7 συμβουλές για να είναι πάντα το σαλόνι σας σε τάξη.

Το σαλόνι είναι το δωμάτιο εκείνο που περνάμε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας, είτε μόνοι είτε με φίλους ή με την οικογένειά. Είναι στα περισσότερα σπίτια ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, με επακόλουθο να έχει σχεδόν πάντα προβλήματα ακαταστασίας.

Με κάποιο μαγικό τρόπο στο σαλόνι σχεδόν πάντα υπάρχουν παρατημένα παιχνίδια, βιβλία, περιοδικά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα καλώδια φορτιστών, σκόρπια διακοσμητικά και ένα σωρό άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ατέλειωτη οπτική τουλάχιστον ακαταστασία.

Το ιδανικό είναι τα αντικείμενα που πραγματικά ανήκουν εκεί να είναι οργανωμένα και αυτά που δεν ανήκουν να πεταχτούν ή να μεταφερθούν στον φυσικό τους χώρο. Η γενική αρχή είναι όσο λιγότερα αντικείμενα στο δωμάτιο τόσο περισσότερος χώρος για σωστή οργάνωση και αποθήκευση.

Ξεκινήστε το ξεκαθάρισμα από τα περιττά αντικείμενα που βρίσκονται συσσωρευμένα στο σαλόνι.

1. Βιντεοκασέτες κασέτες ήχου, παλιά CD και DVD 

Οτιδήποτε δεν παρακολουθείτε ή δεν ακούτε, δεν έχει λόγο ύπαρξης σε κοινή θέα στο σαλόνι. Το μόνο που κάνουν όλα αυτά είναι να καταλαμβάνουν χώρο και να μαζεύουν σκόνη. Τα οικογενειακά βίντεο από σημαντικές στιγμές μπορούν πλέον να ψηφιοποιηθούν πανεύκολα ενώ οι περισσότερες ταινίες είναι διαθέσιμες από συνδρομητικές υπηρεσίες. Αν πάλι δεν θέλετε να τα πετάξετε, μεταφέρετέ τα στην αποθήκη και ελευθερώστε τον χώρο.

2. Απαρχαιωμένες συσκευές ψυχαγωγίας

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να καταλαμβάνουν χώρο οι παλιές συσκευές αναπαραγωγής βιντεοκασετών, DVD ή οι απαρχαιωμένοι αποκωδικοποιητές, κονσόλες παιχνιδιών και ηχοσυστήματα. Είναι κατά κανόνα ογκώδεις συσκευές σε αντίθεση με της νέας τεχνολογίας συσκευές που είναι μικρές, κομψές και πολλαπλών χρήσεων. Αποσύρετε ότι δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Δεν αποτελούν διακοσμητικά αντικείμενα αντίθετα θα σας ελευθερώσουν χώρο για τα αντικείμενα που πραγματικά έχουν χρηστική ή διακοσμητική αξία.

3.Παλιά ριχτάρια ή κουβέρτες 

Είτε πρόκειται για ένα διακοσμητικό ριχτάρι είτε μια χνουδωτή κουβέρτα ίσως ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στα αντικείμενα που κάθε άλλο παρά ωραία όψη δίνουν στον καναπέ σας λόγω φθοράς και παλαιότητας. Πετάξτε τα και αντικαταστήστε τα με νέα που θα ανανεώσουν μεταξύ άλλων τον χώρο και την διάθεσή σας.

3.Φθαρμένα μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία καθώς με ελάχιστα χρήματα φέρνουν χρώμα και προσωπικότητα σε ένα σαλόνι. Ξεφορτωθείτε άμεσα εκείνα που έχουν φθαρεί από την χρήση, που έχουν χάσει το σχήμα τους ή που δεν βγαίνουν τυχόν λεκέδες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνο το εσωτερικό αν είναι πατικωμένα και όχο απαλά και να κρατήσετε τα καλύμματα ή να αντικαταστήσετε τα καλύμματα με άλλα.

5. Παιχνίδια 

Σίγουρα αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι το να υπάρχουν παντού παιδικά παιχνίδια είναι αναπόφευκτο γεγονός που αυξάνει απίστευτα την οπτική ακαταστασία. Μπορείτε να βάλετε κανόνες του τύπου ένα παιχνίδι κάθε φορά ή όταν τελειώσει το παιχνίδι τα αντικείμενα επιστρέφουν στη θέση τους στο παιδικό δωμάτιο. Εναλλακτικά προμηθευτείτε ένα όμορφο και κομψό έπιπλο ή καλάθι αποθήκευσης και αποθηκεύστε εκεί επιλεγμένα παιχνίδια.

6. Κρύψτε τα καλώδια

Φτιάξτε κανάλια ή προμηθευτείτε οργανωτές καλωδίων προκειμένου να κρύψετε τα καλώδια της τηλεόρασης ή τους φορτιστές φορητών υπολογιστών και κινητών. Το σαλόνι σου θα δείχνει με μιας πιο οργανωμένο και λιγότερο ακατάστατο.

7.Διακοσμητικά αντικείμενα

Τα διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να κάνουν την διαφορά στον χώρο και αναδεικνύουν το γούστο του ιδιοκτήτη. Αν όμως απλά γεμίζουν κάθε επιφάνεια, έχουν σαν αποτέλεσμα οπτική ακαταστασία. Απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα που δεν χρειάζεται να βρίσκονται πάνω στην τραπεζαρία ή στο τραπεζάκι του σαλονιού και βάλτε τα διακοσμητικά σας ομαδοποιημένα μέσα σε έναν δίσκο. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει σίγουρα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα γυαλιά σας

Πώς να αποφύγετε τις μολύνσεις από μια δημόσια τουαλέτα