Απρόσμενοι επισκέπτες και σπίτι χάος; Μην πανικοβάλλεστε, ακολουθήστε αυτά τα 10 βήματα και θα βγείτε ασπροπρόσωποι!

Φανταστείτε ότι δεν έχετε χρόνο να καθαρίσετε το σπίτι και επισκέπτες της τελευταίας στιγμής θέλουν να έρθουν να σας δουν. Δεν θέλετε να τους πείτε όχι, δεν θέλετε όμως ούτε να νιώσετε αμήχανα και φυσικά θέλετε να τους κάνετε καλή εντύπωση, αλλά πώς μπορεί αυτός ο καθαρισμός να είναι δυνατός σε λιγότερο από 15 λεπτά;

Η απάντηση είναι απλή και εφικτή αν ακολουθήσετε τις οδηγίες από την παρακάτω λίστα. Πρέπει να εστιάσετε στην απόκρυψη, που είναι κάτι σαν μισό καθάρισμα. Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω 10 βήματα για συμμάζεμα έκτακτης ανάγκης, και φροντίστε να καθαρίσετε το πραγματικό χάος μετά.

1. Μαζέψτε την ακαταστασία μόνο στα δωμάτια όπου θα δεχθείτε τους επισκέπτες και αφήστε τα άλλα. Βασικά μεταφέρετε πράγματα από το σαλόνι σε άλλο δωμάτιο που δεν θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε την καθαρή και φρέσκια εμφάνιση που θα δουν οι επισκέπτες σας. Μην ξεχάσετε να κλείσετε την πόρτα ή ακόμα και να κλειδώσετε το συγκεκριμένο δωμάτιο.

2. Εάν δεν έχετε πολλά δωμάτια, χρησιμοποιήστε τους αποθηκευτικούς σας χώρους και ντουλάπες και πετάξτε τα πάντα μέσα σε αυτά, όπως τα παιδιά πετάνε τα παιχνίδια τους σε καλάθια. Κρύψτε πράγματα στις ντουλάπες, ή κάτω από το κρεβάτι και στους κάδους απορριμμάτων.

3. Για βρώμικα πιάτα, αν έχετε πλυντήριο πιάτων, απλά βάλτε τα μέσα όπως όπως. Αν όχι, τακτοποιήστε τα στο νεροχύτη και βάλτε από πάνω ένα ξύλο κοπής, έτσι όλα είναι σχεδόν κρυμμένα.

4. Εάν έχετε χαρτιά και μικροπράγματα τριγύρω, πάρτε μια σακούλα ή ένα κουτί και ρίξτε τα μέσα σε αυτό. Βάλτε την σακούλα κάπου που δεν θα φαίνεται.

5. Καθαρίστε κάθε πάγκο και τραπεζάκι από τη σκόνη με ένα φτερό ή αντιστατικό πανάκι.

6. Τακτοποιήστε τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια του καναπέ.

7. Αν έξω είναι ακόμα μέρα, φροντίστε να αφήσετε πολύ φως στο σπίτι, οπότε ανοίξτε τις κουρτίνες. Αυτό θα δημιουργήσει μια πιο φωτεινή εμφάνιση.

8. κάντε ένα γρήγορο πέρασμα με σουίφερ στο πάτωμα για να μαζέψετε σκόνη και χνούδια. Αν υπάρχουν λεκέδες, αφαιρέστε τους τοπικά με ένα βρεγμένο πανάκι.

9. Φροντίστε να ισιώσετε τις καρέκλες της τραπεζαρίας και να βάλετε μερικά ωραία μυρωδάτα πράγματα γύρω, για να κάνετε το σπίτι να μυρίζει όμορφα, είναι πολύ σημαντικό.

10. Κάντε ένα γρήγορο καθάρισμα στο μπάνιο γιατί ποτέ δεν ξέρετε αν οι καλεσμένοι σας θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν. Αλλάξτε και τακτοποιήστε τις πετσέτες, τρίψτε γρήγορα την τουαλέτα και σκουπίστε το κάθισμα με απολυμαντικά μαντηλάκια, σκουπίστε τον νιπτήρα και τον καθρέφτη και ψεκάστε μερικές ευχάριστες μυρωδιές τριγύρω.

Τώρα είστε έτοιμοι να δεχτείτε τους καλεσμένους σας, αλλά μην ξεχάσετε να κάνετε ένα σωστό καθάρισμα μετά!

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 καλές πρακτικές και συνήθειες για καθαρό και οργανωμένο σπίτι

5 τρόποι για να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας