Κάντε τα φωτιστικά σας να λάμπουν ακολουθώντας αυτή την μέθοδο καθαρισμού.

Είναι γεγονός ότι αν τα φωτιστικά και οι λάμπες σας είναι βρώμικα μπορεί να αποδώσουν μέχρι και 20% λιγότερο φως από όταν είναι καθαρές. Παρ’ όλο που καθαρίζουμε συχνά τα φωτιστικά μας, αυτά συνεχίζουν να δείχνουν βρώμικα και θαμπά. Το μυστικό είναι να τα καθαρίζουμε με τον σωστό τρόπο, ανάλογα με το υλικό τους.

Πολυέλαιος:

Ο πολυέλαιος είναι από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φωτιστικά, αλλά χρειάζεται ειδική περιποίηση για να συνεχίζει να εκπέμπει λάμψη.

Ξεκινήστε με το ξεσκόνισμα χρησιμοποιώντας με ένα φτερό. Αν δεν έχει σκαλίσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακή βούρτσα ή το ειδικό βουρτσάκι της ηλεκτρικής σκούπας.

Στη συνέχεια καθαρίστε τα κρύσταλλά του. Φτιάξτε ένα διάλυμα νερού με λίγο καθαρό οινόπνευμα και 2-3 σταγόνες αμμωνίας. Πάρτε ένα καθαρό πανί μικροϊνών, βουτήξτε το στο διάλυμα και σκουπίστε ένα ένα τα κρύσταλλα προσέχοντας να μην ακουμπάτε τα κλιψάκια διότι θα υπάρξει φθορά.

Αν ο πολυέλαιός σας έχει “καπέλα” καθαρίστε τα ανάλογα με το υλικό τους.

Αν αφαιρούνται οι γυάλινες προσθήκες του πολυελαίου , αφαιρέστε τες και βάλτε τες σε μια λεκάνη με νερό και σαπούνι. Ξεπλύνετε καλά και αφήστε να στεγνώσουν καλά πριν τις επανατοποθετήσετε.

Λαμπατέρ

Ο καθαρισμός τους γίνεται ανάλογα με το υλικό τους.

Από χαρτόνι:
Τα ξεσκονίζουμε με ένα φτερό και αν έχουν λεκέδες τους τρίβουμε απαλά με μια λευκή μαλακή γόμα.

Από οπαλίνα ή ύφασμα:
Ξεσκονίζουμε με το ειδικό βουρτσάκι της ηλεκτρικής σκούπας για υφάσματα. Αν αφαιρείται το καπέλο το σαπουνίζουμε με υγρό πιάτων ελαφρά σε μια λεκάνη. Ξεβγάζουμε και σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Αφήνουμε να στεγνώσει και επανατοποθετούμε.

Από πλαστικό:
Ξεσκονίζουμε και αν είναι λερωμένο, το τρίβουμε ελαφρά με ένα μαλακό σφουγγάρι που έχουμε βουτήξει σε σαπουνάδα. Σκουπίζουμε με μαλακό πανί.

Καθαρισμός λαμπτήρων

Για να καθαρίσετε τις λάμπες,οι οποίες είναι αρκετά σκονισμένες δοκιμάστε ένα μαλακό πανί.

Follow Getlife.gr στο Google News

Γιατί είναι σημαντικό να πίνετε νερό τον χειμώνα. 4 εναλλακτικοί τρόποι ενυδάτωσης.

Σας χτύπησε το παπούτσι; Δείτε πως μπορείτε να ανακουφιστείτε