Ξηρή επιδερμίδα προσώπου; Δοκιμάστε αυτό που σας προτείνουμε και θα μας θυμηθείτε

5 έλαια προσώπου που θα μετατρέψουν το ξηρό και τραχύ δέρμα σας σε φωτεινό και όμορφο

Η διαχείριση του δέρματος που είναι ξηρό ή τραχύ είναι δύσκολη καθώς μπορεί να είναι η κύρια αιτία των ρυτίδων, του ξεφλουδίσματος του δέρματος, των κατεστραμμένων χειλιών, ακόμη και της ακμής. Το ξηρό δέρμα ορισμένων ανθρώπων μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχει θέματα, αλλά εάν δεν το φροντίζετε σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από σοβαρά δερματικά προβλήματα, όπως δερματίτιδα ή έκζεμα. Στην αγορά μπορεί να κυκλοφορούν πολλά προϊόντα γνωστά για την ικανότητά τους να ενυδατώνουν, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα θρεπτικά αποτελέσματα των ελαίων προσώπου. Ναι, τα λάδια προσώπου για ξηρό δέρμα μπορούν να κάνουν θαύματα!

Το δέρμα μας παράγει φυσικά έλαια και λιπίδια που βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας νερού από το δέρμα μας και στη διατήρηση της ενυδάτωσης. Αλλά στην περίπτωση του ξηρού δέρματος, η παραγωγή φυσικού ελαίου μειώνεται. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα έλαια προσώπου βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος, παρέχοντας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βοηθούν στην επούλωση του ξηρού και σκασμένου δέρματος. Επιπλέον “κλειδώνουν” την ενυδάτωση και παρέχουν λάμψη. Αφού δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο του δέρματός σας, σίγουρα μπορείτε να το διαχειριστείτε. Δοκιμάστε λοιπόν αυτά τα 5 έλαια προσώπου για ξηρό δέρμα και πείτε αντίο στην ξηρότητα και τη θαμπάδα.

5 λάδια προσώπου για ξηρό και τραχύ δέρμα

1. Λάδι Argan
Έχει την ιδιότητα να ελέγχει την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα σας. Αυτό το λάδι μπορεί να προάγει μια πιο λεία, πιο ήρεμη επιδερμίδα αντιμετωπίζοντας μια ποικιλία δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του ξηρού δέρματος και της ακμής. Απλώστε το απευθείας στο δέρμα σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ή χρησιμοποιήστε μια κρέμα προσώπου που περιέχει λάδι αργκάν.

2. Λάδι καρύδας
Έχει αποδειχθεί ότι το λάδι καρύδας βοηθά στη διαχείριση του ξηρού δέρματος και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Το λάδι καρύδας μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε και Κ και έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές δράσεις.

3. Λάδι Jojoba
Το λάδι Jojoba είναι εξαιρετικό για να ηρεμεί και να καταπραΰνει τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα στο δέρμα. Το έλαιο jojoba έχει πραγματικά μια σειρά από θεραπευτικά οφέλη που μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ακμή. Χρησιμοποιήστε το ως καθαριστικό, ως ενυδατικό ή για θεραπεία κηλίδων για να αποκομίσετε τα πλεονεκτήματά του. Συνήθως, δεν χρειάζεται να αραιωθεί και μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου σας.

4. Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο μπορεί να λειτουργήσει ως πρόσθετος φραγμός του δέρματος στο ξηρό, σκασμένο δέρμα, ειδικά το χειμώνα. Είναι εξαιρετικό ενυδατικό προσώπου, ειδικά όταν εφαρμόζεται σε βρεγμένο δέρμα όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί. Το ελαιόλαδο επίσης ενυδατώνει το δέρμα και σκοτώνει τα βακτήρια λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών του χαρακτηριστικών.

5. Σταφυλέλαιο
Το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενυδατώσει το ξηρό, θαμπό δέρμα, να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος και να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Αυτό συμβαίνει επειδή το λινολεϊκό οξύ και η βιταμίνη Ε που περιέχει προστατεύουν το δέρμα από περιβαλλοντικές βλάβες, αποκαθιστούν την ελαστικότητά του και βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας. Επιπλέον, το έλαιο σταφυλιού βοηθά στην τόνωση και σύσφιξη του δέρματός σας, δίνοντάς του μια πιο λεία και λαμπερή εμφάνιση.

Συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε λάδια προσώπου:

Δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείται έλαια σε δέρμα με τάση ακμής καθώς μπορούν να φράξουν τους πόρους.
Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως και χρησιμοποιήστε αντηλιακό ειδικά όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια στο πρόσωπο γιατί μερικά από αυτά κάνουν το δέρμα σας ελαφρώς ευαίσθητο στο φως του ήλιου.
Εάν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό και τραχύ, μπορείτε να χρησιμοποιείτε λάδι τόσο στην πρωινή όσο και στην βραδινή ρουτίνα περιποίησης.
Πάντα να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πριν εφαρμόσετε λάδι προσώπου.
Αποφύγετε τη χρήση του με δερματικά προβλήματα όπως ροδόχρους ακμή, φραγμένους πόρους, σμηγματόρροια και αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής.

Follow Getlife.gr στο Google News

Έτσι θα κάνεις μέχρι και 50% εξοικονόμηση ενέργειας όταν φτιάχνεις μακαρόνια

Φριζαρισμένα και απείθαρχα μαλλιά; Όχι πια αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας.