό

Κάντε ότι μπορείτε για να κάνετε τα ψώνια σας πιο ευχάριστα. Αν αγαπάτε τα ηχητικά βιβλία ή τα podcast ακούστε ένα ενώ ψωνίζετε ή φτιάξτε μια λίστα αναπαραγωγής με τα αγαπημένα σας τραγούδια.

6. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να εξοικονομήσετε χρήματα για τα ψώνια σας χρησιμοποιείστε τα κουπόνια προσφορών για επιπλέον εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές. Μπορείτε να τα κατεβάσετε στο κινητό σας και να τα σκανάρετε στο ταμείο. Παρακολουθείστε τα εβδομαδιαία φυλλάδια ηλεκτρονικά και ψωνίστε απορρυπαντικά, είδη καθαριότητας, προσωπικής φροντίδας και είδη που αποθηκεύονται όταν σας συμφέρει.

7. Να κάνετε πάντα μια λίστα

Κάποιοι άνθρωποι αν δεν έχουν λίστα, απλά βγαίνουν από το κατάστημα έχοντας αγοράσει άσχετα πράγματα και συνήθως ελάχιστα από αυτά που πραγματικά χρειάζονταν. Tip: γράψτε τα πράγματα στην λίστα σας ανάλογα με την θέση τους στο σουπερμάρκετ ή ανά κατηγορία (πάνω ή κάτω όροφος, κρεοπωλείο, πάγκος τυριών κτλ). Πρώτον Θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ξεχάσετε ένα αντικείμενο εάν παίρνετε όλα τα προϊόντα σας από το ίδιο μέρος ταυτόχρονα και δεύτερον θα σας γλυτώσει τον χρόνο που θα πηγαινοέρχεστε.

8. Κάντε τα ψώνια οικογενειακή έξοδο

Για πολλούς τα ψώνια στο σουπερμάρκετ μπορούν να γίνουν ευκαιρία για μια οικογενειακή έξοδο. Πάρτε το αυτοκίνητό σας, τα παιδιά και το έτερον σας ήμισυ και πηγαίνετε σε κάποιο πιο μακρινό σουπερμάρκετ. Μπορείτε ακόμα και να συνδυάσετε τα ψώνια με κάποια άλλη οικογενειακή δραστηριότητα πριν ή μετά από αυτά.

Follow Getlife.gr στο Google News

9 τρόποι να κάνετε οικονομία στο σουπερμάρκετ

Μανικιούρ: Πώς να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών εύκολα και γρήγορα