Menu

Πώς να αφαιρέσετε την κόλλα τύπου logo από τα ρούχα σας.

Η αφαίρεση της κόλλας στιγμής logo ή οποιασδήποτε κόλλας τύπου super glue από τα υφάσματα είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Να είστε προετοιμασμένες ότι ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετές επαναλήψεις για να σώσετε το αγαπημένο σας ρούχο ή το χαλί σας. Ακολουθήστε τον οδηγό μας βήμα προς βήμα.

1. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει εντελώς.

2. Μουλιάστε την περιοχή με κρύο νερό για περίπου μία ώρα, είτε μουλιάζοντας ολόκληρο το αντικείμενο είτε τοποθετώντας ένα βρεγμένο σφουγγάρι πάνω από την περιοχή.

3. Ρίξτε λίγο ασετόν σε ένα βαμβάκι ή μπατονέτα και ταμπονάρετε τα υπολείμματα κόλλας που έχουν απομείνει για να αρχίσετε να το αφαιρείτε. Εργαστείτε από έξω προς τα μέσα, χρησιμοποιώντας ένα νέο κομμάτι βαμβακιού ή μπατονέτα εάν χρειάζεται.

Προσοχη. ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΤΕ ΑΣΕΤΟΝ, δοκιμάστε πρώτα ρίχνοντας ασετόν σε μια κρυφή περιοχή την σταθερότητα των χρωμάτων. ΑΝ ξεβάψει ΜΗ ΒΑΛΕΤΕ ΑΣΕΤΟΝ θα καταστρέψετε το χρώμα

4. Μόλις η περιοχή ποτίσει με ασετόν, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου για να ξύσετε όσο περισσότερο μπορείτε από την κόλλα. Τρίψτε την περιοχή με μια σκληρή βούρτσα για τρίψιμο ρούχων για να χαλαρώσει περισσότερο η κόλλα και μετά επιστρέψτε στο ξύσιμο. Επαναλάβετε εναλλάξ το ξύσιμο και το τρίψιμο μέχρι να αφαιρέσετε όσο περισσότερο μπορείτε από την κόλλα.

5. Ολοκληρώστε τον καθαρισμό σύμφωνα με τον τύπο υλικού:

Για ρούχα

Απλώστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού ρούχων απευθείας στον λεκέ και αφήστε τον να καθίσει για 20 λεπτά. Πλύνετε το αντικείμενο ως συνήθως, στη συνέχεια ελέγξτε τον λεκέ και επαναλάβετε εάν χρειάζεται. Μην βάλετε στο στεγνωτήριο το ρούχο μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει φύγει η κόλλα, καθώς η θερμότητα από το στεγνωτήριο θα κάνει αδύνατη την αφαίρεση τυχόν υπολειπόμενης κόλλας.

Για χαλιά

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και ταμπονάρετε τον υπόλοιπο λεκέ. Ξεπλύνετε με ένα καθαρό πανί βρεγμένο με κρύο νερό. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται.

Exit mobile version