Πώς να καθαρίσετε σωστά τα γυαλιά σας

Πόσο στα αλήθεια εκνευριστικό είναι όταν τα γυαλιά αποκτούν θαμπάδα και πιτσιλιές. Είτε πρόκειται για γυαλιά οράσεως είτε ηλίου είναι το ίδιο ενοχλητικό καθώς θολώνει η όραση. Λίγο το νερό που πετάχτηκε, λίγο το μακιγιάζ, λίγο η σκόνη και το αποτέλεσμα είναι να προσπαθείτε μονίμως να καθαρίσετε τους φακούς με το εσωτερικό της μπλούζας σας. Κάτι που όλοι μας κάνουμε ασυναίσθητα αλλά είναι λάθος.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε σωστά και αποτελεσματικά τα γυαλιά είναι το πλύσιμο και μάλιστα με ήπιο υγρό απορρυπαντικό πιάτων και νερό. Είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού η οποία είναι επίσης είναι εύκολη και ανέξοδη. Είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε άφοβα σε καθημερινή βάση χωρίς να βλάψετε ούτε τους φακούς, ούτε τον σκελετό, είτε πρόκειται για φθηνά γυαλιά είτε για πανάκριβους επώνυμους σκελετούς και φακούς. Είναι προτιμότερη ακόμα και από τα υγρά πανάκια καθαρισμού γυαλιών ή τα ειδικά σπρέυ καθαρισμού που πωλούνται στο εμπόριο.

Για να διατηρείτε τα γυαλιά σας καθαρά:
Βρέξτε τα γυαλιά σας με ζεστό νερό, όχι καυτό. Προσθέστε μια σταγόνα απλό απορρυπαντικό πιάτων στους φακούς και σαπουνίστε απαλά όλη την επιφάνεια και στις δύο πλευρές των φακών και τους βραχίονες. Ξεπλύνετε τα γυαλιά και σκουπίστε τα με ένα πανί μικροϊνών ειδικό για γυαλιά που δεν αφήνει χνούδι. Έχετε στο νου σας να πλένετε τακτικά και το πανί γιατί συγκρατεί τη λιπαρότητα από τα χέρια μας.


Extra tips;

Αποφύγετε να σκουπίσετε τα γυαλιά ιδίως όταν είναι στεγνά, με οποιοδήποτε υλικό δεν είναι φτιαγμένο ειδικά για φακούς όπως, ρούχα, υφάσματα ή χαρτομάντιλα γιατί μπορεί να χαράξουν τους φακούς. Έχετε πάντα μαζί σας στη θήκη των γυαλιών πανάκια καθαρισμού που δεν αφήνουν χνούδι (από καταστήματα οπτικών ή φωτογραφικών ειδών).
Προσοχή στα καθαριστικά γυαλιών τα οποία μπορεί να αφαιρέσουν τυχόν επιστρώσεις των φακών και να αλλοιώσουν την ποιότητα τους.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς να ξεφορτωθείτε τα βιβλία που μαζεύουν σκόνη και να βάλετε σε τάξη την βιβλιοθήκη σας.

7 συμβουλές για να είναι πάντα το σαλόνι σας σε τάξη.