5 τρόποι για να απομακρύνετε τις γρατσουνιές από τα γυαλιά

Προσέχετε τα γυαλιά σας σαν τα μάτια σας, ωστόσο κάποιες φορές οι λεκέδες και οι γρατσουνιές στα γυαλιά ηλίου σας ή όρασης είναι αναπόφευκτες. Μην ανησυχείτε, σας έχουμε ιδέες και λύσεις για να δοκιμάσετε. Ξεκινήστε με ένα καλό πλύσιμο των γυαλιών με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και νερό. Αν τα σημάδια δεν φύγουν δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε.

5 τρόποι για να απομακρύνετε τις γρατσουνιές από τα γυαλιά

1. Μαγειρική Σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι λειαντική και χρησιμοποιείται για την αφαίρεση λεκέδων και για να γυαλίσει τα γυαλιά σας. Βάλτε μαγειρική σόδα σε ένα μπολ, υγράνετε ένα πανί και περάστε τα γυαλιά σας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

2. Σκόνη μουστάρδας με ξύδι

Φτιάξτε μια παχύρρευστη πάστα ανακατεύοντας σκόνη μουστάρδας και λευκό ξύδι, και στη συνέχεια τρίψτε απαλά τα γυαλιά σας με μαλακό πανί βουτηγμένο σε αυτό το μείγμα. Η σκόνη μουστάρδας και το ξύδι βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων και στη λάμψη. Ξεπλύνετε προσεκτικά για να αφαιρέσετε τα όλα υπολείμματα.

3. Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα είναι επίσης αποτελεσματική. Βάλτε λίγη ποσότητα απλής οδοντόκρεμας πάνω στα γυαλιά και τρίψτε ελαφρά με ένα υγρό πανί. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε τα γυαλιά.

4. Κερί αυτοκινήτου

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές από τα γυαλιά σας είναι το κερί αυτοκινήτου. Βάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω στα κρύσταλλα των γυαλιών και τρίψτε απαλά με ένα μαλακό καθαρό πανί. Ξεπλύνετε πολύ καλά για να φύγουν τα υπολείμματα πριν χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά σας.

5. Βερνίκια επίπλων

Το γυαλιστικό επίπλων γυαλίζει και να εξουδετερώνει τις γρατζουνιές και από το γυαλί χάρη στα συστατικά του. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα σε ένα μαλακό και σκουπίστε απαλά την επιφάνεια των γυαλιών σας. Ξεπλύνετε πολύ καλά για να φύγουν τα υπολείμματα πριν χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά σας.

Πώς να αποφύγετε γρατσουνιές στα γυαλιά

✅ Χρησιμοποιήστε μια προστατευτική σκληρή θήκη με μαλακή εσωτερική επένδυση όποτε δεν φοράτε τα γυαλιά σας.
✅ Πιάνετε τα γυαλιά σας από τους βραχίονες και όχι το εξωτερικό των φακών για να μειώσετε τον κίνδυνο γρατσουνίσματος
✅ Καθαρίζετε συχνά τους φακούς και χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί μικροϊνών μαζί με απαλό σαπούνι ή ειδικό διάλυμα καθαρισμού φακών.
✅ Φοράτε φακούς επαφής όταν αθλείστε ή συμμετέχετε σε δραστηριότητες όπου τα γυαλιά σας μπορεί να πέσουν.

Follow Getlife.gr στο Google News

3 τρόποι για τον τέλειο καθαρισμό σίτας

Ασύλληπτο δημιούργημα: Ζευγάρι έφτιαξε το ωραιότερο κυκλαδίτικο τροχόσπιτο, εμπνευσμένο από τη Μύκονο