10 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο σας

Πιστεύετε ότι γνωρίζετε πώς να αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμα στο ψυγείο σας; Θα εκπλαγείτε με το πόσα κοινά τρόφιμα μπορεί να αλλοιωθούν ή να χάσουν τη γεύση τους αν τα βάλετε στο ψυγείο!

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε 10 τρόφιμα που ίσως πρέπει να επανεξετάσετε το αν τα βάλετε στο ψυγείο σας. Σας ακούγεται ενδιαφέρον; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το πώς να διατηρήσετε τα τρόφιμά σας φρέσκα και νόστιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1. Πατάτες: Οι πατάτες αποθηκεύονται καλύτερα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, εκτός ψυγείου. Ψυχρές θερμοκρασίες μπορούν να μετατρέψουν το άμυλο στις πατάτες σε ζάχαρη, καθιστώντας τες άσπρες και αλευρώδεις.

2. Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια χρειάζονται κυκλοφορία αέρα για να διατηρηθούν φρέσκα. Αν τα βάλετε στο ψυγείο, μπορεί να μουχλιάσουν.

3. Μήλα: Τα μήλα απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να ωριμάσει πρόωρα άλλα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο σας. Είναι καλύτερο να τα αποθηκεύετε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

4. Μπανάνες: Όπως και οι πατάτες, οι μπανάνες δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορούν να μαυρίσουν τη φλούδα τους και να κάνουν τη σάρκα τους χυλώδη.

5. Ψωμί: Το ψυγείο μπορεί να κάνει το ψωμί να ξεραθεί και να μπαγιατίσει γρήγορα. Είναι καλύτερο να το αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγή σακούλα.

6. Μέλι: Το μέλι δεν χρειάζεται ψυγείο και στην πραγματικότητα, μπορεί να κρυσταλλοποιηθεί αν το βάλετε στο ψυγείο. Αποθηκεύστε το σε σκεπασμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Ντομάτες: Οι ψυχρές θερμοκρασίες του ψυγείου μπορούν να βλάψουν τη γεύση και την υφή των ντοματών. Είναι καλύτερο να τις αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου.

8. Μούρα: Τα μούρα είναι εύθραυστα και μπορούν να μουχλιάσουν γρήγορα στο ψυγείο. Είναι καλύτερο να τα καταναλώσετε φρέσκα ή να τα καταψύξετε.

9. Αβοκάντο: Τα άγουρα αβοκάντο ωριμάζουν πιο γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις ωριμάσουν, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για να επιβραδύνετε την ωρίμανση.

10. Σκόρδο: Το σκόρδο χρειάζεται κυκλοφορία αέρα για να διατηρηθεί φρέσκο. Αν το βάλετε στο ψυγείο, μπορεί να μουχλιάσει. Είναι καλύτερο να το αποθηκεύετε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος σε ένα πλέγμα ή σε μια σακούλα από πλέγμα.

Συμβουλές για την Αποθήκευση Τροφίμων

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας στους 4°C (40°F).
Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σωστά στα συρτάρια και στα ράφια. Τα φρούτα και τα λαχανικά φυλάσσονται συνήθως στα πιο κρύα συρτάρια. Το κρέας και τα πουλερικά φυλάσσονται στα μεσαία ράφια. Τα γαλακτοκομικά φυλάσσονται στο πιο ζεστό μέρος του ψυγείου, συνήθως στην πόρτα.
Καθαρίζετε τακτικά το ψυγείο σας.
Κλείνετε καλά τις πόρτες του ψυγείου.
Μην υπερφορτώνετε το ψυγείο σας.
Χρησιμοποιήστε δοχεία αποθήκευσης τροφίμων για να διατηρήσετε τα τρόφιμα φρέσκα.
Πετάξτε τα τρόφιμα που έχουν λήξει.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τα τρόφιμά σας φρέσκα και ασφαλή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εξοικονομώντας χρήματα και μειώνοντας την σπατάλη τροφίμων.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πιο είναι το πιο συχνό και το πιο σπάνιο χρώμα ματιών;

Γιατί φοράμε πιο εύκολα χρώμα την άνοιξη;