Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

Η ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας είναι σημαντική. Εσείς και η οικογένειά σας τον εισπνέετε καθημερινά, επομένως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκος ​​και καθαρός. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό και υγιή. Δείτε παρακάτω πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα, να απαλλαγούμε από τα αλλεργιογόνα και να μειώσουμε τα επίπεδα υγρασίας κατά συνέπεια να διατηρείτε τον αέρα του σπιτιού σας καθαρό!

1) Καθαρίζετε το σπίτι σας σε τακτική βάση

Όταν πρόκειται να διατηρήσετε τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό σε τακτική βάση. Η σκόνη και η βρωμιά μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και να επιδεινώσουν την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας. Φροντίστε να ξεσκονίζετε, να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε τακτικά το δάπεδό σας για να απαλλαγείτε από όλη τη βρωμιά και τη σκόνη. Θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε τα έπιπλα, τα παράθυρα και τις κουρτίνες σας σε τακτική βάση. Διατηρώντας το σπίτι σας καθαρό, θα βοηθήσετε στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και θα διατηρήσετε την οικογένειά σας υγιή.

2) Συντηρήστε τα κλιματιστικά σας

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κλιματιστικά σας είναι σε καλή κατάσταση καθώς αν είναι βρώμικα ή βουλωμένα, δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά τον αέρα σε όλο το σπίτι σας. Φροντίστε να καθαρίζετε τα φίλτρα σε τακτική βάση και να τα συντηρείτε περιοδικά τα κλιματιστικά από επαγγελματία. Διατηρώντας τα πάντα σε καλή κατάσταση, θα συμβάλετε στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο σπίτι σας.

3) Απαλλαγείτε από τα αλλεργιογόνα

Ένας άλλος σημαντικός τρόπος για να διατηρήσετε τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό είναι να απαλλαγείτε από τα αλλεργιογόνα. Τα αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε άτομα με άσθμα ή αλλεργίες, επομένως είναι σημαντικό να τα ξεφορτωθείτε τα περισσότερα από αυτά. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας έναν καθαριστή αέρα. Ένας καθαριστής αέρα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων από τον αέρα και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να μειώσετε τα αλλεργιογόνα χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο HEPA, αλλάζοντας τακτικά τα κλινοσκεπάσματα και καθαρίζοντας περιοδικά τα στρώματα. Δείτε 12 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα σκόνης μια και καλή

4) Μειώστε τα επίπεδα υγρασίας

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα σε άτομα με άσθμα ή αλλεργίες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας στο σπίτι σας. Ένας τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα. Ένας αφυγραντήρας αφαιρεί την υπερβολική υγρασία από τον αέρα και βοηθά στη μείωση των επιπέδων υγρασίας. Μπορείτε επίσης να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας ανοίγοντας παράθυρα και πόρτες για να μπει φρέσκος αέρας στο σπίτι σας, χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες για την κυκλοφορία του αέρα και στεγνώνοντας τα ρούχα έξω.

5) Βάλτε φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα φυτεύοντας δέντρα και φυτά εξωτερικού χώρου στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας και φυτά εσωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι. Τα δέντρα και τα φυτά βοηθούν στο φιλτράρισμα του αέρα και βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας. Μερικές δημοφιλείς επιλογές για φυτά που καθαρίζουν τον αέρα περιλαμβάνουν το μπαμπού, την αλόη βέρα, τα φυτά αράχνης και τα κρίνα της ειρήνης. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να βρείτε άλλα φυτά καθαρισμού του αέρα που θα λειτουργήσουν καλά στο σπίτι σας. Δείτε Διακόσμηση με φυτά εσωτερικού χώρου

6) Αγοράστε κεριά καθαρισμού αέρα

Εκτός από τους καθαριστές αέρα και τα φυτά, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας κεριά καθαρισμού αέρα. Τα κεριά καθαρισμού αέρα είναι κατασκευασμένα με φυσικά συστατικά που βοηθούν στο φιλτράρισμα του αέρα και βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα χωρίς τη χρήση χημικών.Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε κεριά από αγνό μελισσοκέρι τα οποία δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα με παραφίνη. Τα κεριά δίνουν επιπλέον μια ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον χώρο σας.

7) Αποκτήστε έναν μετρητή ποιότητας αέρα

Εάν θέλετε να παρακολουθείτε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας, μπορείτε να αγοράσετε έναν μετρητή ποιότητας αέρα. Τα όργανα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα μετρούν το επίπεδο των ρύπων στον αέρα και σας δίνουν μια ανάγνωση της ποιότητας του αέρα στο σπίτι σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε πόσο αποτελεσματικές είναι οι προσπάθειές σας για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Μπορείτε να βρείτε συσκευές παρακολούθησης ποιότητας αέρα στα περισσότερα καταστήματα που πωλούν οικιακά περιβαλλοντικά προϊόντα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Χειμερινή διακόσμηση μπαλκονιού. Δείτε 24 εξαιρετικές ιδέες

Χαλιά: οι καλύτερες ιδέες για να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας