Μαξιμαλιστική διακόσμηση σπιτιού. 15 πανέμορφες ιδέες για να πρωτοτυπήσετε.

Ενώ οι μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι μπορεί να διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν βαρετοί, οι μαξιμαλιστικοί χώροι ξεχειλίζουν από πρωτοτυπία: είναι πολυεπίπεδοι, πολυπρόσωποι και πολυψυχαγωγικοί. Κάθε πράγμα είναι μοναδικό, από τις βασικές αρχές του σχεδιασμού, όπως η παλέτα χρωμάτων και το παιχνίδι μοτίβων, μέχρι τις λεπτομέρειες, όπως τα έργα τέχνης και τα διακοσμητικά. Τα μαξιμαλιστικά σπίτια δίνουν στο μάτι τόσα πολλά να θαυμάσει και να απολαύσει, είναι σαν μια μικρή οπτικός όαση σε έναν χώρο

Ενώ οι μαξιμαλιστικοί χώροι μπορεί να φαίνονται “πνιγμένοι”, στην πραγματικότητα είναι απίστευτα επιμελημένοι μέχρι το τελευταίο μαξιλάρι. Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά, απαιτεί έξυπνο μάτι για να επιλέξετε τα σωστά σχεδιαστικά στοιχεία που φαίνονται συνεκτικά, αλλά όμορφα και ιδιαίτερα.

Σε γενικές γραμμές, οι μαξιμαλιστικοί χώροι έχουν μερικά κοινά σημεία: διαθέτουν άφθονο χρώμα, μοτίβο και έντεχνα στρώματα. Τα statement κομμάτια είναι άφθονα, είτε με τη μορφή γραφικών ταπετσαριών, τολμηρών έργων τέχνης, ιδιαίτερων επίπλων ή συνδυασμού των τριών. Συνήθως γίνονται πολλά συμπληρωματικά μοτίβα — σκεφτείτε στενά φλοράλ μαζί με μεγάλα γραμμικά prints ή γεωμετρικά σετ ενάντια στο αφηρημένο.

Τέλος, οι μαξιμαλιστικοί χώροι δεν εμπίπτουν σε μία κατηγορία σχεδιασμού – είναι λίγο από αυτό και λίγο από το άλλο, για πολύ περισσότερη αίσθηση συνολικά. Ο μαξιμαλισμός παντρεύει πραγματικά στυλ σχεδίασης, εποχές και επιρροές για μια ξεχωριστή αλλά σκόπιμη εμφάνιση. Δεν είναι απλώς πολυτελές, αν και μπορεί να έχει λίγο από αυτό το glam vibe. Δεν είναι μόνο boho, αν και μπορεί να αγκαλιάζει την παγκόσμια έμπνευση και μια ποιότητα ελεύθερου πνεύματος. Κατά κάποιο τρόπο, αψηφά εντελώς την κατηγοριοποίηση, και αυτό είναι που το κάνει τόσο εκπληκτικά όμορφο.

Δείτε μερικές πανέμορφες ιδέες για μαξιμαλιστική διακόσμηση

 

Follow Getlife.gr στο Google News

Ιωάννα Τούνη: έβαλε 2 κιλά και πήγε γυμναστήριο μετά την πασχαλινή κρεπάλη

Marble nails: δείτε στο βίντεο πώς μπορείτε να πετύχετε το εφέ μαρμάρου στο σπίτι