4 συνταγές για εύκολα και γρήγορα βραδινά γεύματα

4 συνταγές για εύκολα και γρήγορα βραδινά γεύματα. Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος κάτω από μισή ώρα.

1. Ομελέτα με λαχανικά και τυρί:

Υλικά
2 αυγά
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα μανιτάρια, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά, μέχρι να πήξει η ομελέτα. Διπλώστε την ομελέτα στη μέση και σερβίρετε.

2. Σαλάτα με τόνο και ρεβίθια

Υλικά
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
1 φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα ή από κονσέρβα
1/2 φλιτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ελιές
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Στραγγίξτε τον τόνο και ρίξτε τον σε ένα μπολ. Προσθέστε τα ρεβίθια, το αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι και τις ελιές. Φτιάξτε ένα ντρέσινγκ χτυπώντας μαζί το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αμέσως.

3. Σολομός με ψητά λαχανικά

Υλικά
1 φιλέτο σολομού
1/2 φλιτζάνι μπρόκολο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μπρόκολο, το καρότο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά. Τοποθετήστε το φιλέτο σολομού πάνω από τα λαχανικά και ψήστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο σολομός. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

4. Τορτίγιες με τυρί και αλλαντικά

Υλικά
2 tortillas
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
2 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε μια τορτίγια στο τηγάνι. Πασπαλίστε με τυρί, γαλοπούλα και ζαμπόν. Διπλώστε την τορτίγια στη μέση. Ψήστε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η τορτίγια.

Tip
Αλλάξτε τα υλικά στις συνταγές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Πχ αφαιρέστε ή προσθέστε τα λαχανικά που προτιμάτε, βάλτε τυρί ή αλλαντικά χαμηλών λιπαρών αν προσέχετε την γραμμή σας. Αυτοσχεδιάστε και απολαύστε την διαδικασία της προετοιμασίας του γεύματός σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σωματότυπος “μήλο”: Οδηγός για κολακευτικά ρούχα

Συμβουλές για εξοικονόμηση χρόνου στην προετοιμασία του μαγειρέματος