Μαύροι κύκλοι: μάθετε γιατί δημιουργούνται και πως να τους εξαλείψετε

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι στην πραγματικότητα η ορατή επίδραση των αιμοφόρων αγγείων που σκουραίνουν όταν το σώμα δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο ή υγρασία επειδή τότε το αίμα ρέει πιο αργά και έχει πιο σκούρο χρώμα. Αυτά τα αιμοφόρα αγγεία είναι ορατά μέσω του λεπτού, σχεδόν διάφανου δέρματος κάτω από τα μάτια. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας οι σκιές κάτω από τα μάτια σας θα είναι καφετιές ή γαλαζωπές. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να συμβούν για πολλούς λόγους.

Ηλικία
Η πιο κοινή αιτία είναι η ηλικία. Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα κάτω από τα μάτια αρχίζει να χαλαρώνει και να λεπταίνει. Έτσι τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα μπορεί να γίνονται πιο ορατά γεγονός που μπορεί να σκουρύνει την όψη κάτω από τα μάτια σας. Μπορεί επίσης να αναπτυχθούν κοίλες περιοχές που ονομάζονται δακρυϊκές κοιλότητες. Τα δάκρυα προκαλούν σκιές που αυξάνουν την εμφάνιση των πρησμένων ματιών.

Προδιάθεση
Άλλη αιτία των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι επίσης μία γενετική προδιάθεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να εμφανίζονται στα μέλη της ίδιας οικογένειας πιο συχνά και πιο έντονα. Αυτό σημαίνει ότι το πολύ λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια είναι κληρονομικό.

Δερματικά θέματα
Το έκζεμα και η δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να προκαλέσουν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από τα μάτια και την εμφάνιση του πιο σκούρου δέρματος.

Υπερμελάγχρωση
Άνθρωποι με σκούρους τόνους επιδερμίδας τείνουν περισσότερο προς την υπερμελάγχρωση οπότε είναι πιο επιρρεπείς σε μαύρους κύκλους.

Τρίψιμο ματιών
Το τρίψιμο των ματιών και το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο κάτω από τα μάτια και σπάσιμο των αιμοφόρων αγγείων.

Έλλειψη ύπνου
Η έλλειψη ύπνου είναι η συνηθέστερη αιτία που αφορά όλες τις ηλικίες. Οι κακές συνήθειες ύπνου κάνουν το δέρμα κάτω από τα μάτια να φαίνεται χλωμό οπότε τα αιμοφόρα αγγεία μπορούν εύκολα να φανούν κάτω από την επιδερμίδα.

Αφυδάτωση
Το δέρμα κάτω από τα μάτια μπορεί να αρχίσει να φαίνεται θαμπό όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό.

Τρόπος ζωής
Παράγοντες όπως το άγχος, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα μπορεί επίσης να προκαλέσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Τι μπορείτε να κάνετε για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας
Η αλήθεια είναι πως οι μαύροι κύκλοι δεν είναι ότι καλύτερο για την εμφάνισή. Αν λοιπόν αναρρωτιέστε πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους στα μάτια σας έχουμε υπέροχα νέα. Μπορείτε να τους εμποδίσετε με μερικά απλά κόλπα.

Κοιμηθείτε περισσότερο και καλύτερα:
Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.Όταν κοιμόμαστε ανάσκελα με το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο μειώνονται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια συνεπώς ο τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε περισσότερα μαξιλάρια: Σηκώστε το κεφάλι σας με μερικά επιπλέον μαξιλάρια για να αποτρέψετε τη συλλογή υγρών κάτω από τα μάτια σας τη νύχτα.

Κρύες κομπρέσες
Ακουμπήστε κρύα κουτάλια στα μάτια σας για να βοηθήσετε στη συρρίκνωση των διεσταλμένων αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μπορεί να μειώσει τα πρησμένα βλέφαρα και την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Τοποθετήστε φέτες αγγουριού στα μάτια για να μειώσετε το πρήξιμο επειδή τα αγγούρια είναι γεμάτα νερό και βιταμίνη C. Τοποθετήστε κρύα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού κάτω από τα μάτια σας. Αυτό μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία επειδή το τσάι περιέχει καφεΐνη και αντιοξειδωτικά. Δείτε και Ξυπνήσατε με πρησμένα μάτια; Διαβάστε τα παρακάτω tips για άμεση διάσωση και θεραπεία

Περιποίηση προσώπου
Οι περιποιήσεις προσώπου που περιλαμβάνουν μασάζ γύρω από την περιοχή των ματιών μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Η θεραπεία για τους μαύρους κύκλους περιλαμβάνει συγκεκριμένες κρέμες ματιών και επιθέματα για τους μαύρους κύκλους οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισής τους. Παρέχουν στο δέρμα σημαντικά συστατικά τα οποία έχουν θετική επίδραση στον λεπτό ιστό κάτω από τα μάτια.

Αποκτήστε καλές συνήθειες τρόπου ζωής
Οι συνήθειες ενός υγιούς τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης μαύρων κύκλων.
Πίνετε πολύ νερό. Το ξηρό δέρμα είναι βασική αιτία των μαύρων κύκλων στα μάτια.
Μειώστε την καφεΐνη. Ο καφές συγκεκριμένα μπορεί να αφυδατώσει και να αφαιρέσει τη λάμψη από το δέρμα γύρω από τα μάτια.
Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα, ακόμα και το παθητικό, επιδεινώνουν τους μαύρους κύκλους.
Προσπαθήστε να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας.
Μειώστε την πρόσληψη αλκοόλ και αυξήστε την ποσότητα φρούτων και λαχανικών που τρώτε.

Follow Getlife.gr στο Google News

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γεωμετρική επένδυση τοίχου. Υπέροχες ιδέες διακόσμησης τοίχου