Πώς να αποφύγετε τις μολύνσεις από μια δημόσια τουαλέτα

Είναι γεγονός πως όλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν μια καθαρή τουαλέτα αντί για μια βρώμικη. Όμως ενώ κρατάτε τις τουαλέτες στο σπίτι καθαρές, η ανάγκη να επισκεφτείτε μια τουαλέτα συμβαίνει συχνά έξω από το σπίτι. Μπορεί να έχετε την επιθυμία να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα στο γραφείο, το εστιατόριο ή την καφετέρια, σε σταθμό λεωφορείων, στο αεροδρόμιο, στο αεροπλάνο ή στο γήπεδο δηλαδή οπουδήποτε. Τι κάνετε λοιπόν όταν είστε μακριά από το σπίτι και απλά πρέπει να πάτε;

Σίγουρα το να υπάρχουν διαθέσιμες δημόσιες τουαλέτες είναι σημαντικό μέρος της σύγχρονης αστικής ζωής. Αλλά είναι επίσης επικίνδυνα σημεία για την απόκτηση μόλυνσης. Υπάρχει μια ομάδα διαφορετικών λοιμώξεων που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη χρήση της τουαλέτας και οι οποίες οφείλονται σε μικρόβια (για παράδειγμα βακτήρια, παράσιτα και ιούς) που μεταδίδονται μεταξύ ατόμων που χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες. Τα μικρόβια εξαπλώνονται σε όλο τον χώρο όταν τραβάμε το καζανάκι. Μπορούν να κολλήσουν στο πόμολο της πόρτας, στους τοίχους, στο κουτί του χαρτιού ή στο ίδιο το χαρτί τουαλέτας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα χέρια .

Σε βρώμικες τουαλέτες, αυτά τα μικρόβια επιβιώνουν έξω από το ανθρώπινο σώμα στα καθίσματα της λεκάνης, λαβές θυρών και πόμολα, στα καζανάκια και στις βρύσες νερού. Αυτά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, γεγονός που καθιστά τους χρήστες εύκολα ευάλωτους σε μόλυνση. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί – γιατί ακόμη και μια τουαλέτα που φαίνεται καθαρή μπορεί να περιέχει μεγάλες δεξαμενές μικροβιακού φορτίου. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η λεκάνη της τουαλέτας δεν είναι η μόνη πηγή αυτών των λοιμώξεων, καθώς αυτά τα μικρόβια μπορεί να υπάρχουν σε άλλες τοποθεσίες. Στις δημόσιες τουαλέτες, είναι πολύ εύκολο να συγκεντρωθούν τα μικρόβια και να μεταδίδονται από το ένα άτομο στο άλλο μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν εάν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια δημόσια τουαλέτα. Δείτε τους καλύτερους τρόπους πρόληψης μιας μόλυνσης από τις δημόσιες τουαλέτες.

► Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα καθίσματος τουαλέτας πριν την χρήση της αν πρέπει να καθίσετε. Μην χρησιμοποιείτε το χαρτί υγείας για αυτήν τη δουλειά. Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας στη τσάντα σας καλύμματα μιας χρήσης για αυτό τον σκοπό.

► Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό χαρτομάντιλο για να ανοίξετε τον κάδο υγιεινής.

► Κλείστε το καπάκι πριν τραβήξτε το καζανάκι για να μην διασπείρετε τα μικρόβια. Χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντηλο για να το κάνετε.

► Αφού χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, πλύνετε τα χέρια σας. Χρονομετρήστε τον εαυτό σας τραγουδώντας δύο φορές το «Happy Birthday». Χρησιμοποιήστε σαπούνι και τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους για να ξεπλύνετε τα μικρόβια.

► Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να κλείσετε το νερό αν δεν υπάρχει ποδομοχλός (Θυμηθείτε, το ανοίξατε με βρώμικα χέρια!)

► Πάρτε μαζί σας ένα χαρτί φεύγοντας για να ανοίξετε και να κλείσετε την πόρτα ή κατά προτίμηση χρησιμοποιήστε τον αγκώνα σας.

► Μην ακουμπάτε τα προσωπικά σας αντικείμενα στο πάτωμα της τουαλέτας.

► Να έχετε πάντα μαζί σας το δικό σας απολυμαντικό χεριών και τα δικά σας υγρομάντηλα.

Follow Getlife.gr στο Google News

7 συμβουλές για να είναι πάντα το σαλόνι σας σε τάξη.

Μυστικά για να μυρίζει φρεσκάδα το σπίτι σας!