5 τρόποι να τοποθετήσετε φυτά που μεγαλώνουν τον χώρο σε μικρά διαμερίσματα

Ακριβώς επειδή ζείτε σε ένα μικρότερο σπίτι ή διαμέρισμα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχετε μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. Απολαύστε την ομορφιά των μεγάλων φυτών. Στην πραγματικότητα, ξέρατε ότι τα μεγάλα φυτά μπορούν πραγματικά να κάνουν τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι; Τα μεγάλα φυτά δίνουν διάσταση στον χώρο σας.

Φυσικά, η προσπάθεια δημιουργίας της ατμόσφαιρας «εσωτερικής ζούγκλας» που μοιάζει με τις αναρτήσεις του Instagram σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα μπορεί απλώς να οδηγήσει σε μια ασφυκτική ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα κόλπα για να κάνετε τα μεγάλα φυτά όχι μόνο να λειτουργούν και να ταιριάζουν στο χώρο σας αλλά και να τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος.

1. Χρησιμοποιήστε μια σειρά από μεγάλα φυτά ως διαχωριστικά

Αν νιώθετε την ανάγκη να ξεχωρίσετε οπτικά τους χώρους σε έναν κατά τα άλλα ενιαίο χώρο, θα μπορούσατε κάλλιστα να φτιάξετε ένα διαχωριστικό δωματίου από φυτά.

Παρατάσσοντας μερικά μεγαλύτερα φυτά κατά μήκος των ορίων του χώρου σας, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ιδιωτικό καταφύγιο. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιλέξτε φυτά που έχουν διαφορετική υφή, ύψη και πλάτη. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φτιάξετε έναν τοίχο χρησιμοποιώντας μερικά παραδεισένια πουλιά, θαμνώδεις δράκαινες και φοίνικες.

2. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο του μπάνιου σας

Μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονταν να βάλουν φυτά εσωτερικού χώρου στο μπάνιο τους. Σε τελική ανάλυση, είναι δωμάτια με μεγάλη κίνηση, αλλά κυρίως χρηστικά. Στη συνέχεια, η τάση «φυτά στο μπάνιο» χτύπησε το Instagram και τώρα όλοι το δοκιμάζουν.

Ιδανικό φυτό να βάλετε στο μπάνιο μια μεγάλη φτέρη – οι φτέρες είναι ανεκτικές στο χαμηλό φως και αγαπούν την υγρασία. Τα συχνά χρησιμοποιούμενα μπάνια είναι επίσης εξαιρετικά μέρη για μεγάλα φυτά που χρειάζονται πολλή υγρασία, όπως οι αλοκασίες και τα ανθούρια.

3. Αποκρύψτε ατέλειες στους τοίχους σας με ένα τεράστιο φυτό

Όταν ζείτε κάπου με ελάχιστο χώρο τοίχου, τα σημεία με πρίζες, καλώδια κτλ είναι ακόμη πιο εμφανή. Αλλά ένα καλά τοποθετημένο, μεγάλο φυτό μπορεί να κρύψει οτιδήποτε, από διακόπτη μέχρι θερμοστάτη.

Φυσικά, όταν προσπαθείτε να κρύψετε αυτά τα πράγματα με ένα μεγάλο φυτό, φροντίστε να λάβετε υπόψη το ύψος και το μέγεθος του φυτού που θα χρειαστείτε για να το πετύχετε. Μια αρέκα, ένα πουλί του παραδείσου μια σεφλέρα ή μια δράκαινα είναι ιδανικά για τον σκοπό αυτό.

4. Τοποθετήστε τα φυτά σε άδειους χώρους

Όταν ζείτε σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, είναι βέβαιο ότι θα έχετε μερικές περίεργες γωνίες και μέρη όπου δεν μπορείτε να τοποθετήσετε βοηθητικά έπιπλα γιατί απλά δεν χωράνε. Ή απλά θέλετε κάτι διακοσμητικό εκεί. Τι θα λέγατε να γεμίσετε αυτό τον χώρο με φυτά;

Μπορείτε να βρείτε φυτά εσωτερικού χώρου σε κάθε είδους παραλλαγές μεγεθών, από ψηλά και αδύνατα έως κοντά και θαμνώδη και όλα τα ενδιάμεσα. Οι πιθανότητες είναι ότι θα βρείτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα. Και, φυσικά, θα μεγαλώσει – κάτι που θα δώσει μια  ζωντανή  αίσθηση στο χώρο σας..

5. Χρησιμοποιήστε μεγάλα κρεμαστά φυτά

Λαχταράτε ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου αλλά απλά δεν έχετε χώρο για ένα; Μεγάλα φυτά δεν σημαίνουν μόνο όρθια φυτά – χρησιμοποιήστε τον εναέριο χώρο! Οι κρεμαστές γλάστρες τοίχου και οροφής είναι η απάντηση. Και μπορείτε να αυξομειώσετε το μήκος από το οποίο κρέμονται τα φυτά, κάτι που σας δίνει άφθονο χώρο για να παίξετε.

Οι μεγάλες εκδόσεις της φτέρης της Βοστώνης, του φυτού αράχνης, του τηλέγραφου είναι όλες εξαιρετικές επιλογές.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προσθέστε μια νότα πολυτέλειας στο σπίτι σας. Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης με μαρμάρινα τραπέζια

20 εντυπωσιακά biker shorts για ένα κομψό καλοκαίρι