Το μόνο εύκολο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά από κάθε ντους

Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα και είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε το ντους σας καθαρό για πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Ανεξάρτητα από τα καθαριστικά και τα εργαλεία καθαρισμού που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το ντους σας, είναι γεγονός ότι η αυτή η εργασία απαιτεί χρόνο και κόπο.

Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχει ένας απλός τρόπος να κρατάμε το ντους μας καθαρότερο από μέρα σε μέρα. Και το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδυάσετε μερικά συστατικά για να φτιάξετε ένα απλό καθαριστικό για την καθημερινή συντήρηση.

Γνωρίζετε πως κάθε φορά που βγαίνετε από το ντους, αφήνετε πίσω σας ένα λεπτό στρώμα υπολείμματος σαπουνιού στους τοίχους της ντουζιέρας σας από σαπούνια, σαμπουάν κ.λπ. Αλλά όταν ψεκάζετε καθημερινά με το καθαριστικό αυτό βοηθά στη διάσπαση αυτού του υπολείμματος σαπουνιού, ώστε να μην σκληρύνει και δημιουργήσει θαμπάδα και λεκέδες οι οποίοι είναι δύσκολο να βγουν.

Συνολικά, η προσθήκη αυτού του απλού βήματος στο τελετουργικό σας μετά το ντους είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε την ντουζιέρα ή την μπανιέρα σας καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό για την καθημερινή συντήρηση της ντουζιέρας/μπανιέρας.

Πώς να φτιάξετε ένα καθημερινό καθαριστικό ντουζιέρας

Θα χρειαστείτε:

1/3 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)
1/3 φλιτζάνι οινόπνευμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων
1 κουταλιά της σούπας λαμπρυντικό πλυντηρίου πιάτων
1 1/3 φλιτζάνι νερό (περίπου)

Ρίξτε το οξυζενέ, το οινόπνευμα, το υγρό πιάτων και το λαμπρυντικό σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι ψεκασμού χωρητικότητας μισού λίτρου. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου διασπάται όταν εκτεθεί στο ηλιακό φως, γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φτιάξετε αυτό το καθαριστικό σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι. Γεμίστε το υπόλοιπο μπουκάλι με νερό και κλείστε το. Γυρίστε αργά το μπουκάλι ψεκασμού μπρος-πίσω για να αναμειχθούν απαλά τα συστατικά μεταξύ τους.

Χρήση

Μετά το ντους, ψεκάστε ελαφρά το καθημερινό καθαριστικό ντους πάνω από τα υγρά τοιχώματα του ντους σας και αυτό είναι! Δεν απαιτείται ξέβγαλμα ή σκούπισμα και η ντουζιέρα σας θα παραμένει καθαρή για πολύ μεγαλύτερο διάστημα χωρίς την καθημερινή συσσώρευση αλάτων και υπολειμμάτων σαπουνιού.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αυτό είναι σπίτι που ζει η Drew Barrymore στο Μανχάταν με τα 7 κατοικίδιά της.

Αυτό είναι το πιο έξυπνο vacuum hack