7 εύκολοι τρόποι για να κάνετε τα φρεσκοκομμένα λουλούδια να διαρκέσουν περισσότερο

Τα φρέσκα λουλούδια σε ένα βάζο φωτίζουν ένα δωμάτιο και αλλάζουν με μιας την διάθεση. Ωστόσο είναι γεγονός πως στο σπίτι δεν αντέχουν και πάρα πολύ με αποτέλεσμα να μαραίνονται σύντομα. Σας έχουμε 7 από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τα κομμένα λουλούδια να διαρκέσουν περισσότερο.

7 συμβουλές που θα κάνουν τα κομμένα λουλούδια σας να διαρκέσουν περισσότερο

1. Δώστε τους τροφή

Ακόμη και μετά την κοπή τους, τα λουλούδια εξακολουθούν να χρειάζονται τροφή και νερό. Τα ανθοπωλεία μπορούν να σας προμηθεύσουν ένα μικρό πακέτο τροφής ώστε να μπορείτε να το προσθέσετε στο νερό στο βάζο σας, αλλά μπορείτε να φτιάξετε το δικό στο σπίτι.

Προσθέστε σε 1 λίτρο χλιαρό νερό 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού οικιακή χλωρίνη και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού (ή λάιμ). Ανακατέψτε το και μετά ρίξτε το στο βάζο σας πριν προσθέσετε ή τακτοποιήσετε τα λουλούδια σας.

2. Κρατήστε το φύλλωμα έξω από το νερό

Το βυθισμένο φύλλωμα ενθαρρύνει την ανάπτυξη μικροβίων που μπορεί να φράξει τους μίσχους των λουλουδιών και να εμποδίσει το νερό και την τροφή να φτάσουν στα άνθη. Φροντίστε να αφαιρέσετε τα κάτω φύλλα πριν τοποθετήσετε τα λουλούδια σε ένα βάζο – θα βοηθήσει πολύ στο να διατηρήσετε το νερό φρέσκο ​​και να διαρκέσουν περισσότερο τα λουλούδια.

3. Κάντε καθαρές λοξές τομές

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι για να κόψετε ξανά κάθε στέλεχος σε μια κλίση λίγο πριν μπει στο βάζο, θα βοηθήσει επίσης τα λουλούδια να απορροφήσουν νερό. Τα πολύ κοφτερά ψαλίδια ή τα μαχαίρια θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη σύνθλιψη των μίσχων, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πρόσληψη νερού και να επιτρέψει την είσοδο μικροβίων. Ακόμα καλύτερα, κάντε το κάτω από το νερό στο νεροχύτη, ώστε ο αέρας να μην εμποδίζει το άκρο του στελέχους.

4. Κρατήστε τα δροσερά

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα ανθοπωλεία αποθηκεύουν πολλά από τα λουλούδια τους σε χώρους ψύξης; Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να παρέχουμε αυτές τις ακριβείς συνθήκες του ανθοπωλείου στο σπίτι, αλλά κρατώντας τα λουλούδια μακριά από τη θερμότητα και το άμεσο ηλιακό φως θα τα βοηθήσει να διαρκέσουν περισσότερο. Θα μπορούσατε ακόμη και να τα μετακινήσετε σε δροσερό δωμάτιο ή στο ψυγείο το βράδυ.

5. Ανανεώστε το νερό

Τα λουλούδια απορροφούν πολύ νερό την πρώτη τους μέρα σε ένα βάζο, επομένως προσέχετε τη στάθμη του νερού και ανανεώστε το όταν χρειάζεται. Εάν το νερό είναι θολό μετά από μερικές μέρες, βγάλτε τα λουλούδια, πετάξτε το νερό και πλύνετε το βάζο. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα στελέχη κάτω από τρεχούμενο νερό, κόψτε περίπου 2,5 εκατοστά από το κάτω μέρος και γεμίστε το βάζο με φρέσκο ​​νερό και τροφή για λουλούδια πριν τοποθετήσετε μέσα τα λουλούδια.


6. Αφαιρέστε τα μαραμένα

Δεδομένου ότι ορισμένα λουλούδια διαρκούν περισσότερο από άλλα, μπορείτε να διατηρήσετε τη σύνθεσή σας φρέσκια αφαιρώντας σταδιακά τα μαραμένα λουλούδια και φύλλα. Καθώς το μέγεθος της ανθοδέσμης σας συρρικνώνεται, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε ένα μικρότερο βάζο και να κάνετε μια φρέσκια διάταξη για να διατηρείται γεμάτο και όμορφο.

7. Κρατήστε τα μακριά από φρούτα

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιο που διεγείρει την ωρίμανση. Τα λουλούδια μπορούν επίσης να επηρεαστούν από την παρουσία αερίου αιθυλενίου, επομένως κρατώντας τα λουλούδια σας μακριά από την φρουτιέρα μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τα λουλούδια σας σε καλύτερη φόρμα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την πλαστική μεμβράνη τροφίμων

Πώς να φτιάξετε ταμπλέτες καθαρισμού για μπουκάλια