Υπέροχες ιδέες διακόσμησης με pampas grass

Μία από τις μεγαλύτερες διακοσμητικές τάσεις είναι η προσθήκη του pampas grass ή γυνέριο, όπως ονομάζεται στα ελληνικά, με τα λοφία του σε τόνους σιταριού να προσφέρουν μια ονειρική, ρουστίκ εμφάνιση όπου κι αν το βάλετε. Μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του στολισμού γάμων και άλλων δεξιώσεων, δημιουργεί εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις και χρησιμοποιείται πολύ στη διακόσμηση του σπιτιού.

Πρόκειται για ένα πολυετές αειθαλές φυτό της οικογένειας Poaceae, στην οποία ανήκει επίσης το σιτάρι, το κριθάρι και το καλαμπόκι. Προέρχεται από την κεντρική και νότια Αμερική και συγκεκριμένα από τις πεδιάδες “Πάμπας” της Αργεντινής απ’ όπου και πήρε το όνομά του pampas grass. Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα καλλωπιστικό φυτό που χρησιμοποιείται κυρίως για διακόσμηση, καθώς τα άνθη του είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και μοιάζουν με πουπουλένια φτερά.

Το υπέροχο pampas προσθέτει απαλή, αφράτη υφή η οποία προσδίδει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο. Eκτός από τη λευκή απόχρωση που βλέπουμε πιο συχνά, υπάρχει επίσης σε μπεζ, κίτρινη και σε αποχρώσεις του ροζ.

Το καλύτερο πράγμα για τα pampas είναι ότι διαρκεί για χρόνια όποτε η αγορά του αξίζει τον κόπο. Όταν το πάρετε ψεκάστε τα φύλλα του με λακ για τα μαλλιά για να τα αποτρέψετε από το να σκορπίσουν έτσι ώστε να διατηρήσετε ανέπαφα τα λοφία.

Δείτε μερικές ιδέες διακόσμησης με pampas grass

.

Follow Getlife.gr στο Google News

4 είδη ασκήσεων για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς

27 εμπνευσμένες ιδέες διακόσμησης τοίχου για κάθε γούστο και στυλ